Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under mars 2009

Av Krister - 27 mars 2009 20:01

 Det skall nog lösa sig. Det finns en  kvinna på Vägga som gör vad hon kan för att alla skall bli glada och nöjda. Men inte bara det utan som sliter för att man skall kunna bli färdig med vad man påbörjat. Jag har dagar kvar och med lite tur med sommarjobbet, och med ytterligare valideringsmöjligheter skall jag nog kunna gå NÄSTAN hela terminen i alla fall. Sluta i november istället för januari. Men ändå klara vad jag skall  Valbara kursen kan jag fixa hemmavid samtidigt som jag sommarjobbar och valbara kursens praktik kan nog lösas med validering av annan praktik jag haft genom åren. 

 Ber att få återkomma.


 Dock kvarstår ju problemet i sig. Inte enbart för mig utan för andra som plötsligt blir av med påbörjad kurs.

 Det är ju illa om det är så stelbent att "lagliga" dagar av ett visst slag avgör om man kan gå klart en kurs eller inte. Nog måste det vara bättre att utbilda arbetslösa än kasta ut dem i konstgjorda sysselsättningar. Säger reglerna 450 dagar är det väl bättre att erbjuda 480 och låta den under utbildning bli klar. Än att avbryta en kurs när man har 2 månader kvar av 12.

Utbildningar som tom kan ge arbete. Avbryter man en utbildning blir det i alla fall inte möjligt.

ANNONS
Av Krister - 27 mars 2009 09:12

 Ibland undrar man hur detta "företag" tänker. Har nu hört om samma sak fast på annan plats i Skåne. 3 utlovade tyerminer från arbetsförmedlingen blev efter 2 terminer slut. Hur tänker man i detta sammanhang. Kosta på en utbildning så att den blir  N Ä S T A N  klar för att avbryta. Var ligger det samhällsekonomiska i det...

 Utbildningen som man blir beviljad/ skickad på är ju dessutom ett måste för att ens kunna få ett arbete. Så det är ju att direkt kasta pengarna i sjön...

ANNONS
Av Krister - 26 mars 2009 20:08

 Blåst och vinter ute. Deppigt och oinspirerande inne.  Det är då det är tur att det finns EN varm famn att krypa in i....

 Vi får väl se vad som händer i morgon, men inte känns det speciellt intressant att möta den 

Av Krister - 26 mars 2009 16:57

 Idag fick jag ett besked som knappast värmde.  Den utbildning som af satt mig på och som varar hela året ut, men som "omprövas" av af var 3e månad, kommer för mig att ta slut till sommaren...

 Verkar knäppt att satsa en massa pengar för att sedan avbryta mitt i. Om man nu eventuellt hittat fakta som säger att så måste ske -- jag vet inte -- så borde man kanske undersökt innan. 


 Så då får vi se vad som väntar istället.   Är skrivning om demens i morgon men det känns inte speciellt intressant att lägga krut på det.

 Trist eftersom det går ganska bra i skolan och jag har en praktikperiod jag sett fram emot. Men plötsligt känns allt bara svart och trist...

Av Krister - 25 mars 2009 19:33

 Oavsett vad man tycker i sakfrågan om Lundby - Wedin så tycker jag den sortens mediadrev, som nu har börjat, är tämligen osmakligt! Oavsett om hon är skyldig till det som påstås, eller inte, är hon inte en massmördare eller våldtäktsperson.

 Media slåss nu om sätt att förödmjuka och "avslöja" henne. Slåss i att visa så många fel som möjligt och att vara bäst, genom att hitta flest.

 Osmakligt är min korta analys.

 Kan tänka mig att vissa av dem som nu deltar tycker det är skönt att kunna ge andra vad de själva varit med om.


 S U C K!! säger jag bara 

  

Av Krister - 25 mars 2009 11:36

 Arbetar nu med demens i skolan. Finns det då någon bättre film än "En sång för Martin" att titta på...

 Hemsk men samtidigt en väldigt bra film. Där en man sakta bryts ner och tränger längre och längre in i dimmorna. Från första tecknet med den felaktiga noten/takten, till det hemska där inte ens de närmaste känns igen. Smärtan för de anhöriga. Smärtan för vännerna när en älskad sakta försvinner. Blir till någon man inte vill att han skall bli. Från en person man beundrar till en person man blir rädd för, och kanske tom skäms för. Någon man till slut inte ens vill träffa.

  Visst görs det misstag, men är man nära hela tiden är det nog svårt att låta bli. Lätt att bli arg, lätt att tappa tålamodet. Lätt att stå utanför och säga: Varför gör hon så. Ser hon inte alla fel hon gör....  Men samtidigt måste det vara en smärtsam upplevelse att se en älskad sakta försvinna.


 Filmen väcker många smärtsamma minnen. Inte i samband med just den sjukdomen, men andra upplevelser i slutet av en levnad. Minnen där man undrar: Hur kunde J A G göra så mot en jag älskade...

 Klockan kan inte vridas tillbaka, även om man önskar det ibland!!


 Ta hand om era kära, ni vet inte hur länge ni har dom eller HUR ni har det...

Av Krister - 24 mars 2009 16:29

 Pressen frossar i de senaste nyheterna angående en sossepamps dubbla budskap. Så även kb. Men ibland undrar jag om inte politiska skriverier kan gå lite för långt. Att glädjen över att hitta någon med fingrarna i syltburken -- eller förhoppningen att så är fallet -- kan leda till felgrepp och felslag på tangenterna.

 Kanske kom inlägget för snabbt, kanske utan  att  tänka efter.


 Men jag är inte lika säker på att hon är så skyldig som påstås. Jag är nog mer inne på Aftonbladets krönikörs åsikter -- som de framfördes i radio: Hon visste nog inte bättre. 


 Lundby-Wedin har helt enkelt gjort ett dåligt arbete. Läst på för dåligt. Litat på andra.    Lyssnar man på styrelsens ordförande -- samma radioprogram -- så säger han att det varit svårt att sätta sig in i fakta. Att HAN är ensam skyldig till de stora utbetalningarna.

 Tänk, precis så tror jag det är. LObossen har helt enkelt gjort ett dåligt arbete. DET skall hon givetvis kritiseras för, men kanske inte lika säkert det som hon påstås gjort.

Av Krister - 24 mars 2009 16:09

 Nu har det varit soligt och fint ett antal dagar. Trädgårdssoffan är framtagen. Då är det klart att det blir ett bakslag. Aldrig får man vara riktigt glad....

 I morse när jag tittade ut var det vitt på marken. Inte mycket men dock vitt. När jag senare satte mig i bilen på väg till bussen i Åhus: snöfall och ganska tätt sådant. Ett par cm snö i Åhus, och ytterligare lite mer i Kristianstad.  Efter avslutad tågresa i Karlshamn ytterligare ett antal centimeter snö. Samt isande kall vind.

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se