Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under mars 2009

Av Krister - 23 mars 2009 18:27

 Tidningen Dagen hade för några dagar sedan en ledare som delvis handlade om samma ämne. Men Inte om vikten -- hoppsan va rolig jag blev -- att vara nykterist, men skillnaden i rapporteringen. Man påpekar helt riktigt att det skrivs massor om att man måste tänka på vad man stoppar i sig för att inte öka i vikt. Vad man måste tänka på för att minska i vikt. Men nästan ingenting om alkoholens fara.

 Visst är det egendomligt!! tidningarna trumpetar ut fara med att äta för mycket. Människor uttalar sig om faran med att vara fet. Men att tonåringar dricker mycket nämns med betydligt mindre bokstäver.


 Man hänvisar också till en epidemiolog från England som:

 "Han slår också fast att rökning trots de färska resultaten om viktens betydelse är betydligt farligare för hälsan än fetma. Att gå ner i vikt men fortsätta att röka är därmed en dålig idé."


 Jag har gått med i gruppen på FB som har åsikter om alkoholfria alternativ

men undrar när det kommer en grupp med rökfria Kristna...


 Vi lever i en egendomlig värld.

ANNONS
Av Krister - 23 mars 2009 18:19

 Varför är det flummigt att vara nykter? Fick precis en inbjudan till en grupp på Facebook.

 Är det inte illa att det är så i "utesvängen"? Att om man vill gå på restaurang och dricka alkoholfritt finns inte alltid detta alternativ. Förutom läsk och vatten då. Men varför kan man inte erbjudas ett alkoholfritt vinalternativ? Är det verkligen så illa att serveringarna/restaurangerna anser att det inte finns något gott sådant. Har de testat?

ANNONS
Av Krister - 23 mars 2009 15:37

 Vi kan idag i Aftonbladet läsa att Canserfonden tror att lågutbildade har sämre kunskap gällande sambandet fetma och hälsa.  Kan nog delvis vara sant. Det påstås i artikeln att det är vanligt bland lågutbildade med rökning och fetma. Om det nu INTE skulle vara bristen på utbildning vad är det då? Inte är väl personer med kunskap så dumma att de medvetet stoppar i sig en massa dumheter? Eller är man det?  Känner man ett större behov av att trösta sig?

 Men skulle det stämma att högutbidade inte är feta då eller... Låter ju förvisso mysko. Och nog röker väl även folk med hög utbildning.

 Så lite förenklat är nog resonemanget i alla fall


 Å andra sidan är det väl så att är man välutbildad vet man väl var man skall leta efter kunskapen...

Av Krister - 22 mars 2009 13:55

  Idag var jag på en lite annorlunda gudstjänst. Den var uppdelad i ett antal "akter" med både teater, predikan och lovsång.

  Temat för gudstjänsten var familjen.....  och inleddes med att ett kapitel ur Ronja Rövardotter lästes. Samtidigt fick vi i församlingen illustrera "skogen", "rövare" "vildvittror" tom "fjärt". En del fick dessutom agera som huvudpersonerna i berättelsen. Så det fanns en liten Ronja, en liten Birk, liten större Lovis och Mattis.


 Predikan illustrerades med Power Point- bildspel och handlade givetvis också om olika aspekter på att vara förälder.

 Svårigheten att ha en tro, men ändå hålla fast vid denna illustrerades av Tomas Sjödin och hans 2 (av 3) barn som föddes med mycket svårt hjärnskada. Där båda barnen idag är döda.

 Vidare intervjuades en pappa till en dotter med "Markör 15-syndrom" där man föds med en extra kromosom. Dottern har i detta fall epilepsi, utvecklingsstörning och GROV autism.

 I vissa lägen sätts ens kristna tro på prov...


 "Föräldraskap är ett förtroendeuppdrag"


Av Krister - 22 mars 2009 08:17

 Att studera publik,journalister och hockeyspelare är intressant. Alltså reaktioner. Främst efter förluster. Förluster  för det egna laget alltså. Klubbnivå eller landslaget, ointressant vilket, samma mentalitet överallt.

 Vi kan nu efter Frölunda - HV läsa att domaren gjorde en stor tabbe som INTE  godkände ett mål eftersom målvakten inte hade blockerat pucken, som domaren trodde. Domaren är den stora syndabocken.

 Men vad skall man då säga om de powerplay som inte resulterade. Borde det inte skrivas om dåliga utespelare i dessa sammanhang.

 Skellefteå - FBK. Skellefteåspelare och öppet mål. Spelaren sköt ÖVER från nära håll. Varför får vi inte läsa spaltkilometer om DEN tabben...


 För ett antal år sedan gjorde Salo  E T T misstag. Han släppte in en puck från långt håll. Mot Vitryssland. Dåliga Vitryssland.... När en målvakt idag gör ett lika tveksamt ingripande gör han en Salo..

 Men utespelarna då? Borde inte DE avgjort mot dåliga Vitryssland. Hur kan det vara möjligt att ett så dåligt lag som möter ett så bra lag, gör fler mål än Sverige. Ointressant. Det var Salos fel att Sverige förlorade.


 1994. OS i Lillehammer.  Peter Forsberg avgör. Han gör en specialdragning och överlistar målvakten (som senare blir frimärke...)  Han gör en Kenta Nilsson-dragning. Peter F var alltså inte ens först, men han gör ett konstmål. Var det ENBART hans förtjänst att Sverige vann finalen? Nej, för i samma match stod Salo. H A N S räddningar på straffar var minst lika avgörande. Men vem får berömmet? Jo han som gjorde ett mål. Men varför minns man inte Salo för detta... varför kommer han att minnas för ETT mål mot Vitryssland.


 Hur kan det komma sig att det vi idag minns från hockeymatcher är ETT dåligt ingripande från målvakten, men glömmer de 10 direkt matchavgörande som han gör också. Hur kommer det sig att det gärna skrivs av journalister och på bloggar, och liknande, om ETT ingripande men inte 10 innan?


 Hur kan det komma sig att om domaren gör ETT matchavgörande fel så ältas detta och visas matchbilder från detta misstag. Men varför skrivs det så sällan om den direkt korkade utvisning som avgjorde en match. Det skrivs, men inte lika mycket.

Av Krister - 21 mars 2009 14:44

 Inte alls lika kul med hundpromenad idag... Grått och blåsigt.


 Då var besöket på Lions loppmarknad betydligt trevligare. Vi hittade ett fint sängöverkast som min "plast"son behöver.


 Vägg i vägg var det en dödsboloppis. Vi velade och tvekade om vi skulle inhandla en afrikansk ansiktsmask att hänga på väggen i Afrikarummet. Vi avstod, vilket kanske var dumt för den hade passat där. Har vi tur finns den kvar nästa vecka, eller så var det inte meningen att vi skulle ha den..

 Såg också ett lika dant vitrinskåp i furu, som det vi redan har. Tyvärr var glaset trasigt annars hade vi kanske slagit till...


 Senare i dag kommer sonens blivande svärföräldrar på besök. Bäst att skärpa till sig och visa upp sig från sin bästa sida. Så han och hans blivande slipper skämmas för oss/mig

Av Krister - 20 mars 2009 17:16

 Ibland undrar man hur folk tänker... Inte nog med att vissa bilförare sätter SITT liv på spel -- kan man ju tycka vara deras ensak, men många har säkert familj också -- men även deras som de möter. De som de kör om...  I detta fall blev tex en motorcyklist inblandad bara för att han råkade vara där.

 Dagligen råkar man ut för bilister som kör med huvudet under armen. Nästan dagligen ser man bilförare som  hinner om bilen framför precis  innan mötet. Ibland inte bara en gång, utan upprepade gånger inom ett fåtal minuter.

 Det som retar mig är att de anser sig ha mest bråttom i världen. De anser sig odödliga och ser sig som världsmästare i bilkörning.De anser det dessutom vara MIN plikt att rädda dom om deras bedömning av situationen är fel. DE äger vägen och bestämmer reglerna. Kör 150 eller flytta dig...


   Men aldrig att tanken: "JAG borde kanske anpassa hastigheten efter hur det ser ut", finns som ett alternativ.Av Krister - 19 mars 2009 18:21

  Moderatledarens popularitetssiffror är på topp. Sahlin rasar.  Enligt gamla traditioner (?) gagnar det ett regeringsparti med kris i världen. Av någon anledning glöms allt gammalt groll -- sämre pensioner, politik som gbara påstås gynna rika mm -- och nationen sluter upp bakom ledaren. Om det sedan inte finns något vettigt alternativ blir det knappast svårare att sitta vid makten.

 Ett oppositionsblock som inte tycks helt samlat, en ledare -- Sahlin -- som tom har svårigheter inom partiet, och ett miljöparti som kommer med förslag som knappast gynnar väljarna. Om man tittar på plånboken. (Allt för många röstar med plånboken: vad ger detta M I G? och struntar i konsekvenser för landet och tex miljön) Att Sahlin har motvind är inte så konstigt för mig med tanke på att hon inte hörts SÅ mycket trots allt. Hon övertygade inte mig, i "duellen" på TV 2 här om kvällen.  Dessutom HAR Reinfeldt onekligen en poäng när han argumenterar ekonomi. I mina öron klingar det betydligt bättre än Sahlins mer slösa-mentalitet.

 När valet närmar sig kommer nuvarande regering dessutom att få draghjälp från hovet som tydligen kommer att ha ett bröllop frampå sommaren.

 Om jag inte missminner mig var det samma tongångar valet 1973 när "gamle kungen" avled och nuvarande tog över.

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se