Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 28 maj 2009

Journalistdrevet

Av Krister - 28 maj 2009 09:22

 Tycker det är lite trist som det fungerar i tidnings/media-världen. Någon duktig(?) journalist hittar något ofördelaktigt att skriva om någon. Andra hakar på och så är det igång. Man letar andra ofördelaktiga saker att skriva om och snart skrivs och rapporteras det om denna enda person överallt. Just nu är det Wanja Lundby-Wedin som är den lyckligt utvalda.

 Hur kan det komma sig? Kan tycka att det är lite fantasilöst att i flock, hela tiden jaga ensamma personer. Vända på varenda sten och skriva om ALLT man hittar.

 Personligen skulle jag tycka det vore intressantare att få reda på hur vanligt detta är. Hur många fler åkte till Italien och gjorde på samma sätt.

Hur vanligt är det att människor med makt ser till att släkt och vänner får förtur.

Hur ofta tar statsråd och andra,med sig sina fruar/män på gratisresor.

Hur vanligt är det att statsråd och andra, (miss)brukar gratis flyg och gratis tåg och gratis sjukvård.

Hur vanligt är det att statsråd och andra politiker skatteplanerar på sätt som är lagliga men ytterst tveksamma.

Reinfeldt blev för en tid sedan uthängd pga sin barnflicka. Hur vanligt är detta?

Hur många politiker som pratar naturvård agerar i verkligheten på tvärs med detta. På vilket sätt bidrar regeringsmedlemmarna med SITT handlande privat,OCH I TJÄNSTEN, till att det de påstår sig stå för, blir förverkligat av dom själva.


Hur agerar EU för att miljömålet skall uppnås. Att tex regelbundet flytta alla ledarmöter mellan två städer tyder snarare på motsatsen. Varför ingen större rapportering om detta.


 Skulle önska en granskning av lokala politiker och beslutsfattare.


Då inte en och en utan samtliga presenterade för att visa vanligheten. Det kan ju finnas en och annan där ute som tror att Wanja är unik, men se det tror inte jag. Det är bara så att just nu har hon blivit dragen i "granskningstombolan"


 Skulle önska att någon modig grävande journalist granskar sina kollegor. Men DET går ju inte för då är det ju kört för denna. Men för att citera en museichef som i radio sa ungefär: "Med tanke på alla journalister som går in gratis på det här museet är det förvånansvärt få artiklar"

Jag skulle vilja veta hur vanligt det är att journalister använder sitt presskort för att få gratisförmåner som inträde, parkering, köra på fel gator..

 Hur många journalister ljuger eller förtiger saker de vet. Varför kan man av hänsyn om vissa, strunta i andra och gladeligen hänga ut och skärskåda. 


Skulle vara intressant att veta om tex denna tidnings ledarskribenter är helt liljevita. Hur mycket granskning tål DE? Chefredaktören? Grävande journalister?

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

28 maj 2009 10:27

Nej du!
Du lär få titta i himlen efter den kloka journalistik du efterlyser.
Allt verkar gå ut på att sno åt sig så mycket man kan och sedan himla med ögonen och låtsas att man oskulden och ärligheten själv.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gammelsmurfen

28 maj 2009 10:40

Ja tyvärr

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se