Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 29 juni 2009

Mer politik

Av Krister - 29 juni 2009 21:41

 Skall man tänka globalt och inte alls på sig själv så finns det väl inte så många alternativ.

 Då måste man rösta på ett parti som sätter miljön högt upp på agendan. Det innebär ju i klartext att bensinpriset måste höjas MINST 10:-. Det innebär att elpriset skall höjas rejält. Att det skall bli mycket dyrare att flyga. Att mat som importeras från långt borta skall belastas med straffskatter för att gynna närodlat vad gäller all mat.

 Är det tex vettigt att köpa buteljerat vatten som transporterats många många mil... 

 Är det vettigt att transportera bröd från Norra Sverige..

 Är det vettigt att göra FÄRRE och större slakterier, centrallager...


Tycker man det är OK skall det också kosta.


osv osv 

 
ANNONS
 
Flanören...

Flanören...

30 juni 2009 07:01

Jag tycker det är bra frågor du ställer, verkligheten blir ju inte annorlunda, för att man inte talar om den.

http://www.nabbsjuan.bloggagratis.se

 
Gubbfan

Gubbfan

1 juli 2009 13:49

1.
Det här med bröd från Norrland, vatten på flaska, storslakterier osv hänger ihop med att vi beundrar närigheten, entreprenörsanda och företagsekonomiskt tänkande. Så länge vi låter näringslivsrepresentanter husera fritt så får vi ha det som vi har det. I bland undrar jag om det inte borde vara skottpengar på företagsekonomer o likn vettvillingar.
2.
Vad gäller fastighetsskatten/avgiften ligger det till så att man för över skatter till avgifter för att slippa betala efter bärkraft. Dvs man strävar mot att alla skall betala lika mycket i skatt i kronor räknat.
Den förra regeringen, som jag inte heller gillade, hade den goda smaken att införa en spärregel som innebar att man inte behövde betala mer än en viss procent av familjens inkomst i fastighetsskatt. Det hade varit en enkel grej att förändra den procenten så hade fler med dålig ekonomi sluppit ifrån fastighetsskatt. Men det hade inte Reinfeldt och hans kompisar haft någon glädje av, så det fasta beloppet 6000:- infördes. Kallas sådant mannamån? Någon jurist som vet?
Dessutom förde man över fastighetspengarna till kommunerna, ni ser glorian?, men drog av motsvarande belopp från det statliga stödet till kommunerna, ni ser bockfoten?.

Det är alltså frågan om delar i en större skatteomläggning.
Först för man över beskattningen till kommunerna så att alla betalar samma procent i skatt, sedan ändrar man skatter till avgifter så att alla betalar samma antal kronor i skatt.

Det här är saker som våra ungdomar lär sig genomskåda redan i gymnasiet. Troligen en av anledningarna till det sk politikerföraktet hos många unga och att Björklund vill ändra i skolan.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se