Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under juni 2009

Av Krister - 19 juni 2009 09:47

 Lite av de växter vi har.  Egentligen borde man väl gallra en del.

 Men det är så mycket man borde...ANNONS
Av Krister - 19 juni 2009 09:44

 Ibland kan det vara mysigt att sitta "ute" fast vädret inte tillåter.Eller om det är lite för varmt eller soligt på gräsmattan. Då sitter vi gärna här.

 Skyddade från insyn men ändå ute.


 Det är ganska skojigt att ta bort tyget när det regnar och sedan sitta i carporten och  grilla. Alltid lika kul att studera dem som åker förbi... ANNONS
Av Krister - 18 juni 2009 21:06

 Såg den här videon på nätet. Så mycket makt kan man ha. Om man som ensam lyckas få med en tredje så brister alla fördämningar...
Av Krister - 18 juni 2009 13:44

 Ser i tidningen idag en liten lustig artikel gällande The Pirate Bay.  För att nerladdningen skall kunna fortsätta problemfritt har TPB skapat ett litet program som måste laddas ner. Från deras hemsida förmodar jag. Bara en liten lustig detalj: det kostar pengar att ladda ner detta program.

 "Det kostar pengar att göra program" försvarar man sig med.

H Ä P P säger jag. Det är ju prcis det som motståndarna till TPB påstår och har som argument MOT den typ av nerladdning som piraterna underlättar.


 Undrar i mitt stilla sinne om det kommer att finnas en länk på sidan, till någon sida där man kan hämta programmet G R A T I S...

Av Krister - 18 juni 2009 13:37

 I morgon midsommarafton. Då har jag kvällsarbete. Inga problem för min del, men tydligen för andra. (Inte att JAG jobbar förhoppningsvis...)

 Normalt arbetar 2 på kvällen. Nu på sommaren behövs en extratur pga alla sommargäster som vill  ha hjälp. Det har inte gått att få in någon till denna extratur eftersom det är midsommarafton....

 Vilket kanske på ett sätt skall ses postitivt. För eftersom det är en s.k "storhelg" kostar det kommunen en massa pengar i timman för den som jobbar extra. Alltså över sin ordinarie arbetstid. Men tydligen är firandet viktigare än snabba pengar. (Då pratar jag MÅNGA sköna extra hundralappar för 4 timmas arbete)

 Men vi två som ska arbeta för väl slita för tre istället...

Av Krister - 16 juni 2009 20:06

 Jag tycker om att arbeta inom hemtjänsten!

Andra sommaren i rad är jag på samma ställe. Trevliga människor man åker HEM till för att hjälpa med diversa saker. Inget ont om institutioner men hemtjänsten passar mig betydligt bättre. Just det att man får åka hem till dem man hjälper betyder mycket för mig.

 Dels för att det för "kunderna" är trevligare att bo hemma och dels för att det ställer lite högre krav på mig, att komma hem till någon.  

 Jag har nu varit på plats i två dagar och redan fått glada tillrop från dem jag kommer hem till: "Trevligt att du är tillbaka"  är ju alltid kul att få höra!


  

Av Krister - 14 juni 2009 20:52

 Finns det något värre än en svärmor? Dvs om man tittar på filmer och tror att dessa är sanningen.

 Jag har ingen svärmor. Hade en ca 1 månad. Sedan dog hon av en elakartad cancer. Några månader efter det att hon fått besked om att hon skulle få arbeta med barn. Hon älskade barn

 Min svärmor skulle ha fyllt 75 på tisdag. Min svärmor skulle ha varit mormor åt många barn. Det hade glatt henne.


 Men innan hon blev min svärmor kände jag henne. Vi fick träffas lite drygt ett år. Jag tror att vi hade haft det bra tillsammans. Jag dejtade hennes dotter. Hon var långt ifrån den skräcködla som målas upp i dåliga karikatyrer i (svenska) filmer.

 Det var roligt att vara tillsammans med henne. Hon hade alltid nära till skratt. Har ett antal bilder på henne. Tittar på dom ibland och försöker minnas. Minns poolen och grillkvällarna tillsammans med henne och övriga familjen.


 Hon satte mig gärna i arbete. Tittar på ett foto där jag putsar fönster. Minns också att jag skalade potatis. ... Hon passade min katt en gång, och det hade kunnat sluta riktigt illa....

 Hon var mycket duktig på att baka och laga mat. Man blev aldrig besviken efter ett besök i hennes hus. (OCH hennes mans givetvis!!)


 Svärfar var läkare och en av de första gångerna jag träffade min blivande svärmor (och resten av familjen med döttrarnas blivande män) var i närheten av min bostad. Jag hade ont i ryggen och fick stränga order att lägga mig på golvet med benen på en stol...


 På tisdag skulle hon alltså ha fyllt 75 år. Mer än en gång har jag funderat över hur livet skulle ha gestaltat sig om hon fått leva fortfarande. Men jag vet att hon blev glad över att jag gifte mig med hennes dotter. En dotter som satt i rullstol och som ärvde mammans starka vilja och glada humör.


 Ha det bra Britt!! Jag saknar dig!!

Av Krister - 13 juni 2009 22:38

  Idag kom ha tillbaka vår nya vän. Satt under bilen och skrek lite försynt. Inte alls lika högt och hjärtskärande som härom dagen.

 Dumma som vi är tog vi in honom i trädgården och matade honom. Vi vet numera att det är en honom. Tyvärr okastrerad...

 Han stannade kvar en stund men lämnade oss sedermera tystare än han kom.  Skall bli intressant att se om han återkommer.

 Han är ju ingen vildkatt för man kan utan problem lyfta upp honom. Han är inte heller speciellt undernärd.

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se