Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under juni 2009

Av Krister - 10 juni 2009 09:53

 Man skall akta sig för att klaga på vädret kan jag notera. Nu har vi plötsligt kommit in i en regnperiod. Samt kyla. Riktigt så hade jag inte tänkt mig det hela...

ANNONS
Av Krister - 9 juni 2009 17:56

 Studenttider. Sista veckorna väntas bara på att de skall ta slut. Då måste man som student hitta på lite roliga saker. Karneval är ett exempel.

 Ett annat är skattjakt.  I en stad i Blekinge anordnades traditionsenligt denna skattjakt. Skattjaktsledningen, denna muntra samling full av genialitet och förnuft tänkte till.

 TVÅ verkligt geniala saker fanns på den lista som man som student fick som uppdrag att leta efter i staden.

 1) 1 Neger

 2) 1 manlig utvecklingsstörd


 Visst är det tryggt att veta att det är just dessa medmänniskor som skall se till att JAG -- och andra åldringar om sisådär 20 år -- får en dräglig tillvaro... 

ANNONS
Av Krister - 9 juni 2009 17:32

 Du saknas!!Av Krister - 8 juni 2009 20:39

 Det har varit sol och varmt ett tag nu. Då har regnet saknats! Vi blev lovade lite förra veckan men det blev vi lurade på. Men idag öppnades äntligen himlens portar och det kom i alla fall 7 mm. Blommor och andra växter tackade och tog emot.

 Nackdelen blir väl då att gräsmattan växer, men det besväret tar jag gärna. 

Av Krister - 7 juni 2009 22:23

 Idag i kyrkan har jag två citat som jag tycker är lite intressanta...


 1: Nåd är att få en 3e kula på Glassbåten när man bara har köpt 2...


 2: Budda påstås ha sagt något liknande detta: "Idag har vi lärt oss nånting. Har vi inte lärt oss nånting är vi i alla fall inte sjuka. Är vi sjuka så är vi i alla fall inte döda. Låt oss vara tacksamma"


 Tycker det är lite fyndigt båda dessa tankar..


 Gonatt. Klockan är alldeles för mycket och klockan 5 i morgon skall jag äta frukost.  

Av Krister - 7 juni 2009 08:29

 Jag har lite speciell "humor". Den här skylten har jag sett ett antal gånger men varit kameralös.  Innehållet fascinerar mig. Men då väljer jag att låta bli att läsa texten RUNT översta texten. Och då tycker jag budskapet är väldigt intressant...

Av Krister - 6 juni 2009 22:39

 Jo förresten. Om det är någon som undrar. Jag har ju tidigare meddelat vissa problem med AF och min påbörjade kurs. AF tänker låta mig fullfölja denna. De dagar jag egentligen har kvar kommer troligen att ta slut, men af tänker lösa det på något sätt. Har man lovat.

 Däremot kan man ju undra om det är en vettig utbildning att läsa till USK när även kommuner och landsting sparar. Min kommun kommer tex att satsa mindre på timvikarier och istället (försöka) klara sig med befintlig personal. Men man får väl flytta om det blir nödvändigt.


 Andra sätt som landstinget tänker spara pengar på. Min sambo har problem med hörseln. Troligen behöver hon hörapparat. Detta var i mitt landsting samma sak som gratis. Patienten betalade undersökning/utprovning med 800:- och övriga kommuninvånare betalade solidariskt apparaten. Nu finns ett tillfälligt direktiv som säger att hörapparaten bara får kosta kring 3500:-. Ett framtida beslut väntas som kommer att ta bort även detta, så att patienten skall betala hela kostnaden själv. Kostnaden för en hörapparat kan bli det dubbla. Det kommer tex att innebära att min sambo inte kommer att få råd med sin hörapparat.


 Mer om min sambo. Hon har ju halv pension och resten sjukskrivning. Nuvarande regering har ju kommit på att det är bättre att satsa på denna kategori än arbetslösa ungdomar. En uppfattning man lätt får i alla fall.

 Så efter en arbetsprövning, utredning av arbetsprövarna och av af och fk har beslutats om ny arbetsprövning.  Denna gång på en plats som passar min sambos problem bättre.  Hon trivs och det KAN leda till anställning på halvtid. (Heltid om fk anser detta möjligt) Med ett tillägg dock, från af: Om nu Reinfeldt skakar fram pengar så det blir möjligt. Lönebidrag alltså.


 SÅ fugerar det alltså ute i den riktiga världen: Regeringen beslutar att fk skall undersöka vilka med förtidspension/sjukpension som KAN arbeta för att de sedan skall börja med det. Vilket givetvis är bra eftersom min sambo VILL arbeta. Dock glömde visst regeringen se till att pengar för att anställa med lönebidrag kommer att finnas tillgängliga....


Men man kan ju inte få allt här i världen

Av Krister - 6 juni 2009 22:28

 HM. Skulle man firat den på något speciell sätt. Eller som de sa på radion: hur säger man?: "Glad grundlagsdag på dig"

  Vi åt Kinamat, sambon,sonen och jag. Räknas det..


 Piratpartiet var på stan och delade ut papper som förklarade varför man skall välja just dem.


 Vi var och handlade lite på Maxi. Precis när vi skulle åka hem stacks ett papper från moderaterna i min hand. Sambon rev sönder det..


 Trots allt tycker jag det var förvånandsvärt många affärer öppna denna dag.


 Jag har skrivit rent lite skolpapper från den sista veckan. Samt skall leta lite material till en redovisning nästa vecka: Hörhjälpmedel.


 Slutligen denna dag tittade jag på när Sverige förlorade mot Danmark i en VM-kvalmatch i fotboll.  

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se