Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under juli 2009

Av Krister - 24 juli 2009 10:34

 Jo visst ja...


 Sambon är ju på jobb så jag får klara en del av marktjänsten idag. Som tex tvätta. Som tex förbereda och senare även helt färdigställa maten. Inget jag beklagar mig över dock. Både van att göra, samt har inget emot att göra.

 Därefter skall jag rensa akvariefiltret. Har väntat alldeles för länge men nu MÅSTE det göras. Senare i sommar skall hela akvariumet rengöras och senare flyttas till en bättre plats.

 Samt skall jag söka ett par arbeten jag har hittat som passar. Men numera är vi många som slåss om de få som finns så det gäller att försöka utmärka sig på något sätt.


 FAS 3 inom JOB väntar och det man hör om den är inte roliga saker så det gäller att vara aktiv på det som finns

ANNONS
Av Krister - 24 juli 2009 09:35

 OBS frågetecknen!!


 Nya innegrejen är spikmattan. En spikmatta som påstås bota ett antal sjukdomar och besvär. Hörde talas om den första gången i våras då en klasskamrat pratade lyriskt om densamma.

 Kan tänka mig att det kan vara skönt -- på ett sätt -- att ligga på denna spikmatta. Blodgenomströmning och liknande kan säkert påverkas. Man kan alldeles säkert känna en viss tillfredsställelse efter denna vilostund. Har hört talas om folk som tom somnar på mattan. Hur nyttigt DET är kan man säkert också fundera över.


 Hade varit kul att veta hur många som köpt denna sak för att bli botade från sjukdomar och hur många som gjort det "bara" för en skön stund.


 "Den äkta" har nu fått ta tillbaka en del av sin reklam. Har tvingats erkänna att man nog inte riktigt kunde belägga att mattan botade sjukdomar.


 Hörde idag att KO nu stämt företaget inför Marknadsdomstolen för just denna lögnaktiga -- enligt dem -- reklam.


 Annars är det intressantare att notera vad den indier(??) sa för ett tag sedan: "Vadå spikmatta, det är ju bara plastpiggar"


ANNONS
Av Krister - 23 juli 2009 21:34

 I Dagen såg jag en intressant debattartikel om vård i livets slut.  Författarna kräver vårdtestamente där man skall kunna skriva precis hur man vill ha det i livets slutskede. Som tex var jag vill bli vårdad och av vem. Kan ju vara väldigt bra om tex släkten har delade meningar i vad den döende verkligen vill.


 Tycker tanken är väldigt bra. För vem annan än jag själv skall få avgöra hur jag vill ha det när mitt liv närmar sig slutet. Som tex en mycket berättigad önskan att få dö hemma i den egna sängen omgiven av mina närmaste.


 Man kan ju förledas tro att det även skulle kunna få innehålla en önskan att få avsluta livet om jag själv vill, men så tycker inte artikelförfattarna.


 Hoppas dock att detta även kommer att få gälla unga människor, även om det kanske kan vara svårt att veta hur de vill ha allt ordnat. Men allt för ofta tycks det vara så att riktigt små barn inte har rätten att få dö hemma tex. Vilket jag personligen tycker är väldigt tråkigt.Av Krister - 22 juli 2009 21:38

 Juli månad är i Skåne lika med marknader.

 Idag hade turen kommit till lilla Åhus och Maria Magdalena marknad. Förr --  till för ett par år sedan -- var den i Åhusparken. Men där har politikerna beslutat att det skall vara bostäder istället. Så bort med berg o dalbana, karuseller och marknader. In med hus. 4 eller 8 våningar, vet inte om man har bestämt sig.

 Så nu är marknaden förpassad till annan plats. En fotbollsklubb håller i det hela och knallarna har letat sig dit. Tillsammans med ett nöjesfält.

 Så  Ä N T L I G E N  fick jag min efterlängtade sillamacka. 2 flundror på grovt bröd, toppat med lök och smaskig sås...Mmmmm

Bra marknadsväder. Dvs vare sig sol eller regn.Av Krister - 22 juli 2009 21:02

  Här bor jag och min sambo. Samt våra 2 hundar och tre katter.

I ett sommarstugeområde. Egentligen. Ca 200 hus varav kanske ett 10tal som bor året runt.

 Jag har bott här sedan 1981 och sett mina barn växa upp. Varit med om att längst ner på vägen fanns en liten liten affär. Några år med minigolfbana.

För att ett par år bli en pizzeria. Och nu blivit till en privatbostad.


 Vi har skogar runt om oss. Där kommunen nu vill göra viss möjlighet till att förvandla delar av den till bostäder. Trist tycker jag och så även styrelsen i boföreningen.


 Granne med oss har vuxit upp ett litet bostadsområde med 9 hus. För ca 5 år sedan kunde man på den platsen se betande hästar.

 (Hästar, detta djävulens påfund som enligt vägskyltar är förbjudna att beträda vissa vägar. Men jag undrar varför man flyttar till landet om man ogillar hästar...)


 Lite längre bort finns ytterligare ett nytt bostadsområde. Detta med plats för ca 30 hus.


 EN god sak har dock dessa nybyggnader fört med sig. Vi kommer att få buss. Åhusbussen kommer 1x/timma att köra förbi vårt hus. Samt stanna...

 Förhoppningsvis anser personalen på Furuboda att detta är bättre än egen bil så att vi får ha denna lyx ett tag.

 Startar efter nyår om det går enligt planerna...Av Krister - 22 juli 2009 20:59

 Idag var min älskade sambo lite trött så hon tänkte inte på inställningen på hårklipparen.I tid....

 Men jag älskar henne ändå och det är i alla fall över en månad till bröllopet så håret hinner växa ut igen!!

 (Publicerad med vederbörligt tillstånd enär den drabbade trots allt ser en viss humor i det hela)Av Krister - 21 juli 2009 14:36

  Kommer man till torget i Åhus -- och det gör man gärna nu i sommartid -- besöker man Ottos glasskiosk!

 En glasskiosk som säljer Ottos goda gräddglass i kulform i strut (eller bägare) Givetvias väljer man strut för då får man glasskioskinnehavarens egentillverkade -- på plats -- strutar.

 Bara strutarna är värda resan till torget i Åhus. Men när de dessutom är fyllda med denna delikata glass blir det en mycket trevlig stund!!


Av Krister - 20 juli 2009 12:24

  Detta är en skylt som alltid har fascinerat mig. Vad är budskapet egentligen? Att man som förälder låter sina barn leka på vägen? Att det plötsligt kan komma ett barn utspringande på vägen från en trädgård?

 I min värld är det föräldrarnas sak att se över sina telningar och se vad de sysslar med. I min värld låter man inte sina barn leka på en trafikerad väg.


 Men jag är kanske bara dum och förstår inget alls... 

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se