Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under augusti 2009

Av Krister - 13 augusti 2009 18:47

 Efter det att sonen idag åkte tillbaka till Ljungskile fixade jag och min sambo äntligen akvariet. Det var sannerligen på tiden!

 Samtidigt passade vi på att ge det en bättre placering.ANNONS
Av Krister - 13 augusti 2009 16:44

 Min andra son har varit på besök några dagar. Han bor och studerar i Ljungskile så det blir inte så ofta vi träffas tyvärr.

 Han har alltid en massa intressanta ideer och arbetsprojekt som han tycker vi skall förverkliga. Allt ifrån fiskdamm(ej hänt ännu) till det senaste: utegrill modell ej flyttbar.

 Hans planer är förvisso intressanta, men OM det blir något blir det troligen något liknande detta...

 Även om hans förslag, murad och "slammad"  med skorsten, och stående på en uteplats av sten med stenlagd gång till densamma låter roligare.ANNONS
Av Krister - 11 augusti 2009 18:46

 Arbetet att asfaltera till Åhus går snabbare än jag trodde. Men de är nog tidigt uppe och sent i säng. De börjar i alla fall en stund innan 7 och slutar efter 17. Det är tider jag har passerat arbetsplatsen.

 Men nu har man inte många hundra meter kvar.  Tar dock gärna omaket eftersom vägen blir bättre. Kan man inte vänta finns det dessutom annan väg att köra.

Av Krister - 11 augusti 2009 18:37

 Ibland har man turen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Samt ha kameran med sig..

 Är ganska nöjd med bilderna faktiskt...
Av Krister - 11 augusti 2009 09:41

 Stackars journalister och ledarskribenter...  För några veckor sedan kavlades nyheten om landshövdingen på Gotland ut. Det framställdes som något fruktansvärt och sensationellt det hon gjort. Genast sågades hon jäms med fotknölarna och framställdes som något ovanligt.

 Men journalister har grävt vidare och då framkommer något sensationellt. MÅNGA kommunala styrespersoner kan tänka sig att agera likadant. Skall bli intressant om man går vidare och namnger och intervjuar några av dem för att be om en förklaring. Eller om man nöjer sig med att hänga ut kvinnan Samuelsson..


 Som tidigare påpekats slutade det dock inte med att hon blev av med sin landshövdingetjänst och måste stämpla som vi vanliga dödliga. Nej hon fick behålla lönen och fick ett annat arbete. Vilket då för oss till dags dato. Ansvarig minister har nämligen påtalat att detta är i lag reglerat. Man KAN INTE sparka en person i hennes ställning som missköter sig. Utan man MÅSTE behålla henne och ge henne lön och annat arbete.


 Alltså fortsätter eliten att skrubba varandra på ryggen...


 Undrar vad som händer med en undersköterska som missköter sig på jobbet...Av Krister - 10 augusti 2009 21:58

 Har äntligen tagit det avgörande steget! Tagit bort mitt konto på Facebook.

Har aldrig känt mig riktigt hemma där trots allt. En massa meningslöst bladder där alla skriver ALLT de gör. En massa meningslösa grupper som hela tiden skickar inbjudningar. Frågesporter, "vilken färg är du" "vilket bilmärke är du" "vilken Astrid Lindgren figur är du"... 


 Det är nog bara en tidsfråga till jag försvinner från bloggagratis också. Varför skulle mina tankar vara av sånt intresse att jag bör publicera dem på nätet...

(Läser man besöksstatistiken är det ganska få som kommer att sakna mig dessutom)Av Krister - 9 augusti 2009 20:59

 Jag har nu jobbat inom hemtjänsten i 2 månader. I dag gjorde jag min schemalagda sista dag. Har dock fått EN dag till kommande vecka. (Som jag vet om och som ju kan bli fler...)

 (Sedan börjar skolan och jag kan praktiskt inte säga "ja" mer än på helgerna)


 Jag har allt mer insett hur mycket vi människor lever på rutinens brant. Hur tråkiga vi är som varje morgon äter exakt samma till frukost. Exakt samma bröd med exakt samma pålägg och exakt lika mycket kaffe.... Ingen eller väldigt lite variation.

 För att sedan på kvällen ha precis samma rutiner kväll efter kväll....


 Anklagar inte kunderna för att vara speciella för jag inser ju att jag är precis lika dan själv... 

 Konstaterar bara att vi människor är lite konstiga som aldrig kan ändra invanda beteenden utan kör på i samma banor 

Av Krister - 8 augusti 2009 09:47

 En undersökning visar att 1/3 av de långtidssjukskrivna, som i ett samarbete mellan FK och AF, kommit tillbaka i arbete. Tycker jag låter bra!

 Min sambo är en dem som som FÖRHOPPNINGSVIS kommer att vara en i denna statistik. Hon arbetstränar för tillfället, och vi hoppas att det kommer att bli pengar till fortsatt anställning! Om detta vet vi tyvärr inte allt.


 Annars ser man ibland insändare som ifrågasätter att man "tvingar" sjukskrivna att söka andra arbeten. Men nog måste det väl vara bättre att HA ett arbete . Nog är det väl bättre att göra något man klarar av än att sitta hemma och vara sjukskriven!?

 Har varit arbetslös i 3 år med kortare inhopp i arbeten och praktikplatser. Tycker det känns lika bra varje gång någon upptäcker att man behövs och uppskattar det man gör.

 Inomm hemtjänsten möter jag dagligen människor som tycker att JAG gör ett bra arbete. Då växer man och upplever större glädje än att gå hemma hela dagarna.

 Får man då tillfälle till vakinsatser känner man lite extra glädje även om utgången dessa gånger tyvärr bara kan bli en. Då möter man även tacksamma släktingar som visar att man satsat rätt. 

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se