Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under oktober 2009

Av Krister - 24 oktober 2009 09:47

 Det finns en del intressanta tidsuttryck som tål att funderas på..


  •  Att leva på lånad tid. Lånad av vem? HUR lånar man? "Jag vill gärna leva 2 år till kan jag få två av dig?" Hur betalar man sedan tillbaka?
  • Man sparar tid.  Hur gör man det? "Oj jag behövde bara 7,5 timmar idag, då sparar jag 30 minuter till i morgon". Det tas alltså bort 30 minuter från idag att hämtas i morgon? Hur och var sparar men detta? Men framför allt: HUR tas den sparade tiden ut?  Man kan också spara tid genom att åka en kortare väg. Kommer alltså fram tidigare än beräknat och har då sparat denna tid. Men hur och var hämtas den ut igen?
  • Leva på övertid.  Detta uttryck har länge fascinerat mig. Hur går DET till?
  • Tiden räcker inte till. Detta hörs ju ofta. Men då kan man väl låna tid från någon...

  ANNONS
Av Krister - 23 oktober 2009 20:50

 Ett antal reklamfilmer från ICA vållar debatt. En praktikant med handikapp "förlöjligas" enligt vissa. Tycker att dessa reklamfilmer på ett absolut storartat sätt  visar på de fördomar som finns mot en del människor.


 Som av en händelse ser jag i dagens Metro att antalet födda med Downs syndrom minskar i Sverige. Man  väljer nämligen i allt större del, som svensk, att fosterdiagnosticera bort dem.  

 I Sverige är man inte välkommen om man är avvikande.


 Som sägs i slutet av artikeln: "om man kan hitta barn med dyslexi via fosterprov, kommer dessa också att plockas bort då?"

ANNONS
Av Krister - 23 oktober 2009 20:40

 kan inte vara roligt.  Idag kom 6 på lektionen. Av 12. 1 hade giltigt förfall eftersom sjukhusbesök orsakde bortovaron. Men de andra...


 Det var tänkt att vara redovisning idag. Vi som kom till skolan hade därmed orsaken till frånvaron klar för oss. Det var inte intressant nog för att masa sig dit. Men det är osolidariskt att inte lyssna på sina kamrater som spenderat 3 hela dagar med att sammanställa ett jättearbete.


 Men idag röt läraren till: "De som inte kommer på lektionerna kommer ju att bli underkända i ämnet". Detta gäller ju troligen inte de som bara är borta någon enstaka dag, men däremot dem som satt i system att vara borta när det inte passar att komma.  (Studiebesök lockar också en del att stanna hemma)


 Men nu bet sig ju de som var hemma, i tummen. Det visade sig att sista gruppen --orsak redan redovisad -- inte redovisade idag. Utan istället började informationen om katastrofmedicin. Så de som var borta idag gjorde ju bort sig i dubbel bemärkelse.


 Vi fick se en intressant film om busskatastrofen i Norge på 80-talet(?) En ovan chaufför som inte var helt hemma på bussar fick problem i en tunnel och elever avled.

Av Krister - 23 oktober 2009 20:33

 Hösten är här. Likaså svininfluensan. Massvaccineringen är inledd. 3 döda av denna vaccinering.

Eller beror det på den?

"Svårt sjuka" vilket enligt vissa påverkar utgången av vaccineringen.


 Ska man eller ska man inte vaccinera sig..  Har faktiskt inte bestämt mig. Dödsfallen påverkar inte beslutet men däremot kan annat ju göra det.

Ska man eller ska man inte vaccinera sig av solidaritet?  Är risken för sjukdom större i och med att jag går i skolan? Skall snart ut i praktik, då kanske jag MÅSTE vaccinera mig för att minska risken för sjukdom hos dem som bor där jag skall vara...


 Men det är intressant att läsa bloggar som skriver i ämnet. Den mest extrema skyr inga ord "2 mördade av vaccinet" och hänvisar till en tidningsartikel. I en kvällstidning. I konkurentens tidning kan man läsa en annan expert som säger sig INTE tro på att vaccinet orsakade dödsfallen.


 I andra bloggar diskuteras för och emot.  Det är sannerligen en intressant tid vi lever i!

Av Krister - 23 oktober 2009 09:39

 Pga sjukdom blev det idag en hastig schemaändring. Vi har börjat nästa tema: katastrofmedicin idag istället. Lite inledande info om just begreppet. Film och diskussion om en bussolycka i Norge för några år sedan.Av Krister - 22 oktober 2009 19:53

 Min sambo är duktig på att handarbeta. Nu är det över 40 stycken

  


Ska bli mycket intressant att se vad det blir när det är färdigt!!

Av Krister - 22 oktober 2009 16:48

 Så är då "presentationen" av Hinduismen klar. "Minst VG ska ni i alla fall ha" Låter ju bra. Sista grupparbetet också det som blev lite mer arbetat. Både innehållsförteckning och källhänvisning.


 Innan vi gjorde vårt fick vi höra om Judendomen. Mycket kände jag redan till eftersom Gamla testamentet inte är helt obekant, men en del nya saker fick jag reda på!


 I morgon Islam. Skall bli intressant även det!!Av Krister - 21 oktober 2009 21:07

 Detta ser jag varje morgon när jag parkerar bilen efter första etappen på min skolreserunda


  


 När jag sedan skall göra mig klar för sista resebiten till Karlshamn ser jag denna vacka syn. Trefaldighetskyrkan

  


Samt järnvägsstationen

  
 När jag sedan åter är på väg hem. Denna gång med mina apostlahästar och passerar ett torg i min stad denna intressanta sak

   Nu återstår bara ett par veckor av grundstudietiden.  Sedan specialinriktning, men då splittras ju klassen. Dagliga bilresan, bussresan och tågresan  samt ett par promenader dessutom -- och sedan åt andra hållet  -- snart ett minne blott. Tråkigt tycker åtminstone jag.Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se