Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 9 december 2009

Jobbet framför allt

Av Krister - 9 december 2009 16:17

 Tanken kan ju tyckas god. Det är bättre att man arbetar än lever på bidrag. Det är nog många som kan skriva under på det.

 Men finns det INGA begränsniongar för detta påstående.

 Kan verkligen ALLA arbeta...


 För min enkla lilla hjärna tycks det lite väl malplacerat att just nu jaga sjuksrivna med blåslampa. Hitta de sjukskrivna som efter många och långa sjukskrivningar KAN jobba om det bara hittas ett lämpligt jobb till dem.

 Just nu i en väldigt djup lågkonjunktur tycker man från regeringens sida att det är en lämplig åtgärd.

 Så förutom att de har sin sjukdom att slåss mot kommer de att tampas mot alla de friska som är arbetslösa. Vilken arbetsgivare väljer då att anställa någon med en lång sjukdomshistoria.


 Ibland undrar man hur de tänker de som har makten.  För min del tror jag inte att tänket är speciellt väl genomfört. Eller så är det bara enligt planerna att utrota allt vad heter svaga och liknande så att bara en elit av medborgare skall tillåtas få finnas kvar.


 Men den arbetsgivare som är intresserad av att anställa min sambo med fybromyalgi är välkommen att höra av sig. NÄR hon klarar av att jobba går det undan, men den tilltänkta arbetsgivaren får vara beredd på att väder och annat kan göra så att hon inet klarar av att ta sig till sin arbetsplats..


 
 
Gubbfan

Gubbfan

10 december 2009 09:03

Jo du, det är fråga om att se på människor genom någon slags filter. Det filter som de sk Framstegsteologerna har. Att vara skör godtas inte eftersom Gud vill att alla människor ( som Gud gillar! ) skall vara lyckade. Dvs unga vackra rika friska.
Om man inte är det så är det Guds straff.
Det är en hemsk människosyn som frodas bland eliten där i Fjollträsk.
Det värsta av allt är att jag misstänker att sättet att tänka finns hos folk i den rödgröna gruppen också.
Men det blir väl så, när de bara umgås med "lyckade" människor, när man aldrig ger sig tid att befinna sig bland alla sköra i den sk verkligheten med blöjbyten på ålderdomshemmen, eller försöka hjälpa alla villsekomna på härbärgena eller göra något för narkomanerna eller alkisarna runt Centralstationen i Fjollträsk.
För det vore hemskt, men inte helt otroligt, att de helt enkelt vill utrota de misslyckade eftersom deras Gud inte vill ha dem.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
modernatur

modernatur

11 december 2009 19:37

När jag ser och hör vad moderaterna tycker om sjukskrivna tänkter jag på en film jag såg för länge sedan som handlade om dom livegna på feodaltiden. Den som inte orkade arbeta åt sin herre och betala skatt/avgift för det lilla torp dom hade blev piskade till att arbeta eller så dog dom. Hade det varit nödår så dom inte kunde betala skatt så tog dom geten/kon eller vad som gick att ta.
Påminner lite om moderaternas syn på oss vanliga människor.

http://:modernatur.blogagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards