Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 15 december 2009

Utbildade

Av Krister - 15 december 2009 18:01

 Regeringen har meddelat att i framtiden skall bara utbildade lärare godkännas. Detta är ju iofs väldigt bra, men det får åtminstone MIG att fundera lite


 Vad har Reinfeldt för utbilding för att leda och undervisa 9 miljoner svenskar? Vad har tant Maud för utbildning? Är hennes bakgrund och utbildning den rätta för att svenska industrier och industriledare skall bli behandlade på rätt sätt?

Vad har herr Björklund själv för erfarenheter för att kunna uttala sig och bestämma över svenskt skolväsende?


 Är Monas, Lasses och andra presumtiva ersättares utbildning verkligen bättre  för den viktiga uppgiften att leda ett land....


 Fast det är kanske inte lika viktigt hur ledningen för landet ser ut!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

16 december 2009 09:22

Du är nog inte ensam om att bli lite fundersam över majorens idéer.
Bortsett från att det luktar som ett resultat från vissa fackliga gruppers påtryckningar, ungefär som det att man kastar ut barnskötare från förskolorna, så tror jag inte att en sk utbildning garanterar att man är lämplig som lärare.
Jag är övertygad om att det kommer ut från lärarhögskolorna massor av nya lärare som tror att man kan beordra små medmänniskor att lära sig.
Att vara lärare blir man inte enbart av att läsa en massa pedagoja. Det förutsätter en känsla och lyhördhet som alltför många behöriga lärare saknar.
I en liten komersbilaga till ortens tidning vill en av ortens rektorer utdela en julklapp till skolministern/majoren Björklund. Nämligen att gratis få vara elev en vecka på hans skola. Så slapp vi i alla fall höra tjafset om sk flumskola i fortsättningen.
Och jag tror att rektorn ifråga förstått den stora bristen hos skolpolitikerna: De har ingen aning om vad skolan är och gör!
Majoren Björklund har visserligen en militär utbildning i att lära ut saker. Men den utbildningen går ut på att vänja av folk från att tänka själva. Den går ut på att framställa maskiner som utan att tveka tar livet av en medmänniska om man blir beordrad.
Vår skola skall lära eleverna att tänka själva och ifrågasätta. Vi behöver sådana människor som uppfinnaren Håkan Lantz eller han Rausing med Tetrapack, alltså människor som kan tänka lite på tvärs mot andra.

Sedan kanske man skall, om man är politiker, vara lite försiktig med att kräva utbildning. Det är inte bra att kasta sten när man sitter i ett glashus. Du har helt rätt!

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
Flanören...

Flanören...

16 december 2009 14:30

Man kan inte göra jämförelsen med utbildning för att klara en viss avgränsad arbetsuppgift, eller block av arbetsuppgifter och förtroendevalda politiker.
Vi ska nog vara glada för att vi har så "vanliga människor" som håller på med politik.
Egentligen har vi för få, det sker hela tiden en förskjutning över till mer och mer bokligt kunniga, där man får leta efter förtroendevalda med erfarenheet från, vård, murslev och svetsaggregat.
Min erfarenhet är att de bokligt kunniga mycket lättare köper tjänstemäns och lobbyisters uppfattning än vad de mer praktiskt kunniga gör.
I många sammanhang är det direekt olämpligt med politiker som har sitt ansvarsområde som yrke.
Barnskötare bör inte sitta i barn-och ungdomsnämnden, lärare inte i skolstyrelsen o.s.v
Politiker lägger ut uppdrag, har visioner, är ide´bärare.

Vi skulle leva i ett brtydligt sämre samhälle om man skulle få tenta till politiker eller betala sin kampanj själv.

Allt, naturligtvis i den bästa av världar, avarter finns ju överallt, i sopsorteringen t.ex

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

16 december 2009 15:24

Så kul att få se försvarsreflexen verka igen.
:-)
Men vad jag tror att du Krister efterlyser är rent sunt förnuft. Även hos politiker. Och naturligtvis förmågan att ifrågasätta sig själva.
Boklig utbildning sitter inte ivägen även för en politiskt engagerad medmänniska. Men man behöver inte ha en fin examen.
Bengt Göransson propagerade för bildningsförbundens verksamhet, åtminstone när han vickade som lärare en gång på mitt gymnasium.
Det är heller inte fel att arbeta vid en svarv även om man har en massa kunskaper i sk teoretiska ämnen. Det är en viss skillnad på att vara bildad och att vara utbildad.
Vad du Krister har observerat, är att Major Björklund och hans kolleger varken är utbildade eller bildade.
Ett tecken på deras brist på bildning är deras skrik på krav om utbildning.
Om det sedan blir bättre med Mona Sahlin, Widar Andersson m fl det vet jag inte.
En tonåring, som jag pratade politik med på bussen härförleden, uttryckte sig som så: Same shit, Different name.
Jag är lite orolig för att det låg en hel del i vad hon sade.

Jag är helt övertygad om att

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards