Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 16 december 2009

Utbildade del två

Av Krister - 16 december 2009 18:12

 Huruvida det är bra eller dåligt att en lärare sitter i skolstyrelsen har jag inte kunskap nog att uttala mig om. Men det ligger troligen en hel del i att som lekman har man intressanta åsikter att framföra.

 Även att man som utbildad lärare inte automatiskt passar är ju --tyvärr -- en självklarhet. På samma sätt är det inte en naturlag att en elev med idel MVG blir en jätteduktig läkare.


 MEN för att bli en bra finansminister räcker det inte för mig att man gillar matte och tycker det är kul med siffror. Man skall även ha en bevisad grundkunskap.

 För att bli en bra skolminister är det nog bra att inte BARA ha åsikter utan även kunskaper.

 Har man inte kunskaper som duger när man är industriminister kan man ställa till mycket oreda inom företagandet. Vet inte om småföretagares klagomål beror på ministerns okunskap eller för att hon bara vill ha det på sitt sätt.

 Är man utrikesminister kan det nog vara bra att veta lite om andra länder och även om jag skulle tycka att det vore "kul" att få styra landet Sverige som statsminister är jag självkritisk nog att inse att jag inte duger.


 Jag vet inte om nuvarande regerings åsikter gällande sjukskriva och arbetslösa beror på kunskapsbrist eller ren elakhet. Men om de TROR att deras medicin är den rätta är det bevis nog för att de inte har utbildning nog för att styra landet.


 En minister som i TV säger att inga remssinstanser haft någon invändning trots motsatsen, VILL inte lyssna, eller förstår inte vad opponenterna säger. Att sedan påstå att ett uttalande från hennes sida bara var ett missförstånd eftersom det bara gällde en DEL, är bara naiv om hon tror att folk accepterar detta.

 Det som är tråkigt när det gäller utförsäkringarna efter årsskiftet är ju att det skälls på fel personer. Försäkringskassan har bara att lyda order, och om ordergivarna har för dålig utbildning för att förstå konsekvenserna av beslut, så visar det bara tydligare att det behövs utbildning även av politiker.


 ELLER hemska tanke: De VET vad de gör. Det är bara ett spel vi får bevittna. Det gäller att roffa åt sig så mycket som möjligt under den korta tid de tror sig ha till sitt förfogande. Skapa så stora klyftor som möjligt..


 Visst är det en vacker tanke som statsministern har att vi alla skall arbeta. För att få oss lata arbetslösa att vilja än mer trycker man ner och försämrar. Men "förbättrar" för dem med arbete.

 Men vad hjälper det att som arbetslös tvingas när det på varje ledig tjänst är 500 sökanden. Det är inte min vilja det är fel på det är antalet lediga arbeten som är för få.

 Samtidig som politiker/statsråd får sina löner höjda årligen har jag idag SAMMA lön som för 3 år sedan när jag blev arbetslös. Vilket då i realiteten innebär en lönesänkning eftersom allt gått upp i pris.


 Om inte de som bestämmer detta inser detta visar det bara att de behöver utbildning!

 Lika mycket som lärarna. Och undersköterskorna. Och ...

 
 
Flanören...

Flanören...

16 december 2009 21:12

Jag tror det är bäst att akta sig för stigmatisering av politiker.
Några av våra mest folkkära och framgångsrika ministrar hade bara LHS, livets hårda skola.
Gunnar Emanuel och Torsten Nilsson.

http://www.nabbsjuan.bloggagratis.se

 
Flanören...

Flanören...

17 december 2009 09:11

Om din syn skulle bli rådande, skulle vi vara många, långt över halva befolkningen, som inte skulle bli företrädda, med våra erfarenheter.
Glöm inte att politiker är befolkningsföreträdare och det är uppdraget, inga samhällstekniker som kan ha formella kunskaper om det mesta.

Vi har 2 civilingenjörer, flera andra med högskoleutbildning i Regionutvecklingsnämnden, jag har aldrig känt att de haft bättre förutsättningar att fatta beslut, än t.e.x oss 3 metallarbetare.
Snarare tvärt om.
Vi lever ju ute i den verklighet som drabbas av krisen, andra lever en mer skyddad tillvaro.
Glöm inte att vi redan har t.e.x sjukhusledningar, som är bra på det och tjänar ofta dubbelt så mycket som en politiker.
Vi ska tala om vad och för vem, hur, är de utbildade för att klara.
Alternativet;
Vi skulle få ett väldigt elitistiskt samhälle, smala särintressen skulle ha makten, där ingen skulle se till de breda gruppernas intresse, än mindre de utsatta i andra ändan av stan.

http://www.nabbsjuan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards