Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under december 2009

Av Krister - 15 december 2009 18:01

 Regeringen har meddelat att i framtiden skall bara utbildade lärare godkännas. Detta är ju iofs väldigt bra, men det får åtminstone MIG att fundera lite


 Vad har Reinfeldt för utbilding för att leda och undervisa 9 miljoner svenskar? Vad har tant Maud för utbildning? Är hennes bakgrund och utbildning den rätta för att svenska industrier och industriledare skall bli behandlade på rätt sätt?

Vad har herr Björklund själv för erfarenheter för att kunna uttala sig och bestämma över svenskt skolväsende?


 Är Monas, Lasses och andra presumtiva ersättares utbildning verkligen bättre  för den viktiga uppgiften att leda ett land....


 Fast det är kanske inte lika viktigt hur ledningen för landet ser ut!

ANNONS
Av Krister - 14 december 2009 20:34

 Så här dagen efter vigseln tog jag fram våra gemensamma tomtar. Vi har båda haft LITE samlardille -- inte mycket om man jämför med dom som har gått in för samlandet ordentligt -- men en liten samling har vi båda skaffat oss.


  

  

  

  

  


  

 


  


 Det kunde ju passa lite extra just idag eftersom det kom lite lite snö igår. Inte mycket kvar idag men termometern är en bit under nollan så det kanske kommer mera

ANNONS
Av Krister - 13 december 2009 16:00

    


  


Av Krister - 12 december 2009 15:06

 Så är det då avgjort. Det som fängslat hela Sveriges befolkning och delat upp landet i två delar. Ilsket har man kommenterat motståndarnas kandidat och bara sett en värdig vinnare. Så i går avgjordes det äntligen. Eric eller Calle.

 Mot mina principer att titta på denna ty av "tävling" men finalen var ju bara ett måste.

 Precis så illa som jag befarade. En programledare som ser sig själv som en stor underhållare och komiker, men som undertecknad bara sett som hopplös.

(Men det är ju bara tyckande så inget som säger att det är så)


 Kan man tävla i musik? Tycker nog inte det. Trots det så hålleer jag med kvinnliga jurymedlemmen -- vadå jury, det är ju tittarna som bestämmer... -- som ansåg det jämt efter 2 sånger. Efter den avslutande sången --som var samma för båda och därmed jämförbar -- är det bara att konstatera att rätt man vann. Eric framförde den sista sången betydligt bättre än Calle. Vilket då kommer att betyda -- enligt min ena son i alla fall -- att Erik därmed snart kommer att vara glömd. Kanske är det så, har ingen aning om hur det gått för tidigare vinnare


 Dock "retade" jag mig på en sak: Engelska sånger genomgående i en SVENSK sångtävlingsfinal. Innebär det att man för att kunna bli idol måste sjunga på utrikiska? DET är en aning trist tycker jag!

Av Krister - 11 december 2009 17:36

 Precis så bra som jag hoppades att det skulle bli, blev det..


 Dagen började med att 1 lucia och 10 tärnor kom och sjöng vackra sånger. Följet kom från en skola vilket ju inte gjorde det hela sämre...

 Arbetsdagen avslutades sedan med att Helge Änglar hade en konsert på ca en timma. Sann spelglädje med rockmusik och även lite svensktopp. Verkligen svårt att stå stilla då!!

Av Krister - 10 december 2009 21:10

 Då kommer Lucia till min "arbetsplats" så jag får lov att vara där lite tidigare än vanligt. Sedan bjuder företaget på lussekaffe.

 På eftermiddagen skall det sedan bli en konsert med Helge Änglar. DEN ser jag verkligen fram emot för det är ett duktigt gäng som sjunger och bjuder på sig själva!!


Av Krister - 10 december 2009 21:05

 Däremot tror jag inte att den gamla regeringens medicin är så mycket bättre: Förtidspensionering.

 Blir det resultatet efter regeringsskifte tycker jag nog inte att väljarna skall slå sig för bröstet och anse sig duktiga.

 Kan det månne bli samma resultat som vid förra valet: Dvs inte en röst PÅ ett parti utan en röst MOT ett parti.

 I min värld finns tyvärr i dagens läge inget parti att rösta på. Förhoppningsvis ändrar det sig under nästa år...

Av Krister - 9 december 2009 16:17

 Tanken kan ju tyckas god. Det är bättre att man arbetar än lever på bidrag. Det är nog många som kan skriva under på det.

 Men finns det INGA begränsniongar för detta påstående.

 Kan verkligen ALLA arbeta...


 För min enkla lilla hjärna tycks det lite väl malplacerat att just nu jaga sjuksrivna med blåslampa. Hitta de sjukskrivna som efter många och långa sjukskrivningar KAN jobba om det bara hittas ett lämpligt jobb till dem.

 Just nu i en väldigt djup lågkonjunktur tycker man från regeringens sida att det är en lämplig åtgärd.

 Så förutom att de har sin sjukdom att slåss mot kommer de att tampas mot alla de friska som är arbetslösa. Vilken arbetsgivare väljer då att anställa någon med en lång sjukdomshistoria.


 Ibland undrar man hur de tänker de som har makten.  För min del tror jag inte att tänket är speciellt väl genomfört. Eller så är det bara enligt planerna att utrota allt vad heter svaga och liknande så att bara en elit av medborgare skall tillåtas få finnas kvar.


 Men den arbetsgivare som är intresserad av att anställa min sambo med fybromyalgi är välkommen att höra av sig. NÄR hon klarar av att jobba går det undan, men den tilltänkta arbetsgivaren får vara beredd på att väder och annat kan göra så att hon inet klarar av att ta sig till sin arbetsplats..


Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se