Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg den 11 juli 2009

Av Krister - 11 juli 2009 19:58

 Idag var vi på Degeberga marknad. Bara en av alla Skånska marknader. Efter denna blir det den mest kända: Kiviks marknad.  I år jobbar jag så lla att det blir till att klara sig utan. Så det fick bli Degeberga istället.

 Lagom stor marknad med en massa knallar som säljer diverse nödvändigt, och minst lika mycket man klarar sig utan. På den här bilden presenteras ett fläckborttagningsmedel man inte klarar sig utan... Det är ju också lite av tjusningen med att gå på marknad: demonstrationerna.

 Ett tag i början såg det ut att bli regn, men det nöjde sig med mulet. Precis lagom marknadsväder alltså.

 Våffla och kaffe tog vi i en paus. Normalt tar vi alltid en sillamacka när vi är på marknad. Det hör liksom till. Pålsmässemarknad, Kiviks marknad eller just Degeberga. Men i år avstod vi denna delikatess.


Köpte hem lite hundgodis också.


 Men det viktiga med marknader är ju inte att köpa utan att titta och vara med om folkvimlet...

 

Av Krister - 11 juli 2009 10:28

 Härligt att arbeta med människor! Speciellt i deras hem där man är på DERAS villkor. DE  bestämmer hur de vill ha det och har det så bra så bra..


 HA!! Tänk om det vore så väl ändå. Allt för många lever ensamma och utan sociala kontakter. Där vi inom hemtjänsten rusar in några få minuter, för att sedan försvinna lika fort igen. Inte heller kan vi alltid göra det som önskas. Allt för ofta finns det ju regler som styr vad man får och INTE får göra.

 En biståndshandläggare som avgör om den enskilda har rätt till den hjälp som önskas och hur ofta.


 Ibland kommer man till ställen där man undrar hur det går att leva så. Man träffar ensamm som sitter och gråter för att de är utan kontakt med andra. Men som samtidigt inte vill flytta till ett annat boende för att de vill vara hemma.


 Då tänker man att detta vore väl toppen för arbetslösa ungdomar --tex -- att göra en verklig insats.


 Samtidigt har ett "nytt" fenomen dykt upp. Personer som påstår sig komma från hemtjänsten och ser en chans att komma in och stjäla saker. Antagligen extra lätt sommartid då man kan påstå sig vara sommarvikarie. Som tur är är jag känd av de flesta, men lite obehagligt känns det att komma till nya just för att de är så broende.

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skapa flashcards