Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under januari 2010

Av Krister - 18 januari 2010 15:33

 När jag kom till min plats där jag skall få hjälp att få sysselsättning hade alla handledare sammanträde. Men jag träffade en kvinna som lotsade mig till mina "klasskamrater". 7 stycken. Som hade fått ett antal papper att fylla i. Jag fick samma och började svara.

 Bl.a skulle vi genom olika frågor komma fram till hur bra lyssnare vi är. Kan ju vara bra att veta kanske, men hjälper det mig att få jobb? Vem vet

 Vi skulle också på ett annat papper skriva upp styrkor, svagheter med oss själva. Samt möjligheter och hot. 


 7 stycken i "klassen" Som alltså skall vara här 3 månader på heltid. Som i detta fall tydligen innebär 9-12. Enligt mina kamrater har det sällan hållit på så länge...


 Som tack för det enorma arbete som man lägger ner på oss, kan man utkvitera ca 300:-/dag.  Utan krav på motprestation. Jo om man inte lyckas på 3 månader blir man av med mig. Men kan tydligen då fortsätta med någon annan i 3 månader i stället. Så hur stor energi DE lägger ner på att hitta praktikplats visar sig väl misstänker jag


 Undrar om Fredrik vet hur det fungerar ute i verkligheten eller det är för honom ointressant.

ANNONS
Av Krister - 17 januari 2010 21:36

 Det påstods en gång i tiden, att landets nöjdaste huyresgäster fanns i min lilla stad. OM det har stämt så gör det det knappast längre.

 Först införde de ett kösystem som innebar att man är tvungen att två gånger om året anmäla till företaget att man vill stå kvar. Kan ju tyckas enkelt, men många missade detta och blev av med sina köpoäng. Hade man stått många år i kö så var det mycket som försvann.

 Irritationen mot de försvunna poängen blev dock så hård så de gavs tillbaka.


 Nu har man kommit på ett nytt sätt att slippa vara populärast i landet. Hyresgäster som har problem struntar man i. Officiellt skall motkontakt tas senast inom tre dagar, men det gäller inte (alltid)

 Min son och han fru bor i en lägenhet där det visade sig vara mögel på balkongen. Vilket anmäldes direkt till ansvariga. Öga mot öga alltså. Man lovade att komma och titta.

 Veckorna gick och blev till dryga månaden. Inget hände.


 Med tiden växte problemen och numera är det fukt inne i köket på fönstret. Torkas inte denna fukt bort blir det prickar på träet i fönstret. För bra isolering? För dålig ventilation? Tja ingen har ju tittat så det kan man ju inte veta.

 Vidare går inte längre sovrumsfönstret att öppna....


 Hyresbolaget som en gång i tiden påstods vara det populäraste, gör verkligen vad de kan för att rasa på listan

ANNONS
Av Krister - 17 januari 2010 09:35

 Randigt är veckans uppmaning på Fototriss. Här finns säkert bättre bilder...


Men tittar man ser man randigt i de två översta. Vad gäller den understa torde det inte råda någon tveksamhet dock..


    


  


Av Krister - 16 januari 2010 12:27

 Vi har ju blivit med buss för resten. Lagom till Lucia förlängdes en busslinje med ca en mil. Det finns ett stort företag med många anställda som länge önskat detta och nu har det då hänt.

 Förhoppningsvis anser även de anställda att det är skönt att slippa köra själva. En gång i timman från tidigh morgon till ganska sen kväll. Inte SÅ stor skillnad under helgerna.

 Misstänker dock att dagtid kommer det att vara glest med påstigande från vår del av linjen. Jag har åkt EN gång och då var vi två som åkte den extra milen som bussen nu gör.

Av Krister - 16 januari 2010 12:24

 Vår vana trogen på lördagsförmiddagar har vi varit på Lions i Åhus. Det hör liksom lördagen till. På grund av alla helgdagar har vi inte varit där på länge så nu var det ju extra "dax".

 Lite böcker och en docka till barnbarnet (plast för min del) blev det i alla fall.


 Inkomsterna just nu tål inte så mycket, men annars tittar vi även på bra köksstolar. Men bara att åka och titta är roligt.. 

Av Krister - 15 januari 2010 15:52

 På initiativ av en lokal miljöpartist, och under ledning av politisk redaktör på Kristianstadsbladet, hölls på torsdagskvällen en lokal valdebatt mellan Miljöpartist  Anders Åkesson och Sverigedemokraten Björn Söder.

 4 ämnen diskuterades, dock INTE integrationen. Men väl personalpolitik, lokaltrafik, jämställdhet mellan könen och kultur.

 Debatten finns endast en kort tid upplagd på sydnytts hemsida och SVT Play så tyvärr inte lönt att länka dit.


 Tyvärr var stundom miljöpartisten lite väl högljudd i sina svar. Vilket då kompenserades av att sverigedemokraten inte drog sig för att avbryta.

 I det stora hela var det en intressant debatt. Tänker inte utse någon vinnare, för det intressanta var debatten i sig. Men tycker att det var en ganska jämn batalj där båda hade sina poänger.


 EN gång blev SDs representant lite aggresiv och det var vid ett tillfälle då han hade svårt att svara på en publikfråga. Annars var det en lugn debatt med en publik som inte störde på något sätt.

 Flera debatter av den sorten!  Gärna med samma debattledare för han skötte det hela bra. Varken syntes eller hördes mycket, utan lät de båda sköta sig i stort sett själva

Av Krister - 14 januari 2010 12:58

  Uppdrag granskning tog i går upp ett extremfall för vad som kan hända med de nya reglerna: "Alla skall arbeta"

 Det jag tycker sköttes klantigt i just det fallet var det bristande samarbetet mellan AF och FK. 

 Vidare att det i brevet från FK borde framgått att det skulle utredas om möjligheten till att arbeta. Att detta skulle göras just i samarbete myndigheterna mellan. Att under denna utredning är man inskriven hos Arbetsförmedlingen och får därmed Akassa.

 Samt om utredningen kommer fram till att arbete är omöjligt, man får detta besked som det gällande. Att FK har att rätta sig efter det utredningen kommer fram till.


 Det jag tycker är trist är att man skjuter på budbäraren. FK har ju att följa beslut fattade i riksdagen. Är dessa beslut fel skall ansvariga inom regeringen jagas med blåslampa. Tycker att ministern som försökte försvara en dålig sak, inte lyckades speciellt bra.


 Däremot tycker jag att arbetstanken är bra. Människor som KAN arbeta skall inte leva på pension från mycket unga år. Kan man inte heller arbete inom "sitt" yrke, måste man vara beredd att byta. Då är ju tyvärr inte arbetsbrist en orsak till att få pension utan man får ta Akassa som alla arbetslösa.

 Tycker INTE att gamla regeringens sjukpensioneringspolitik var bättre. 

Av Krister - 12 januari 2010 21:33

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se