Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under januari 2010

Av Krister - 7 januari 2010 19:54

 Har precis tittat på "Ebbe the movie" på SVT Play. Mycket intressant film om en intressant människa. Har man rätt "utrustyning" kan man uppenbarligen lyckas med mycket. Även om sak efter sak går åt skogen är det märkligt vad vissa hela tiden kan göra utan att folk drar öronen åt sig

ANNONS
Av Krister - 6 januari 2010 14:52

 Jag ser i Aftonbladet "behövs om sanningen skall fram" att 90% av dess läsare rasar mot att Anna Anka får ett högt gage för att medverka i TV3.

 Min korta kommentar till det är att hon rimligen måste vara värd det som en TVkanal är redo att betala för hennes medverkan. Tror att kanalen i fråga gjort en kalkyl och kommit fram till att publik och reklamintäkter ger möjlighet till denna lön.

 Med tanke på att pressen fortsatt skriver om henne finns det uppenbarligen ett intresse att följa henne. Så vill man ha ner hennes lön gäller  väl en 100% bojkott av kanalen i fråga. Då främst hennes program.


 TV-kockan Tina Nordström fick enligt uppgift 100.000:- per avsnitt och Fredrik Skavlan 250.000:- per föreläsning han håller. Visst är det betydligt lägre än Ankas 2.1 miljoner men är deras lön rättare för det??

ANNONS
Av Krister - 6 januari 2010 10:55

 Så är då vintern tillbaka igen. Dock inte lika kall som längre norr ut. Här har vi bara ett par grader under strecket. Men snö..


 


 

     Ibland måste man ägna sig åt fotvård på sin vinterpromenad

Av Krister - 5 januari 2010 10:34

 Ibland undrar jag över folks brist på eget liv. Hur det kan vara möjligt för diverse tidningar att finnas. Hur det kan vara så intressant att läsa allt om Anna Book, kungen, LillBabs, IdolEric...

 Har verkligen en så stor del av befolkningen ett så trist liv att de måste läsa allt detta skvaller, ibland lögner och hopdiktade fantasier.


 Det senaste som nu förgyller livet för oss stackars nordbor -- och andra hyenapersoner -- är två personer. Båda boende i USA, men båda med svensk anknytning.

 Den ena känd för att vara gift med en berömd sångare. Anna Anka. Samt för att fälla konstiga kommentarer och ha underliga åsikter. 

 Den andra är gift med en svenska och livnär sig på att spela golf. Känd för att en tidig morgon krocka med sin bil efter en kort resa. Samt --visade det sig -- för att vara otrogen mot sin fru.


 Indignationen är stor. I båda fallen. Kvällspressen jublar. Veckopressen jublar. Folk förfasar sig över att det görs TVprogram. 


 Det som i vissa länder är skamligt och helt otänkbart, spelar ingen som helst roll i andra. 


 Personligen tycker jag synd om alla människor som har så litet eget liv att de måste fylla det med en massa meningslöst skvaller.


Av Krister - 5 januari 2010 10:27


 Vintern har återvänt. Idag ett rejält snöfall och det verkar ligga kvar. Åtminstone en stund..

Temperaturen är också konstig.  I natt som minst -5. Som sedan sakta kröp upp til ca 0. Nu i och med snöfallet på väg ner igen. -1 för tillfället 

Av Krister - 3 januari 2010 17:37

 Nästan.

Trettonhelgen återstår visserligen.


 Yngsta sonen boende i, från fotboll kända (?) Ljungskile, var i Skåne juldagarna och mellandagarna. Trevligt! för man ser inte honom så ofta. Numera.

    

 Eftersom han bara hade jullov från sina lärarstudier -- han funderar på att bli språkdito, var detta det man såg många gånger.

 Nyårsafton åkte han till församlingsläger söder om Ljungby.


 För att på kvällen bli avlöst av älsta sonen med fru. Trevligt även det. För inte heller dem ser man så ofta eftersom de ju har ett eget liv att leva.

 Kring midnatt tjuvåkte vi på grannarnas raketer och hörde från Åhus det dova smällandet av ett stort antal tusenlappar som brändes upp. Det talas om lågkonjunktur, men det är väl Reinfeldts jobbavdrag som ger vissa möjlighet till denna typ av "nöjen".  

 Som tur är är vår hund halvdöv och blev därför inte så mycket störd av det som skedde runt oss. Vet inte om hon noterade ljusen som var uppe i rymden och som ibland skiftade i olika färger, men hon verkade mest irriterad över att inte få vara inne vid den sena timman.


 Nyårsdagen innebär sedan många många år två viktiga traditioner. Nyårskonsert från Wien och backhoppning. Det sista är sedan ett par år till min sorg bortplockat. Inte för att backhoppning är en favoritsport men för att det är tradition. Backhoppning och Kalle Anka hör julhelgen till.

 Tack och lov då att konserten fortfarande finns kvar. Det är något visst med herrar i frack som spelar valsmusik. (Även om "the last night of the proms" är roligare med alla hoppande och flaggviftande åskådare) I skrivande stund ca 12 grader kallt ute.

Av Krister - 3 januari 2010 10:05

i Skåne är konstigt denna vinter...

 Någon vecka innan jul kom det en hel del snö. Denna vara smälte bort lagom till mellandagarna. Fast det konstiga var att på julaftons kväll var det i princip barmark på vägen, till vi kom till Glimåkra, och DÄR helt plötsligt vinterväg med massor av snö inne i skogarna...

 Efter några dagars "värme" kom kylan tillbaka nu lagom till årsskiftet och plötsligt är det nere i nästan -15 grader. Vad gäller snömängd ca ½cm.

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se