Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under februari 2010

Av Krister - 13 februari 2010 09:39

 Det började redan i går kväll. Snön VRÄKTE ner. Sopade bort någon dm eller så. I morse hade det kommit ytterligare knappt lika mycket.

 


  

ANNONS
Av Krister - 12 februari 2010 10:36

 Sedan den 1/1 har jag nu varit med i FAS 3. "Sysselsättning". Vilket i mitt fall innebär att jag skall vara hos anordnaren 100%. I princip alltså hela dagen. (DÄR blev jag inskriven 18/1)

 Anordnaren har dock ett avtal som säger att vi skall vara hos denna mellan 9 och 12.

 Den månad jag har varit på mitt ställe har jag varit där till 12 färre än 5 dagar. Idag är jag tex inte där alls.

 I regel kommer vi dit, får beskedet: "Idag har jag inte ordnat något, vi ses i morgon". Ibland -- som idag -- behöver vi inte komma alls. "Jag har så mycket att göra så jag hinner inte vara med er. Men ni får givetvis gärna komma hit och använda våra datorer"


 För detta får anordnaren över 200:-/dag.  Max 3 månader. I ärlighetens namn är det ju så att de timmar vi INTE är där så ringer anordnaren till platser som kan tänkas ta emot oss som praktikanter. (Fast det får vi inte heta.) Dock kunde man ju förvänta sig att vi fick göra NÅGOT när vi i alla fall ger en viss inkomst.


 Vår sysselsättning får på det ställe vi kommer till inte ta arbete från någon annan. Om det nu inte är så att ordinarie personal "inte hinner". Plus att det skall vara "kompetenshöjande". För vem är dock obekant...


 En av oss har kommit till en plantskola. Med 6 året-runt-anställda och 20 säsongsarbetare. Plus 4 "praktikanter". Det var ett reportage i tidningen om detta företag. Alla anställda nämndes. Dock glömde man bort praktikanterna....

 I detta fall ser jag ett exempel där man kunde anställa praktikanterna istället för att utnyttja som gratis arbetskraft.


 I går hade vi dock en intressant samling där vi diskuterade olika saker som vi kan göra som sysselsättning. DET var en intressant samling även om jag personligen inte känner mig så trffad eftersom jag kommer att vara inom kommunens försorg. Har lämnat ett antal förslag som skall kontyrolleras av kommunen om jag är vlkommen till.

 DÅ får jag äntligen lite mer nytta av min USKutbildning i alla fall

ANNONS
Av Krister - 11 februari 2010 21:52

 För den som är intresserad av hur det kan vara att växa upp och inte vara som andra kan nedan bok verkligen rekommenderas! Man får följa en kvinnas uppväxt med sjukdom med "Autismliknande symptom".

 Hur det är att växa upp utan att förstå sin omgivning. Att vara störd av ljud så mycket att man blir paralyserad. Hur det är att inte vara förstådd av dem runt omkring sig. Inte ens de närmaste. Att uppfattas som dum.

 Som tar frågan: "Kan du..." som en fråga om kunskapen, inte som en önskan att den skall utföras. 


 Boken handlar om en värld som många av oss har väldigt svårt att förstå något av, men som är nog så viktig att känna till. Det är lätt att döma människor runt omkring oss om vi inte har de rätta kunskaperna.


 LÄS DEN!!  

Av Krister - 11 februari 2010 19:26

 På den nyligen hittade bloggen fanns denna video från YouTube upplagd. Så jag "snodde" helt enkelt detta för jag tycker det är så bra!!

 Något för "normalstörda" att tänka på. Tex mig...


Av Krister - 10 februari 2010 21:10

 Hundar är vanedjur. Syns inte minst nu på vintern...     

 Dom går sina rundor i trädgården när de är ute.  Visserligen är det vinter och snö vilket kan göra det lite enklare att gå i samma spår hela tiden. Men sommartid hade jag kunnat visa samma gångar fast längs med staketet.


 Molly hade som vana att varje gång hon blev utsläppt gick hon samma runda. Varje gång exakt densamma. Längs med häcken, längs med staketen. Fram och tillbaka.


 Nuvarande Bella har nästan samma beteende. Fast hennes runda är kortare.

Av Krister - 10 februari 2010 14:10

 Att vara politiker är att vilja en massa. Göra så att vi medborgare får ett bra liv. Får det så som VI vill ha det.

 Om det inte krockar med DERAS vision av ett bra samhälle.

 I min kommun har en arena varit ett stort debattämne. Vissa ville folkomrösta. Dock ej en majoritet av politikerna som ansåg sig veta bäst.  Nu är den under uppbyggnad så ointressant vad majoriteten av invånarna anser.


 En annan sak som varit under debatt tidigare och numera beslutats om i fullmäktige är antal ledarmöter i fullmäktige.

 Kristianstadbladets ledarsida gör en bra kommentar till detta tycker jag. Politikerna tycker inte att man sparar tillräckligt mycket på att ta bort det antal som föreslagits. Som tidningen så riktigt påpekar: säg det till dem med vårdande och omhändertagande yrken.


 Hur kommer det sig att politiker alltid ser SIG som oersättliga men inte de som jobbar längre "ner"? 

 Tyvärr skriver ledaren lite väl mycket om (s) och mindre om de styrandes åsikter.Speciellt trist eftersom man på nyhetsplats kan läsa att de styrande först VILLE sänka antalet ledarmöter men senare ångrade sig. DET hade varit intressant att få läsa på ledarplats! Men det är ju val i år...

Av Krister - 9 februari 2010 20:27

 Av en händelse stötte jag på en ny blogg. "Livet rullar vidare" Det är ju så, man har tur ibland.

 En rullstolsburen kille -- är man som jag 55+ är alla under 40 "killar", fast han själv kanske föredrar att bli kallad man...   -- som på sin blogg beskriver livet ur SITT perspektiv. Vad det innebär inte minst ur tillgänglighetssynpunkt att använda sig av just rullstol.

 Ett viktigt ämne som engagerat MIG sedan 1978 även om jag  inte längre är lika personligt engagerad på samma sätt som tidigare.


 I sanningens namn inte bara om funktionshinder utan även andra tankar. Men den är väl värd ett besök. 


 PS

 Att sitta i rullstol och drabbas av vinter är inte alls kul.

 Har man tur är trottoarerna skottade.

 Har man tur är det inte höga snövallar så man kan ta sig till dessa trottoarer.

 Har man däremot otur måste man ta sig fram mitt på gatan på moddiga vägar.

 Har man riktig otur kan man inte ens komma ut och röra sig i stan pga all snö

 DS

Av Krister - 9 februari 2010 17:40

 Det har senaste dagarna rapporterats och kommenterats en del om de höga löner som tas ut av topparna inom organisationer som samlar in pengar till sämre ställda.

 Med rätta har man ifrågasatt de höga lönerna.


 Samtidigt är det ju tveeggat. Det är lätt att skälla på människor som tar ut höga löner i dessa sammanhang. Men hur tänker man att det skall skötas istället?


 Vad GÖR dessa toppar för att förtjäna pengarna? Det har jag inte läst någon stans. Vet man inte det eller är det ointressant att berätta. För mig är det viktigt att veta just vad arbetet består i. Annars kan jag ju inte veta om lönen är orimlig.

 Eller.


 (På samma sätt klagas det på statsministerns höga lön, men han arbetar ju 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan 52 veckor om året. I princip...)


 Hur är det med ovan nämnda toppar? 9-16 och 5 dagar i veckan? Eller mer? Vad GÖR de för sina pengar? Viktigt att veta!


 Vet man arbetskrav och tidssåtgång kan man lättare kommentera höga löner.

 Kan vem som helst göra detta arbete?

 Underlättar det om det är någon namnkänd person? 

 Skulle JAG klara av det som man förväntas göra?


  Är det då inte så att detta arbete underlättas av om man är erkänt duktig och känd?! Blir då inte lönenivåerna andra? Varför skulle Bengt Westerberg sänka sin lön med 600.000:- för att han jobbar i denna typ av arbete?

 Hade DU gjort det....


 SKA man kräva lägre lön för viss sorts arbete? Och då just DETTA arbete?

Varför? För att människor samlar in pengar till välgörande ändamål?


 Finns det andra arbeten som är för högt betalda som man kan sänka lönen för?


Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se