Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010

Människovärde

Av Krister - 5 oktober 2010 17:36

 Hörde LITE av regeringsförklaringen idag. Bl.a hörde jag statsminister säga att "alla människor är värda lika mycket". Eller något sådant.


 Detta uttalande hör man ofta. Inte bara från honom utan många andra. Det som dock jag noterar ör att det inte gäller precis alla. Nämligen inte Jimmie Åkesson och hans parti. 

 Troligen är det så att meningen som statsminister -- och andra -- ofta säger, är en liten vink mot just SD. Men då missar man ju samtidigt att man själv inte ser alla människor som lika värda...


 Såg även lite av morgonsoffan i TV1. Där diskuterades bl.a hur man skall möta nya arbetskamrater. Eftersom idag är det första dagen av årets riksmöte. Bl.a kunde konstateras att bemötandet av SD i riksdagen bara är tramsigt. Samt kontraproduktivt. Plus att man knappast kan stå och tjura vid kaffeautomaten varje dag i 4 år när det kommer en SDare. Det uppmanades till samtal istället.


 I gårdagens kvällstidning kunde jag läsa att "följande tvingas sitta bredvid SDare." Allt för många såg det som ett problem. Allt för få tyckte att det spelade mindre roll vem man satt bredvid.


 Det är lätt att prata om mnniskovärde men tydligen svårare att praktisera.


 Hörde i lokalradion att SD är FÖR religionsfrihet. Undrar hur många som känner till det!

 
 
modernatur

modernatur

6 oktober 2010 17:09

Jag arbetade på ett äldreboende för många år sedan där det bodde en äldre man som var periodsupare. Han blev väldigt illa behandlad av både dom äldre och av många av vårdpersonalen.
Fast han var jättetrevlig annars, en liten snäll ödmjuk farbror, men alla fnös åt honom och han kände sig inte välkommen i dagrum eller matsal eller nere i terapin. Gick alltid för sig själv.
Eftersom jag alltid varit lite trotsig och gått mot strömmen så var jag extra trevlig mot den här farbrorn. Han hade kanske varit nykter längre perioder om han blivit bemött med värme och respekt. Han var ju i alla fall en människa och dessutom en väldigt snäll och trevlig sådan, i alla fall när han var nykter.
Om någon är medlem i Sd eller är muslim och vill bära burka så se inte på det utan se på personen. Under den där burkan kanske döljer sig en jättetrevlig människa. Den där människan som är med i Sd är kanske också en jättetrevlig människa. Till o med den där Reinfeldt kanske är trevlig privat!!!!:)
Mona är det säkert, hon kan inte förställa sig.
Gudrun Shyman var väl en trevlig och rolig människa, rak och ärlig. Hon och Mona stod för sina misstag, säg den moderat som gör det.
Jag gillar inte Vänstern, men Gudrun Shyman var bra. jag gillar inte Sd, men både Åkesson och Jomshof är bra o trevliga killar.
Det finns något litet bra hos alla partierna, tänk om man kunnat plocka bort det lilla som var bra och bildat ett nytt parti?:))))

http://:modernatur.blogagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards