Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg den 22 februari 2010

Av Krister - 22 februari 2010 23:19

 Skall man skratta eller gråta efter de senaste dagarnas "sanningar" om Carola.

En kvällstidning "avslöjar" att Carola är cynisk som kommer till en katastrofdrabbad ung man med en flaska parfym. Han behövde ju mat istället.

 Irriterade kommentarer, insändare och bloggar kom som ett brev på posten(!) I en blogg-kommentar kunde jag läsa att en som är så korkad borde avrättas. Hur kan det vara möjligt att ha en sån åsikt om någon som ger en present.

 Hur kan det vara möjligt att tro att denna flaska är det enda som hon gav. 


 Men det är kanske inte intressant att sätta sig ner och tänka efter. Carola har gjort något. Henne hatar vi, alltså har hon gjort fel.


 Det som är riktigt beklämmande är dock att även bloggare som kallar sig Kristna dömer ut henne.


 Vad som är fascinerande är att man sätter sådan tilltro till vad en kvällstidning skriver. En av bloggarna jag har läst påstår sig INTE fästa tilltro till Aftonbladet men citerar ofta vad som står där.


 MÄRKLIGT att man har så lite tankekraft att man inte ens försöker tänka efter utan bara kapar längs med fotknölarna.


 Fast kanske ändå inte. I Sverige får man inte lyckas. Jantelagen ni vet. Man får definitivt inte kalla sig Kristen för då är man ju en riktig knäppskalle..


 Därför var det bra och intressant att få denna motvikt, framförd av Carola själv. Hon intervjuades i God Morgon-soffan i TV1.


 Skulle vara intressant att veta hur många av dem som kritiserat Carola som själva varit faddrar sedan 1985. Som Carola.

 Skulle vara intressant att veta hur många av alla dem som klagar som GÖR något för Haiti eller andra katastrofdrabbade. Som inte kastar in en 100-lapp till en hjälporganisation för att döva sitt samvete, utan verkligen GÖR något.

 Kan man av olika anledningar inte göra något -- finns många troliga och helt rimliga anledningar till det -- skall man inte kasta sten på dem som försöker göra något. Var istället glada för att det finns dom med ekonomiska möjligheter som använder sig av dessa.


 Tror inte att någon av de som kritiserar har någon som helst aning om vad hon gjort och inte gjort under alla år. Eller hur mycket pengar hon bidragit med.

 Men som nu ser chansen att vara otrevliga och hatiska och dömande pga en flaska parfym.





Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skapa flashcards