Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under mars 2011

Av Krister - 12 mars 2011 18:53

 Germeraad, en holländsk konstnär som numera bor i Sverige, ägnar sig i sina originella lerskulpturer åt att lyfta fram offren för nazismens och rasbiologins idéer. I ”Gestapo” modellerar han utifrån fotografier ur nazisternas arkiv en serie  porträtt av polska lantarbetare som arresterades under kriget för ”arbetsvägran” eller ”förbjudet umgänge”.

 Germeraad föddes 1959 i Utrecht, Holland. Dessa bilder är från utställningen i Kristianstad.


   

 

      Eller då snarare uppifrån och ner


ANNONS
Av Krister - 12 mars 2011 09:21

 Åter har MIF misslyckats i sitt försäk att komma till elitserien. I år var man inte ens nära. "Normalt" brukar ju laget missa i slutkvalet till elitserien. I år kom man inte ens dit.

 Men  N Ä S T A år skall det ske. Man har fått tag på en miljardär som tänker satsa en massa pengar i laget. Köpa en massa duktiga spelare och på så sätt klara sig hela vägen upp.


 Är det verkligen bara jag (och min son) som är skeptiska? Visst lyckades man på 90talet när man köpte halva Färjestad, att ta sig upp. Visst lyckades man ganska bra de första åren i högsta serien. Blev tom Europamästare -- ja eller vad det nu hette det man vann 2 år på 90talet.


 Men sedan då...


 För några år sedan satsade Percy Nilsson en massa pengar för att köpa  stjärnspelare. Alla vet hur DET gick. Flopparna fick sparken och BabyHawks lyckades NÄSTAN ta sig tillbaka.  Alltså en massa egna juniorer höll på att lyckas med det som inte välbetalda proffs klarade av.


 Visst är det bar med pengar till ett lag. Men det gäller att satsa på spelare som dels passar ihop, som dels passar med tränaren. Men viktigast av allt: är hungriga och VILL något. Vill mer än att få lättförtjänta pengar utan att behöva bevisa något. Ett lag behöver spelare som VILL vinna. VILL visa att de är bra. Att de har något att tillföra laget.

 De sista årens värvningar som MIF har gjort har INTE visat på detta. Tvärtom. Bl.a fick man göra sig av med en överbetald målvakt som inte gjorde någon glad. Mer än i början.... NHLmeriterad som han var och allt.


 Leksand har visat att pengar är inte allt. Även där har flopparna duggat tätt i värvningscirkusen.


 Nu kommer Malmö att göra ett nytt försök med pengar och spelare. JAG är skeptisk till att man kommer att lyckas. Har dock gärna fel för jag vill ha ett elitlag i Skåne. (Dock inte Rögle...)

ANNONS
Av Krister - 12 mars 2011 09:07

 Att ha Leksand som förstalag är inget roligt. År efter år stupar de på mållinjen. Som det ju heter i sportklyschans värld. Normalt brukar de dock i sista matchen ta MIF med sig i fallet. Så blir det dock inte i år eftersom LIF inte ens kommer till slutkvalet. (Inte Malmö heller men det har varit klart betydligt längre)


 Den stora frågan är om Leksand någonsin kommer tillbaka....


 Samtidigt intressant att följa AIK i slutspelet. Som sista lag till detta slutspel och nu nära att slå ut HV som vann serien. I sportens värld kan allt hända. Tänk om de vinner hela slutspelet. Hände HV för många år sedan då DE var 8e laget i serien och sista till slutspelet

Av Krister - 10 mars 2011 20:53

 På lördagen meddelade min lokaltidning på ledsarplats --"oberoende liberal" tror jag den kallar sig -- att ALLA -- som grupper betraktade, pensionärer, arbetande, arbetslösa -- fått det bättre.


 Idag meddelade samma tidning på nyhetsplats att alla i Sverige i år får det sämre. Detta efter en undersökning presenterad av Swedbank.


 Tänk så det kan bli när två världar möts i samma tidning...

Av Krister - 10 mars 2011 20:47

Erfarenhet är att veta en massa saker som man inte bör göra

William S Knudsen

Av Krister - 8 mars 2011 21:13


     

Även en liten ekorre blir hungrig på vintern. Den här parveln kommer på besök emellanåt

Av Krister - 7 mars 2011 20:47

Man kan tycka vad man vill om is och snö.

Men visst har det väl även sin tjusning!


           

Av Krister - 6 mars 2011 10:42

 Om man först tittar på knoppar som börjar titta fram, och sedan tar sig till piren bara någon kilometer från bostaden så kan man fundera..


Alltså bilder från Gropahålet:

       Notera gärna fåglarna på isflaket


    Men så ser man isen som smälter och då ÄR väl våren på väg....

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se