Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 5 juli 2011

Att vara hundägare

Av Krister - 5 juli 2011 21:06

 och boende var man vill, bör bli svårare. Så anser i alla fall en person I Nybro kommun. I ett medborgarförslag skriver nämligen denna person att den som vill flytta in skall ha tillstånd från grannar. Detta skall även gälla till en villa.


 "För det krävs ju tillstånd för att få bygga  närmare tomtgränsen än 4.5 meter"


 Förslagsställaren tycker att de många hundarna blir ett problem. De blir bara fler och fler


 "Det måste komma lagar för att ge medmänniskor trygghet" skriver förslagsställaren.


 Ja kanske borde det vara så.... 
ANNONS
 
modernatur

modernatur

7 juli 2011 09:37

Borde även krävas tillstånd för barnfamiljer och motorcykelägare eller kattägare.
En hund som står o skäller kan vara störande det förstår jag, men katter som springer lösa och kissar i sandlådor är i så fall ett större problem. Är som ni vet själv kattägare=)
Motorcyklar är en plåga om dom kör mycket och bor nära och så givetvis hur dom kör....
Barn som inte hålls under uppsikt kan också vara jobbiga. Var med om att barn sprang på och runt en tomt och tog saker och ständigt kom och pratade tidigt på morgnar eller sent på kvällar. Föräldrarna var väl tacksamma att slippa dom?
Min dåvarande svärmor gjorde misstaget att bjuda på saft och bullar, sedan var dom där jämt.
Hon ville inte stöta sig med grannarna heller.
Barn skriker mycket också, ropar och stojar. Inte lika jobbigt som hundskall tycker många, men om man är gammal, sjuklig och eller jobbar natt så orkar man kanske inte med det.
Små barn blir större, och för liv och busar på ett annat sätt. Mopedgäng och förstörelse är inte ovanligt. I bland undrar man vad ägarna till hundar o katter sysslar med, men jag undrar i bland vad föräldrar/vårdnadshavare gör?
Många föräldrar säger då att man kan inte ha koll på dom jämnt!!!!
Ha! Dålig ursäkt tycker jag.
Man måste prata med sina tonåringar och lära dom respekt och hänsyn. Många säger då att det inte går, jag säger att det går om man börjar tidigt när barnen är små och visar dom hänsyn och respekt då lär dom sig att göra så. Man skall lyssna på sina barn då lär dom sig lyssna på andra.
Min mormor o morfar bodde i ett flerfamiljshus, när morfar var jättedålig och inte hade så lång tid kvar att leva så hade han väldiga smärtor. Han tog mycket medicin och bla värktabletter. Alla som har varit med om nåt liknande vet att då är man tacksam för var stund man får sova. Då var det några ungar som roade sig med att slänga in smällare i trappan. Alla som bott i lägenhet vet att i trevånings eller fler våningars trapphus blir det ett väldigt eko och ljud förstoras. Morfar vaknade och blev ju väldigt omskakad.
En arbetskamrats man satt i sin trädgård och vilade då han fick ett äppelkart (omoget äpple) i nacken och fick ett rejält märke samt ont.
En fick en trädgårdsprydnad stulen.
När jag bodde på landet förrut i Blekinge fick vi saker förstörda och växter stulna.
När barnen var små och fick sina första riktiga cyklar som dessutom var nya hade vi ett fasligt jobb att se till att dom inte blev stulna. En cykel blev stulen och dom andra såg vi blev tagna och min dåvarande man och min fosterbror jagade efter dom och fick tag i dom också. Barnen ca 8 till 12 år roade sig med att ta och slakta cyklar. När min man jagade en av ungarna blev han utskälld av en av mammorna. Han hade bara tänkt tala med pojken och fråga varför dom gjorde så.
Så att hundar skulle vara förbjudna inom olika områden i framtiden om inte grannarna tillåter det är löjligt.
Jo kamphundar eller lösspringande hundar kan jag förstå, men kopplade sällskapshundar är ju fånigt.

http://modernatur.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se