Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Mer om regeringen, oppositionen moch media

Av Krister - 21 januari 2012 10:18


 Nog undrar jag samtidigt varför media så lamt granskar vad regeringen håller på med. ÄR verkligen Juholtaffärerna så mycket viktigare än att kritiskt granska vad styret av landet sysslar med...


 ÄR det helt ointressant att det inom regeringspartiet KD pågår en strid om ny partiledare. Snart --VET INTE, för detta rapporteras det dåligt om -- skall det avgöras. Det helt unika(??) att en sittande partiledare som vill fortsätta, utmanas om posten. När hände DET senast?

VAD betyder detta för partiet?

Lyssnar man på sittande ledare?

Hur många vill att han INTE skall fortsätta?

Vad betyder denna strid för regeringen?

För framtiden för partiet?

Vad skulle det innebära om utmanaren vinner striden?

För partiet?

För regeringen?


Inget av detta anses viktigt att rapportera. Varför?


 I en debatt meddelade Reinfeldt att det är lätt att förstå varför nya partiledaren valde sitt parti. Han är ju kommunist och har givetvis attraherats av partiets förflutna.


 Hur många media har nappat på detta och då påtalat att det måste vara lika lätt att förstå varför Reinfeldt valde moderaterna. Han attraherades givetvis av DERAS historia med allt vad DET innebär. Han är då rimligen FÖR apartheid och MOT den arbetstidsförkortning som partiets tidigare ledare varit emot.


 Eller han är så mycket smartare än en vänsterpartist och har förmågan att se framåt och inte bakåt... Varför granskas inte regeringen och FAS 3. Detta hatobjekt av många inblandade. Många som anser att de slavjobbar till usla löner. Där många -- även DÄR vet jag ju inte siffran för det granskas väldigt dåligt -- ifrågasätter att stora företag kan få många -- hur många vet jag inte heller här -- slavanställda och ett bidrag på 5000:-/månaden per anställd.. Där stora företag istället för att anställa alltså får flera tusen i månaden i bidrag. För en person man aldrig tänker anställa.

 Trots att vi idag har en regering som har arbete som målsättning


 Varför granskas inte regeringens inställning till sjuka människor? Där cansersjuka tvingas ut i arbete. Där regeringen anser att sjukdom ÄR botad efter ett visst antal dagar och att man därefter blir utförsäkrad utan en krona.


 Varför granskas inte regeringens OK till att man som politiker vid fyllda 50 har rätt till 15 års betald hög pension utan krav på att söka arbete. Varför det inte ställs samma krav på politiker som på "vanligt" folk..


 Varför granskar och rapporterar media så dåligt om det som sittande regering sysslar med på bekostnad av vissa medborgare.

 Ganska lätt att förstå varför en del media hellre granskar Juholt än de som HAR makten. Däremot har jag svårt att förstå resten som vägrar.


 Däremot har jag svårt att acceptera -- än mindre förstå -- hur så många kan anser att Reinfeldt är den som bäst styr landet.

 DÄRFÖR vill jag ha de svar som jag skrivit i en tidigare blogg

 
ANNONS
 
Gubbfan

Gubbfan

21 januari 2012 23:16

Kan inte annat än att hålla med dig.
Nog vore det mer intressant att få reda på att KD kanske får en kreationist och representant för den svenska kristna höger som partiledare.
Nog vore det intressantare att få en genomlysning av Reinfeldts åsikter som de har utformats i t ex boken Det Sovande Folket.
Nog hade det varit intressant att få några sammanställningar över hur den människosyn som genomsyrat den nuvarande regeringen har påverkat de sköra och mindre "lyckade", vad det nu kan vara.

Och som du skriver om någon mätning som jag inte sett. Den är, som de flesta sådana, skum.


Det är bara synd att jag och många med mig fortfarande VILL TRO att det som skrivs i tidningar och sägs i andra media är viktigt.
Vi blir ju nästan alltid lurade.

Men det finns en liten blaska som kanske kikar på det hela lite lite mer oberoende.
Den heter Fria Tidningen.
Kolla lite vad det är för något. Kanske intressant?

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se