Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under januari 2013

Av Krister - 14 januari 2013 18:08


     

Eller kommer en del kanske härifrån?

ANNONS
Av Krister - 13 januari 2013 19:41    


   Han till vänster är nog något äldre än han till höger. Har jag för mig ca 2 månader (?)ANNONS
Av Krister - 13 januari 2013 15:09


 Läser i en kvällstidning att man


  "hittat bevis på en gigantisk ansamling galaxer – en så kallad kvasargrupp, Large qasar group (LQG)."

......

"Även om det är svårt att förstå storleken på denna LQG kan vi definitivt säga att det är den största struktur som hittills setts i hela universum, säger Roger Clowes, som lett forskargruppen i ett uttalande på brittiska Royal Astronomical Societys hemsida."

....

"Fyndet kan nu komma att omkullkasta den kosmologiska principen om att universum ser likadant ut varhelst man befinner sig - som varit rådande sedan Einsteins tid.

Det kan också komma att ändra vår uppfattning om hur Big Bang uppstod för 13,7 miljarder år sedan."


 Det är väl inte bara jag som tycker att detta är intressant...
Av Krister - 12 januari 2013 18:17


Finns inte så mycket att tillägga 

Av Krister - 12 januari 2013 15:21


 Om man är arbetslös, ny eller i någon av "faserna 2-3" så har man plikter man måste följa.

Man måste söka jobb inom den eller de kategorier där man förväntas kunna få ett arbete. (Troligen ändå flera)

 Dessa sökta jobb måste redovisas.


 Man måste i en av FASerna söka och medverka på praktikplatser. Samt skaffa dessa själv (åtminstone helst.)


 Man måste i slutfasen vara med om en sysselsättning  Man kan som arbetslös bli kallad till ett möte med sin förmedlare. Som man måste komma på. Annars kan ersättning utebli.


 Finns vissa undantag. Vissa förmedlare ställer inte samma hårda krav. Vissa förmedlare hjälper till. Vissa förmedlare har förståelse för att man inte alltid kan komma på möten man blivit kallad till.


 Dock -- och det är ganska intressant -- det motsatta tycks inte vara nödvändigt. Alltså att som förmedlare vara tvungen att besvara kontakter när man som arbetslös sökt denna först.

Man har som förmedlare inget tvång att besvara brev eller telefonsamtal. (JAG har tex haft en förmedlare där man skulle skicka mail/sms om man ville något. Bedömdes det som viktigt blev jag uppringd eller fick brevet besvarat.)

 Man verkar inte ha någon skyldighet att ens försöka hjälpa till. Åtminstone om man studerar vissa.

 Tycks inte heller ha någon skyldighet att redovisa de beslut man som förmedlare kommit fram till. Som tex längden av insatser. Där dessa blivit betydligt kortare än den maximala möjligheten.


 Dock hör jag aldrig talas om någon, som vägrar att svara, som blir av med SIN ersättning (lön)


 Hur kan det vara så...Av Krister - 7 januari 2013 18:00


 Ibland ser man små pärlor tom på facebook. Andra har gjort som jag nu kommer att göra: "låna den". Och det från Helena Vestin


 I en gravid kvinnas mage låg två bebisar. Den ena frågade den andra:
- Tror du på liv efter födseln?
- Så klart. Något måste det finnas efter födseln. Vi kanske bara är här för att förbereda oss på vad som komma skall.
- Dumheter! Det finns inget liv efter födseln. Hur skulle det livet vara?
- Jag vet inte, men jag vet med säkerhet att det kommer att finnas mer ljus där. Kanske går vi med våra egna ben och tar in näring genom munnen.
- Det där är absurt! Att gå är omöjligt. Och näring genom munnen? Det är ju löjligt! Vi får näring genom navelsträngen. Jag ska säga dig en sak: Liv efter födseln är uteslutet. Navelsträngen är alldeles för kort.
- Jag tror att det måste finnas något. Och det kanske är annorlunda mot vad vi är vana vid.
- Ingen har någonsin kommit tillbaka därifrån, från efter födseln. Födseln är slutet på livet. Och när det kommer till kritan så är inte livet mer än en osäker existens i mörker som inte leder någonstans.
- Jag vet inte precis hur livet efter födseln kommer att vara, men jag är säker på att vi kommer att träffa mamma och att hon kommer att ta hand om oss.
- Mamma? Tror du på mamma? Och var tror du att hon är nu?
- Var? Överallt runt omkring oss. Det är i henne och av henne som vi lever. Utan henne skulle den här världen inte finnas.
- Jag tror i alla fall inte på det! Jag har aldrig sett mamma, och därför är det logiskt att hon inte existerar.
- Men ibland, när vi är riktigt tysta, så kan du höra henne sjunga eller känna hur hon påverkar vår värld. Eller hur? Jag tror att det finns ett riktigt liv som väntar på oss och att vi just nu bara förbereder oss för det ♥ ♥ ♥Av Krister - 5 januari 2013 10:55

   

Av Krister - 5 januari 2013 10:04


 För att göra en kort historia lång....


 Att jag arbetar där jag arbetar beror ju på den utbildning jag genomförde 2009. Att jag genomförde DEN utbildningen berodde ju delvis på att jag var arbetslös vid tillfället.


 Var vid tillfället inne i Fas 2. Där fick jag av arbetsförmedlingen tillfälle att utbilda mig till undersköterska. "Malmö eller Karlshamn".  Att komvux hade samma i min hemstad var inget alternativ. Då betalade man hellre en skola i en annan kommun, plus min resa dit. Man var tom villig att betala bilersättning men jag föredrog tågresa av ett antal anledningar.


 EN av praktikplatserna skulle genomföras på daglig verksamhet. Efter samråd med ansvarig inom kommunen beslutades för en som låg nära min bostad.


 Jag trivdes mycket bra. Utbildningen tog slut -- och även HÄR gjorde af något som gynnade mig. Trots att Fas2 dagarna tog slut innan utbildningen gjorde det, fick jag förlängt antalet dagar och kunde slutföra -- och jag kom till Fas 3.  Vid denna fas skall man placeras på ett ställe för sysselsättning.  Givetvis kom jag att tänka på min praktikplats. Platsen var intresserad och efter samråd med facket var jag välkommen.


 Jag gjorde mig "oersättlig". Så vill åtminstone jag se på saken, även om alla givetvis kan ersättas av annan likvärdig (FAS 3a). Ansvarig på plats fick därför igenom att jag anställdes.


 Med min ålder och min tid som arbetslös finns ju bidrag för anställaren.

 "Särskilt anställningsstöd"  samt "Nystartsjobb".


 Det första mest ekonomiskt gynnsamt för anställaren, men något sämre för den anställda. Lönemässigt får man normal lön, men det ger inte rätt till Akassa utan man kommer tillbaka till Fas 3 om det ej blir anställning.

 Ansvarig på af meddelade att man med detta räknades som arbetslös eftersom man bl.a inte kunde räkna tillgodo för Akassedagar.


 Särskilt anställningsstöd är maximerat till ett år. I mitt falll gick året ut vid årsskiftet.


 Vad som därefter finns som möjlighet är alltså Nystartsjobb.  I mitt fall: +55 och med 6 års arbetslöshet skulle det kunna innebära anställning till min pensionering. Man får nämligen dubbla arbetslöshetstiden dock max 10 år. (Skall omprövas varje år, men det antar jag är mer en formsak, Men det vet jag i december...)


 NU till det som rubriken handlar om.  Eftersom verksamheten/arbetet delvis är uppbyggt på att jag finns där, var det (tidigt) aktuellt med denna sorts anställning. MEN för att man  skulle kunna anställas med detta var man tvungen att vara arbetslös.(!?) Plötsligt var jag alltså inte detta, utan måste skrivas in på Fas 3 igen.

 Jag var alltså inskriven på Fas 3 den röda dagen 1/1 samt arbetsdagen 2/1 för att kunna anställas fom 3/1.


 För att kunna anställas måste alltså en handläggare på af skriva ett antal papper. Skicka till försäkringskassan. Därefter skicka ett papper till mig för undertecknande. Därefter skicka mig ett beslut om Fas 3.  Det jag nu väntar på -- antar jag -- är ett papper från fk som berättar att jag har fas 3. 2 dagar. samt handlingar ett antal papper som förklarar vad det innebär inte minst ekonomiskt. Man har på fk gjort en utredning som berättar hur stor dagpenning jag varit berättigad till. Baserad på min lön 2006 och 65% av denna.

Därefter skall jag fylla i en blankett -- antar jag -- där jag bekräftar att jag gjort vad som förväntats av mig dessa 2 dagar. Denna blankett skall tas till af för att DE skall godkänna att jag skrivit under blanketten. Varefter blanketten skickas till Östersund för inläsning.


 Vad vore Sverige utan dess byråkrati...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se