Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Arbete åt alla

Av Krister - 14 januari 2010 12:58

  Uppdrag granskning tog i går upp ett extremfall för vad som kan hända med de nya reglerna: "Alla skall arbeta"

 Det jag tycker sköttes klantigt i just det fallet var det bristande samarbetet mellan AF och FK. 

 Vidare att det i brevet från FK borde framgått att det skulle utredas om möjligheten till att arbeta. Att detta skulle göras just i samarbete myndigheterna mellan. Att under denna utredning är man inskriven hos Arbetsförmedlingen och får därmed Akassa.

 Samt om utredningen kommer fram till att arbete är omöjligt, man får detta besked som det gällande. Att FK har att rätta sig efter det utredningen kommer fram till.


 Det jag tycker är trist är att man skjuter på budbäraren. FK har ju att följa beslut fattade i riksdagen. Är dessa beslut fel skall ansvariga inom regeringen jagas med blåslampa. Tycker att ministern som försökte försvara en dålig sak, inte lyckades speciellt bra.


 Däremot tycker jag att arbetstanken är bra. Människor som KAN arbeta skall inte leva på pension från mycket unga år. Kan man inte heller arbete inom "sitt" yrke, måste man vara beredd att byta. Då är ju tyvärr inte arbetsbrist en orsak till att få pension utan man får ta Akassa som alla arbetslösa.

 Tycker INTE att gamla regeringens sjukpensioneringspolitik var bättre. 

 
 
modernaturmodernatur

modernaturmodernatur

15 januari 2010 19:21

Håller med dig att idén att alla som kan skall ut i arbete. Har sett en som grävt i sin trädgård och huggt ved och fått förtidspension pga dålig rygg. Där fanns i alla fall en viss arbetsförmåga kvar.
Hörde talas om en som var förtidspensionär och var så jättesjuk ända tills han fick pension, men därefter började renovera sitt hus. La bl a om sitt tak.
I dag hade dom inte fått någon pension. Tror jag inte i alla fall.
Sedan vet man ju inte hur dom mår när man inte ser dom. Det dom gör då är en sak, sedan kanske dom får gå in och har då jätteont och inte kan röra sig alls.
All kraft och ork har dom kanske lagt på det dom gjort när vi såg dom.
Vet en dam som liksom jag har fibromyalgi fast mycket värre än jag har det. Hon fick åka ambulans in till sjukgymnastiken för hon var så dålig att hon inte kunde sitta i en vanlig bil eller åka buss.
När hon hade några bra dagar så försökte hon rensa lite i sin trädgård som var hennes största intresse. Hon hade själv anlagt den och skött den i alla år.
Grannarna muttrade lite för att hon orkade jobba där, men inte sköta ett arbete.
Så i det fallet tar jag henne i försvar, vet själv att om man har en jättebra dag och inte har ont någonstans, humöret är på topp osv då gör man ju sånt som man gått och tänkt på att man skulle vilja göra, men inte kunnat.
Så moderaternas idé är i grunden bra, men metoden fel.
Detta skulle skett under längre tid, man skulle få längre tid på sig att hitta annan/ny sysselsättning.
Alla inom fk skullel fått lära sig uppträda på ett hyfsat sätt.
En del är underbara, men en del är fruktansvärda. Nedlåtande och föraktfulla.
Dom skall hjälpa och inte själpa.
Många i vår situation är känsliga, ängsliga, pga sjukdom bla och då får man handskas med dom lite försiktigt och inte rusa på.

http://:modernatur.blogagratis.se

 
gubbfan

gubbfan

17 januari 2010 10:47

Jo då, de som kan försörja sig själva skall göra det.
Men det finns en liten hake. Det finns inte betalda arbeten åt alla. Man får önska hur mycket som man vill, men det finns inte. De arbeten som finns kommer att få sänkta lönenivåer framöver. Offentliga arbeten är inte att tänka på eftersom det är fult med allt som sker i gemensam regi.
Ta som exempel den offentliga sjukvården eller kommunernas hemtjänst. En nyutbildad uska kan bara drömma om ett fast jobb. Alla de uppgifter som tidigare nog så kompetenta sjukvårdsbiträden skall antingen inte göras eller utföras av nedslitna uskor/syrror/läkare.
Men det förståss, har du pengar så får du en hel stab av personal som pysslar om dig på en privat vårdinrättning. Det viktiga är att det inte betalas med skattemedel

Det är nämligen Guds straff om du är gammal, sjuk, arbetslös, handikappad, missbrukare eller bräcklig på annat sätt. Försäkringskassans och arbetsförmedlingens instruktioner går ut på att hjälpa till att verkställa straffet.

Men angående arbete så undrar jag om vi inte är grundlurade. Marx och gubbarna talade om rätten till arbete. Hans svärson skrev en pamflett om rätten till lättja. Någonstans i bakhuvudet på mig påminner tjuren Ferdinad om sin existens.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se