Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2010

Politiker"löften"

Av Krister - 3 augusti 2010 21:04

 Det är valtider. Det innebär att det måste "lovas" en massa saker. Som politiker vänder man sig till olika grupper. I år är det pensionärerna som skall få det bättre.

(Man har nog glömt att det kommer att bli lägre pensioner nästa år, eller så är alla andra löften ett sätt att trots det få pensionärsröster...)


 En lokal politiker har i en insändare framfört en partiidé. Eftersom den kommunala maten dels smakar dåligt(?!) dels inte har så många valmöjligheter, (I min kommun 2 att välja på varje dag) borde man som pensionär även kunna vlja från lokala restauranger. Restauranger som då skall leverera maten till pensionärerna.


  Funderar lite över detta. Blir det till samma pris som idag. Dvs lägre pris n dagens på restaurangen? Om krögaren vill ha mer betalt, vem skall betala detta? Kommunen?

 HUR skall leveranserna gå till? Det sköts av den lokala krögaren? Har denne råd till detta? Skall det anstllas fler som levererar? Skall taxi göra det även i framtiden? (I de fall då inte tex hemtjänsten levererar)

 Om det är en pensionär som behöver hjälp med uppläggning på tallrik, sköter krögaren även detta? I de fall då pensionären behöver hjälp att äta sköter krägaren även detta?

 Garanterar krögaren att maten är varm?


 Vill inte vara en negativ person, men som arbetande inom hemvården ser jag problemen idag med just matleveranserna. Tror knappast att dessa blir färre om aktörerna ökar.


 Men visst hade det varit bra om man verkligen kunde få ett sätt att öka valmöjligheterna vad gäller maträtter
 
ANNONS
 
pinkozzy

pinkozzy

4 augusti 2010 09:17

En sak som retar mig mycket är den lilla lastbil som flera gånger per dag kommer till vårt ålderdomshem med mat från ett centralkök. Att ha fått ha kvar köket på ålderdomshemmet hade nationen Sverige tjänat på. Varför? Färre transporter av den dagliga maten, godare mat, bättre mat, friskare pensionärer och mindre arbetslösa. Men vem tänker på det när man ska dra in på allt, allt, allt. Vem bryr sig om de arbetslösa. De går ju inte på samma konto. Tänkte inte på det.

http://www.pinkozzy/bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se