Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 2 februari 2014

Melodifestivalen - dagen efter

Av Krister - 2 februari 2014 10:33


 NEJ, melodifestivalen är för mig INTE en viktig sak. Åker inte till affären och inhandlar läsk och chips för en mysstund framför TVn. Engagerar mig INTE i deltagarna och ringer eller håller tummarna för någon speciell deltagare.

 Igår fick det vara på i bakgrunden medan jag sysslade med viktigare -- nåja i allafall intressantare -- saker. (Hörde ingen jättehit, eller någon melodi som borde vinna hela spektaklet i maj. Inte för att det skulle göra mig deprimerad heller...)


 Däremot är det alltid intressant att läsa kvällspressen och dagen efter. I år har jag inte sett så mycket "rätt/fel låt vann". Däremot en sak som tycks ha retat upp en stor del av den (manliga?) delen av tittarna:


  •  Är det inte självklart? Om du som kvinna vill uppfattas som någorlunda fräsch så rakar du dina armhålor. Ja, sen finns det givetvis en minoritet som inte bryr sig, men oavsett är det fel enligt den sociala normen.
  • Jag har aldrig fattat varför det är feministiskt att köra med orakade armhålor och se allmänt ofräsch ut.
  • Ser väldigt ofräscht ut. Usch!!
  • De medieprofiler som ansluter till hyllningskören kan väl knappast anses vara representativa för svenska folket. Nours tilltag anses nog vara både provokativt och äckligt.
  • Vad tror du själv då? Hade det inte varit en självklarhet att kvinnor rakar sig i armhålan hade det aldrig blivit något rabalder över det, än mindre en artikel.

 

  Detta efter det att "kända" kvinnor på twitter berömt henne för sitt mod .  

 

 Noterar, eller antar i alla fall, att MÄN som inte rakar sig under armarna är lika ofräscha? Eller då är det naturligt kanske...

   Är det OK för MÄN att ha hår i näsan, öronen och som skägg?  

 

 Eller varför är det just den kvinliga delen som anses ofräscha och äckliga?

 

 Samma sak hände för övrigt 2012 när en kvinna i publiken vågade synas i TV utan att ha rakat sig på nämnda ställe

 

 

 
 
Nina Eriksson

Nina Eriksson

2 februari 2014 13:29

Håller med! Och jag tycker det är samma sak om en manlig programledare visar armhåret, speciellt i ett sammanhang som melodifestivalen. Det känns lite "bara för att"...

http://www.akneapoteket.se

 
En plats i solen

En plats i solen

2 februari 2014 14:07

Det är så sorligt att den debatten fortfarande pågår. Hur folk gör med rakningen är upp till var och en, det har ingen annan med och göra. Bara för normen anser man ska ha det rakat behöver man inte ha det... dags och säga åt män och raka sig under arhålorna med om det är ofräscht på en kvinna borde det vara samma för mannen :)

http://enplatsisolen.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

2 februari 2014 21:40

Jag förstår inte debatten.
Vi ser ju ut som vi gör.
Ibland smyger den ruskiga misstanken på mig att, en del individers önskan att se att kvinnor är rakade lite här och där bottnar i att man vill se kvinnor som små barn.
Till vuxenlivet hör ju att vi blir bevuxna med hår.

Eller är debatten om hår här och där, till för att vi skall intressera oss för något oviktigt, för att vi inte skall ifrågasätta vad politiker och närighet pysslar med?
Man har ju lyckats med att plocka bort så mycket av viktiga ideologiska frågor från valdebatten.
Så kan folk bli upptagna med att snacka hår.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards