Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under februari 2011

Av Krister - 18 februari 2011 23:31

 I höstas invigdes Naturum i Kristianstad.


  Ett informationsställe om Vattenriket i Kristianstad. Med utställningar och annan info. 


 


En fin bro leder dit


 

Man tänkte dock inte på en sak vid uppförandet av denna bro

  Bron gick över vatten. Träribborna för glesa och med för stora hål.

Nät fick sättas upp efter "påpekande"


Utsikt från Naturum

   

I vintertider även fint i vattnet omkring

     ANNONS
Av Krister - 17 februari 2011 17:58

Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda i livet

Lee LacoccaANNONS
Av Krister - 15 februari 2011 18:46

 Det en gång i tiden största partiet i Sverige, Socialdemokraterna, har haft -- eller håller möjligen på med -- en genomgång om varför det gick så dåligt för partiet i valet. Man kom bl.a fram till att det måste skapas förtroende för partiet. Detta skall uppnås -- enligt rådslaget -- genom att höja skatten. Men inte för höjandets skull, givetvis, utan för att man vill åstadkomma saker.

 Denna höjning ska då ställas mot nuvarande regerings jobavdrag.


 Undrar vem som kommer att få flest röster i nästa val....

Av Krister - 14 februari 2011 18:58

Av Krister - 13 februari 2011 19:42

 På Kristianstadsbladets web-sida finns information om den lokala uttagningen till Körslaget som skall sändas på TV 4 senare i år. Från just Kristianstad kommer en kör under ledning av Ann-Louise Hansson. Här kan man tex se en 87-årig mans väg till denna casting.  Här hur han blev välkomnad av körledaren. Här mer från andra förhoppningsfulla kandidater

Av Krister - 13 februari 2011 19:11

Av Krister - 12 februari 2011 23:45

 Åter ett ämne som ska bli intressant att besöka andra för att se (era) tolkningar. Finns mycket av varan konst, men även med tillägget -igt.


 Personligen väljer jag den första tolkningen.

Det är bilder hämtade från en utställning om Indien här i staden för några månader sedan. Det är möjligt att många även tycker att det är konstigt...


    

 "Detta är tillverkat av "Rullmålare". Personer som reste runt och framförde sina berättelser. Både traditionella berättelser och nya berättelser om aktuella ämnen. Alltså hade de också en funktion som nyhetsförmedlare. De traditionella berättarna har på många håll i världen konkurrerats ut av radio och TV. Till Indien kom TV sent."
      " Denna film anses som en av de mest tidlösa klassikerna inom indisk film. Den handlar om ärvd skuld och den ofrånkomliga cykeln av vedermödor som präglade den Indiska landsbygden."

 Men detta är ju också ett bra exempel på handmålade filmaffischer från Indien. Inte alls ovanliga så sent som mitten av 1990talet. Kunde vara så stora som 24 x 6 meter.
    

SARASVATI

 Från början Flodgudinnan men därefter kunskapens, konstens och musikens gudinna. Ofta -- som här -- avbildad med stränginstrumentet VINA i famnen.

 En festivalskulptur som används vid religiösa högtider (pujas) gjord av lera och halm. Efter festivalens slut slängs den i floden.

Fler konstiga bilder finns här

 

Av Krister - 12 februari 2011 21:55

 Ännu en vecka har jag lyckats avstå från detta viktiga program. Ett program som delar landet i "rätt låt" respektive "fel låt".

 Hörde 1 minut av alla kvällens melodier på fredagseftermidagen i Magnus Ugglas radioprogram. Där blev tex Sannas låt ganska så sågad. Inte bara av Magnus själv utan även av de tre övriga som lyssnade och gav åsikter. Eller som dom sa: Kanske dax för henne för lång och trogen tjänst.

Det visade sig att den tydligen ansågs som den bästa av TVtittarna.Om det var för lång och trogen tjänst vet jag inte, men jag delar radiotyckarnas åsikter: Inte bra.


 Tänk så olika det kan tyckas


 Men jag har svårt att engagera mig. Har svårt att förstå dom som sitter först ett antal uttagningsveckor, sista chansen och sedan en final. 32 melodier ska bli 10 som ska bli en. Efter finalen -- den svenska -- kommer kvällspressen att översvämmas av irriterade människor som ifrågasätter det vettiga i att skicka DET bidraget. Som dessutom påstår sig ha ringt många gånger utan att komma fram


 Så här skriver tex Alex Schulman på sin melodiblogg i Aftonbladet:


  Sanna Nielsen - I'm in love: plus1
Alltså. Jag gillar Sanna Nielsen. Men hon ska sjunga ballader. Hon ska inte göra något annat. Hon ska bara stå där på scen och sjunga ballader.  Och om hon nu ska göra något med "riv", så kunde hon väl valt en låt med lite mer finess än denna stendöda låt med denna melodi som gör att man vill skada sig själv och somna in.


 Men enligt omröstningen i samma tidningen anser 63% (vid 22-tiden, ca 2800 röster) att rätt låt vann.


 Förra veckans förlorare har däremot laddats ner flest gånger av förra veckans deltagare. Sist i deltävlingen men populärast ändå....


 Hemskast av allt: Jag är så pass engagerad att jag har skrivit allt detta...  

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se