Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under februari 2011

ANNONS
Av Krister - 5 februari 2011 18:13

ANNONS
Av Krister - 5 februari 2011 17:37

 Ibland är det inteutan att en liten klippning piggar upp! Och visst är jag sötare så här..

   

JAA DET är du!!

 

Av Krister - 5 februari 2011 09:41

 Nuvarande regering, med moderaterna i spetsen, driver arbetslinjen. Deras tes och åsikt är att det skall löna sig att arbeta. Vilket ju i och för sig är en väldigt klok tanke. Det är väl klart att man som arbetande vill känna att man duger, att det man gör betyder något. Samt att detta även skall synas den dag som lönekuvertet dimper ner.


 Men skall det gå ut över sjuka och arbetslösa så som det gör idag? En minister, Borg, säger att med dagens politik kommer arbetslösheten att sjunka till 5%. Om denna siffra kan man givetvis ha åsikter i sig. Andra partier har självsäkert utlovat en låg siffra, och sedan fått "äta upp" utsagan

 Dock väljer jag en annan vinkling. Man anser alltså att 5% är vad som kommer att gälla. Vilket då torde betyda att för resterande kommer det inte att finnas arbeten. Alltså driver regeringen en politik som man VET kommer att drabba en viss grupp människor. Även om man påstår att detta är för att motivera till att söka arbeten.


 Men om det inte finns något att söka? Om det ALDRIG kommer att finnas det... På vilket sätt hjälper man oss/de som står mutanför genom att aldrig höja A-kassa mm. Det finns ju inget att söka...


 Samma sak för dom som är så pass sjuka att de inte KAN arbeta. Läkarintyg skaffas för att bevisa att det stämmer. Dessa intyg underkänns eftersom de är dåligt skrivna. Läkarna har inte kunnat bevisa att man(kvinna) är så sjuk. Även om man har canser. Sista fallet --. FEL, senaste, tyvärr inte sista -- är en person som kommit direkt från operationsbordet men anses frisk nog att arbeta.


 Personer som efter utredningar kommit fram till att 50% klarar man av, får bedömningen av folk högre upp i makten, att 100 går säkert bra. Vi tror på att du är dålig IDAG men är säkra på att du kan jobba i morgon. Klarar du inte dagens kan du säkert byta.

 Detta trots en mängd olika praktikplatser där resultaten visar  att man bara klarar halvtid.


Arbetslinjen är det som gäller. 5% skall dock vara utan arbete. Då vill man dessutom få sjuka att tro att DE har något att hämta i denna konkurrens.


 Skall man skratta eller gråta

Av Krister - 4 februari 2011 17:46

 Lena Nyman är död. En dusktig skådespelerska som fick sluta sin yrkesbana allt för tidigt.

 Rolig och kontroversiell. Allt från Nyfikenfilmer till saker av Hasse och Tage.  Samt inte minst detta!!
Av Krister - 4 februari 2011 17:37

 Har de senaste månaderna varit på en arbetsplats där man har radion på hela dagarna. Lokalradion. Alltså kanal 4. Inget fel i att lyssna på radio. Tvärtom många gånger väldigt intressant med lokalradio


 Men musiken...


 Har dessa månader lärt mig att September, Thomas di Leva, LillBabs, Calle Kristiansson mfl tydligen bara spelar in singelskivor nu för tiden. För det är hela tiden samma musik som hörs med artisterna.


 Eller är det verkligen bara jag som vill höra lite variation. Som faktiskt TROR att September har sjungit in andra låtar än Mikrofonkåt, att Calle Moraes HAR sjungit och spelat annat än sin schlagerlåt...


Av Krister - 3 februari 2011 21:08

Slalom? Jag deltar inte i någon sport som har en ambulans som väntar i slutet av backen

Erma Bombeck

21  Februari 1927 –  22 April  1996 amerikansk humorist


Av Krister - 2 februari 2011 21:38

Man kan välja i livet att vara en pratare eller en görare.

Här en film om en som är en görare!
Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se