Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Sveriges Mästerkock

Av Krister - 21 februari 2013 19:47


 är ett "intressant" men samtidigt lite konstigt program. Egentligen kan man ägna en timma i veckan åt lite bättre saker än att titta på när ett antal personer lagar mat. Detta på tid, för att sedan bedömas av ett antal proffs.

 För det första lär det vara en stund mellan tillagning och bedömning. Om inte annat så kan ju intervjuerna inne i programmet peka däråt. Deltagana kan ju efter tillagning, och innan uppvisning av resultatet, säga vad de anser om det de just gjort. Vilket ju troligen betyder att det som visar upp sitt sist har fått vänta ganska så länge.


 Men själva upplägget i tävlingen är konstig. Den som ena veckan anses gjort det bästa för dagen, kan nästa vecka åka ut som varande den sämsta. Samtidigt kan alltså en som klarade elimineringen ena veckan plötsligt bli bäst veckan därpå.


 För att JAG ska bli helt nöjd borde alla deltagare vara med alla tävlingar. Göra samma saker och därefter få poäng. Sista dagens sista tävling har troligen en av deltagarna fler poäng än någon annan och har därmed rätten att kalla sig årets mästarkock.

 Annars kan det ju faktiskt slumpa sig så att en som är usel på pasta inte får chansen att visa det den är betydligt bättre på.


 För ta tävlingens scenario till tiokamp i fri idrott. Efter varje deltävling skulle den som gjorde sämst ifrån sig vara tvungen att lämnna tävlingen. Inför sista tävlingen skulle då återstå 2 personer. Skulle bli en märklig tävling.


 Så med den ändringen skulle tävlingen om bästa kock bli mycket intressantare 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se