Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 28 april 2009

Målle

Av Krister - 28 april 2009 21:00

 En bloggarkollega funderar över Kristen musik. Hur man med denna skall locka unga människor till Jesus.

 Det får mig osökt att tänka på Målle Lindberg. En sångarevangelist som alltid gått sina vägar. Detta för att locka nya människor till tro. Han drog sig inte för något. Kunde komma i helikopter eller ordna tältmöte mitt i vintern. Han är fortfarande aktiv och medverkar gärna på ställen där man inte tror att det kristna budskapet skulle vara intressant.

 Dock ÄR jag lite kluven. ÄR detta verkligen det bästa sättet... Hur många lyssnar på orden och hur många kommer för showen?  Hur många lyssnar på Jerusalem för att de spelar KRISTEN rock, och hur många för att de spelar ROCK?

 
 
modernatur

modernatur

29 april 2009 11:18

Läste en gång för länge sedan ett uttryck som löd så här, "man måste tala till folk på det språk dom förstår".
Dom flesta ungdomar i dag har ingen kontakt med kyrkan, frikyrkan eller någon församling överhuvudtaget. Dom har sällan kontakt med äldre människor eller troende människor. Dom får höra från tidig ålder att kristna är konstiga, fanatiker, knäppa osv. Församlingar lurar pengar av sina medlemmar och hjärntvättar dom är nåt annat som man hört.
Hur skall man kunna väcka deras intresse? Musik är nåt som alltid går hem, genom musiken kan man inte bara få fram budskapet utan också få dessa ungdomar att gå till ställen som spelar sådan musik. Där träffar dom andra kristna ungdomar som också kan väcka deras intresse. Kanske få dom att gå med i alfakurser osv.
Att bara säga rakt upp och ner till en tonåring att ditt sätt att leva är fel, sluta röka och dricka sprit, gå till kyrkan och bli frälst det fungerar inte. Man måste först få dom att lyssna sedan väcka deras förtroende och därefter kan man börja diskutera.
Trevliga möten med andra ungdomar, roliga utflykter, sång och musik med kristna budskap samt att dom får se att det finns andra sätt att leva sitt liv. Man kan vara glad och lycklig utan sprit och tobak.
Gud är allas vår far och han bryr sig om oss. Tänk så många otrygga ensamma tonåringar som finns där ute, vore inte detta ett budskap som dom skulle ta till sig om dom bara kom i kontakt med dom som kunde förmedla det på rätt sätt.

http://modernatur.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se