Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg den 28 april 2009

Av Krister - 28 april 2009 21:00

 En bloggarkollega funderar över Kristen musik. Hur man med denna skall locka unga människor till Jesus.

 Det får mig osökt att tänka på Målle Lindberg. En sångarevangelist som alltid gått sina vägar. Detta för att locka nya människor till tro. Han drog sig inte för något. Kunde komma i helikopter eller ordna tältmöte mitt i vintern. Han är fortfarande aktiv och medverkar gärna på ställen där man inte tror att det kristna budskapet skulle vara intressant.

 Dock ÄR jag lite kluven. ÄR detta verkligen det bästa sättet... Hur många lyssnar på orden och hur många kommer för showen?  Hur många lyssnar på Jerusalem för att de spelar KRISTEN rock, och hur många för att de spelar ROCK?

Av Krister - 28 april 2009 19:57

 Landet är i kris. Kommuner och landsting sparar. (Åtminstone ibland...)


 I min kommun has det åsikter om det vettiga i att samtidigt som det skall sparas en massa, så satsar  samma kommun en massa pengar på att bygga en arena. En arena som med kringarrangemang kommer att kosta ca 500 miljoner. Samtidigt har kommunen att på olika sätt spara 100 miljoner under 2010. Det pratas avskedanden...


 Det påpekas att medan Luleå har fått regeringskritik för en engångskostnad på 30 miljoner för SIN arena, så tänker min kommun lägga 35 miljoner ÅRLIGEN, på en arena.

 Och visst sticker det i ögonen att samtidigt som man skär ner på vården och kanske tom avskedar folk, så bygger man en arena.

 Försvaret har varit att med detta stora underskott så har 10 miljoner 2010 inte så stor betydelse. Men hade man INTE haft dessa 10 miljoner i utgift kunde det lagts på vården istället.


 Vi blir knappast yngre i Sverige. Vi blir knappast friskare heller. Under många år har det kritiserats att man lägger för LITE på vården. Då är det väl rena snurren att avskeda folk när det istället borde anställas, för att ta hand om en ökande mängd gamla och en ökad sjukdomsproblematik.


 Snart kommer 40-talisterna att behöva vård. Kommer de att acceptera samma standard som de gamla idag får stå ut med? Kommer de tex att acceptera det glesa antalet duschningar, eller KRÄVA att det sker varje dag. Då kan man knappast avskeda folk...


 Samtidigt som man bygger en arena och har allmänna ekonomiska problem varnas för en skatteHÖJNING i kommunen.


 Å andra sidan, måste man inte kunna bygga även under dåliga tider. Måste man inte kunna tro på en ljus framtid. ÄR det inte att satsa på ungdomarna att bygga en arena.

 Varför måste man alltid sätta två saker mot varandra. Är det ens säkert att satsningen på det ena påverar en neddragning på den andra.


 Jag har länge varit MOT arenan. Inte mer nu pga nedskärningarna, utan för att jag ansett att dessa pengar borde satsas vettigare...

 

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards