Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under maj 2009

Av Krister - 23 maj 2009 09:38

 Var på handikappmässa på Kristi himmelsfärdsdag. Ett antal föreningar visade upp sig för att locka nya utövare. Jonas Helgesson, CPskadad ståuppare och föredragshållare medverkade. Han pratade över ämnet motivation.

 Ansvariga för arrangemanget hade tänkt till riktigt ordentligt. Föredraget hölls i ett rum "Folkets hus salen" Ett rum med stolar. Längst bak fanns det plats att placera sig om man satt i rullstol. Antagligen förväntade man sig inga rullstolar denna handikappdag eftersom plats ej hade lämnats längre fram...

 För inte kan väl arrangörer av en handikappdag anse att rullstolsburna var mindre värda


 2010 skall Sverige vara anpassat för alla människor med olika handikapp. Rullstol skall inte vara ett hinder. Tyvärr kommer det INTE att bli så. Fortfarande kommer personer i rullstol att behöva finna sig i att de ej har tillgång till vissa platser.

 Vad man har skyllt på hittills vet jag inte, men nu kan man ju alltid hänvisa till lågkonjunktur och besparingskrav...


ANNONS
Av Krister - 21 maj 2009 11:11

 Tyvärr är det väl så att allt för många ser på denna dag på samma sätt som Kanelbullens dag. En dag som alla andra utan större anledningn att bry sin hjärna med.

 Men just denna dag har man nog faktiskt liter större anledning att fundera lite extra över. Nog finns det stor anledning att fundera över de problem just alkoholen ställer till.  Man kan ju alltid skoja till det med ett "måste man ju fira med ett glas eller två". Vilket tyder på att man alldeles missat möjligheten att tänka över det hela.

 Det är ju lätt att se vad som händer med den delen av idrottspubliken som fått för mycket av den varan i sig... Har personligen väldigt svårt att förstå varför det skall serveras denna typ av drycker på tex hockeymatcher. Törs man inte visa att man stödjer ett visst lag utan att först fylla på?

  Hur många kvinnor kommer att erfara att alkoholen givit dem just det helvete de har? Hur många barn samma sak?

 Det är lätt att peka finger åt de s.k Alagarna som finns på gatorna. Att dra sig undan och viska om dom. Men att sätta sig in i problemet och försöka hjälpa till är betydligt svårare.  Så just idag är det extra enkelt att tänka på LPstiftelsen och deras verksamhet. Inte minst i min hemkommun, Kristianstad. Ivrigt påhejade av Pingstkyrkan i Tollarp.


 Snart är det sommarlov. Student för en del. Detta skall firas av med fylla i Tivoliparken. Hur många flickor kommer dagen efter vakna upp och märka att de blivit våldtagna...


 Nej det finns många anledningar att just idag sätta sig ner och tänka efter!!


 Dock är det inte bara allvar en dag som denna. Personligen skall jag gå och lyssna på Jonas Helgesson när han har ett föredrag på "Aktiv fritid"-dagen på/i Sommarlust i Kristianstad. En dag där ett 30tal föreningar skall presentera sin verksamhet denna dag för personer med funktionsnedsättning. Ser jag fram emot!!

ANNONS
Av Krister - 18 maj 2009 21:12

 Sångaren Curt Petersen från Curt & Roland har avlidit. En mycket bra röst har därmed tystnat... 

Av Krister - 17 maj 2009 20:52

 Min hemstad är en svinstia vad gäller city kan man läsa i lokaltidningen. Jag undrar varför det kan bli så illa. Varför är folk så lata att de bara släpper papper, muggar, plastpåsar mm, där de just nu befinner sig. Hur kan det komma sig att man tycker det är OK att ens egen stad ser ut som den därmed kommer att göra?

 Hur kan man orka ta med sig en FULL drickamugg ut på stan, men inte med sig hem?  Kanske skall det införas en pant. 25 kronor för muggen som återfås när man druckit ur....


 I insändare kan vi läsa att folk ogillar detta, men några gillar uppenbarligen att stan ser ut som den gör ..

 Man kan undra om de som gör så i city även gör så i sin egen trädgård. JAG tror knappast det är så.


 Trots att det finns många papperskorgar orkar man inte gå de få meter det rör sig om för att få en trevligare stad.


 Det hade varit mycket intressant att veta varför folk gör på det sättet.

  Inser inte invånarna sambandet mellan stora onödiga utgifter och mindre pengar till nödiga. Varje extra krona som måste läggas på städning av staden innebär ju rimligen att samma krona fattas på annan plats.


 Fast det är klart, så här i arbetslöshetens dagar är det kanske arbetmarknaden man tänker på. Som duktig samhällsmedborgare inser man givetvis att nerskräpningen innebär mer arbete åt dem som städar. Mer arbetstillfällen är givetvis orsaken till nerskräpningen.

  Att jag inte tänkte på det. Men då är det ju dumt att sätta in polis...
Av Krister - 17 maj 2009 20:20

 Praktiken slut. I morgon börjar skolan igen. ETT budskap har jag i alla fall fått från praktikplatsen: Efter sommaren kan jag höra av mig och troligen få hoppa in för "det är alltid många sjuka på hösten". Vi får väl se hur det blir med den saken och om jag orkar med både helgarbete och vardags-skola...


 I dag har det varit en skön dag där vi grillade. Min kära sambo som hade sina barn på besök igår, fyllde år idag och tom bussarna flaggade för henne -- om det nu inte var någon annan orsak idag den 17e maj...


 2 härliga hundpromenader har vi också hunnit med . En av hundarna älskar detta medan den andra --77åriga Gustav -- är mer beroende av hur han känner sig. Morgonpromenaden går för det mesta bra men den på eftermiddagen är lite jobbigare. Dåligt hjärta som han har får man ta det lite lugnt och låta honom själv bestämma vad han orkar.


 Ozzie katt fyllde också år idag. 1, närmare bestämt. En skygg katt men samtidigt väldigt kelen när han känner för det. Kommer människor, han inte känner, på besök är han väldigt reserverad. Men samtidigt drar han sig inte för att reta Bella hund.  På natten ligger han under sängen och har ljud för sig som retar båda hundarna.

Av Krister - 17 maj 2009 09:44

 En hälsning till de styrande (i min hemkommun...)
Av Krister - 14 maj 2009 21:32

 2 dagar kvar av praktiken.  Sitter och L Y S S N A R  på musiktävlingen. Alltid trevligt med musik när man gör lite annat. Då är radion ett mycket bra media!!

  (Så Maria:  just nu har jag det som bakgrund och struntar i att det är en tävling. Tycker bara att det är för mycket allvar hos för många människor.. Du får förlåta mig om jag låter bitter över detta fenomen, men för mig finns så många andra problem som väger så mycket tyngre just nu. För en som vill jobba inom vården/omsorgen känns det bra mycket viktigare att kommunerna i år kommer att sakna 3 miljarder och nästa år 5 miljarder och att det är anställningsstopp. Plus alla andra arbetsplatser som har färre och färre anstälda...)


 Men solen har skinit (jo det heter så, jag har kollat med SAOL) stora delar av dagen.

 Har efter praktiken kommit hem till min älskade sambo moder natur, och våra underbara djur. En hund med hjärtbesvär och en annan som hör dåligt (men skälla kan hon...) plus 3 härliga katter!

 Har gjort min vanliga runda på nätet: lokaltidningen, Dagen, bloggar bl.a här på gratis.

 Humor, detta ständigt återkommande ämne.

 Kristna friskolor, även detta ett återkommande ämne.

 Kommunal ekonomi, företag som friställer.....

 (Il)legal nerladdning


 Då är det en bra känsla att kunna sätta sig i sin trädgård och äta sin kvällsmat, gå en runda i trädgården och titta på sina blommor och vattna det man flyttade igår. Klippa bort lite visset...


 Se livsglädjen hos en hund som för mindre än 6 månader sedan satt i hundgård och hade ytterst lite plats att röra sig på. En hund som med svansen i topp skuttar sin vanliga runda för att SE -- hon hör ju inte(?) -- om det kommer någon fuling på HENNES väg. Se glädjen när hon lyckas jaga iväg någon elak katt. (Ozzie får skylla sig själv för han ÄR en retsticka!!)


 2 dagar kvar av praktiken. En underbar plats med underbara människor. Ingen nämnd och ingen glömd. Både personal och boende.  Illa att även dessa skall drabbas när ekonomin rasar. 3 miljarder fattas i år och 5 förmodas fattas nästa år i landets samtliga kommuner..Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se