Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under maj 2009

Av Krister - 13 maj 2009 21:57

 I kväll var vi på en underbar konsert med Kristianstad gospelkör. Härligt gung och inspirerande texter. Allt var kanske inte direkt gospel men gungade gjorde det. Åtminstone Beethoven var knappast känd för sin gospelmusik...

ANNONS
Av Krister - 13 maj 2009 09:35

 WAO. Sveriges heder är räddad. "Vi" gick vidare...  Alla är nöjda och glada.

SUCK då kommer detta att ältas idag, i morgon, fredag och lördag. Samt givetvis på söndag eftersom fel bidrag vann och för att vissa länder kompisröstar och inte röstade på det bästa bidraget: Sverige...

ANNONS
Av Krister - 12 maj 2009 21:14

 Jag inser att jag är en stor svikare. För jag sitter  INTE vid TVn och håller tummarna för vår svenska operastjärna. För mig en fullständigt ointresant sak. Kommer INTE att deppa ihop, eller skriva ilskna inlägg om det inte går så som alla (?) tror. Nämligen att "vi" går till final.

 Har ansett länge och anser alltfort att musik kan man inte tävla i. JO det kan man om alla i finalen sjunger SAMMA sångtext och samma melodi. Det skall vara tillåtet att arrangera som man vill. Men då kan man få fram den som har det bästa framträdandet. Som i simhopp eller konståkning. Bedömningssporter där främsta framträdandet vinner.

 Den dagen denna sångtävling blir på dessa villkor så kanske....

Av Krister - 10 maj 2009 20:18

 Tid för kontemplation.  Dels över  dagens händelser men även över framtiden.

 Söndag är -- om man inte är upptagen av arbete/praktik -- gudstjänstbesök.

Idag fick vi lyssna till en intressant predikan om Hosea. Mycket fin lovsång fick vi oss också till dels. Förmiddagen avslutades med lite mer världsligthet: kyrkkaffe där jag var en av dem som ansvarade för att det blev något. Denna uppgift alterneras.

 Just nu lyssnar jag på en bloggarkollegas medverkan i närradion i Norrköping. "Hallå medmänniska" ett förbönsprogram där det spelas mycket fin musik och sägs många kloka ord!! TACK Ulrika för att du tipsade!!


 En vecka kvar av praktiken. Tiden har gått fort och det är en aning vemodigt att det redan närmar sig slutet. En helt annan värld för mig att möta stumma vårdtagare. Vårdtagare som därmed är mycket mer utelämnade än andra. Vårdtagare som har rätt till samma vård som andra och där de är helt beroende av att de runt omkring klarar av att läsa de signaler som visas


  

  

Av Krister - 9 maj 2009 20:21

 Ett ämne som kommit upp de senaste dagarna är om man kan vara rolig hur som helst. Kan man tex skämta OM personer med lyten, utseenden och handikapp? Är det OK att peka på en kraftig människa -- törs inte skriva fet... -- och sedan göra sig lustig över denna. Tycker jag nog I N T E. Man skall aldrig göra sig lustig på någons bekostnad.

 Men är det fel att skämta om feta människor...


 Är det OK att skämta om människor med CPskada? INTE hör jag vissa säga. Men hur skall man då ställa sig till Jesper Odelberg och Jonas Helgesson -- båda med cp-skada -- gärna skämtar om detta? Jonas har tom en blogg som heter just CPbloggen. Han har också skrivit en bok, en ROLIG bok om sin uppväxt. "Grabben i kuvösen bredvid" Läs gärna den!!

 Jar har hört honom berätta, med stor självironi, om hur det var att första gången ta mat SJÄLV  i skolbespisningen,UTAN assistent.

  Eller är det för att han själv berättar som det är OK...


  Får man inte skämta OM människor?  Tål inte rödhåriga skämt om deras hårfärg? Tål inte judar, kristna, stammare -- fick hård kritik när TV4  skämtade om en stammare -- att man skämtar om dem?


 VAD får man skämta om? Världens snabbaste cyklist, skämt där japanska "namn" är poängen? Får man skämta om norrmän? Romer? Finnar? "Men int f-n svängd Pekka....."


 Får man göra sig lustig över djur? Papegojor som säger snuskiga ord? Fallskärmshoppande elefanter som mosar stackars krokodiler? Eller det är så verklighetsfrämmande att ingen tar illa vid sig...


 Är det verkligen OK att skämta om blondiner? Hur många blondiner blir djupt olyckliga över att det skämtas om dem?


osv osv osv


 Ibland blir jag bara trött. Så länge det inte är något påhopp måste det väl vara OK att man skämtar om saker!! Så länge man inte är plump och pekar ut någon i en publik.


 Är Grillad" roligt?  Har sett för lite för att veta, men det jag sett har bara varit pinsamt. Är det roligt att se inbjudna gäster hos Babben försöka låta bli att skratta? Pinsamt.  VAD i parlamentet är roligt? Pinsamt
Av Krister - 9 maj 2009 20:14

  Nu har jag varit från Karlshamn 4 veckor och började få abstinensproblem. Så vi --sambo, 2 hundar och jag-- lastade in oss i bilen och for iväg.

 Finns en härlig promenadtur man kan ta längs med vattnet.  Strandpromenaden.

Där gick vi bland alla blommande träd, blommor, svanar i vattnet och andra flanörer. Det har placerats ut en massa  grillplatser längs med vägen, ett antal soffor med den fin utsikten.   Härligt att strosa runt och bara njuta av de gamla husen som också kantar vägen.  Går man tillräckligt långt kommer man till ett fiskrökeri, men det får bli en annan gång...


 Gustav -- 77 år gammal -- har problem med orken ibland. Har dessutom blåsljud på hjärtat så man skall inte fresta för hårt. Så då får en annan rycka in och ge ett handtag...

Av Krister - 7 maj 2009 11:04

 Man kan möta svårigheter på många sätt. Det absolut enklaste är ju att säga: Kan inte.


 Men man kan också göra som denna Nick:

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se