Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under september 2009

Av Krister - 25 september 2009 14:32

 Idag har jag -- tack vare att gruppen varit effektiv -- en fridag från skolan. Tagit det lite lugnt alltså.

Men framför allt laddar jag inför kvällens begivenhet. Ålagille.


 Så med start sen eftermiddag och ett stort antal timmar framför oss har vi att inmundiga ett stort antal läckerheter. Olika sorters tillagningssätt. 

 Bara ett problem dock. Man blir så fruktansvärt mätt. För det är ju så gott.

En lagom liten grupp har tagit det som tradition och de senaste åren har vi fått glädjen att tillhöra denna grupp.


 Lotteriboden eller Hans Hanssonboden. Yngsjö Saltsjöbad. Namnet därför att ägaren klistrade nitlotter på bjäl-karna. Bo Hellström som numera bedriver fisket har här samlat fotografier och föremål från det gamla ålfisket.

ANNONS
Av Krister - 25 september 2009 09:25

 Svenska staten har sålt ut av sitt beredskapslager av köttkonserver. Det visar sig nu att det är härsket och har serverats på Polska restauranger.

 Man har nu upptäckt att köttet kan vara 27 år gammalt. Rekommenderad hållbarhet var 10 år.

När staten sålde ut köttet ville man att det bara skulle säljas som människomat utanför EU. Innanför gränserna skulle det bara användas som djurmat.


 Det är alltså OK att sälja härsket och för gammalt kött till de svältande afrikanerna eftersom de nog inte är så noga...

Eller?

ANNONS
Av Krister - 24 september 2009 19:38

 Vi har uppmanats att tvätta händerna väldigt noga med tvål och vatten pga den analkande svininfluensan. Så när den är över kan vi alltså sluta tvätta händerna med tvål och vatten...

 Vi har också uppmanats att tvätta händerna med handsprit. Det sista har anammats så mycket att spriten tagit slut på apoteket. (Har inte hört samma om tvålen dock) Svenskar åker därför till Danmark för att köpa. Där anser man tydligen inte spriten lika nödvändig.


 Idag såg jag något intressant på text-tv. Samt i Aftonbladet Det kan vara farligt att använda denna sprit. En sjuksköterskas händer hade börjat brinna i samband med detta. Varför? Jo hon hade i samband med tvättandet varit nära något metalliskt så det hade bildats statisk elektricitet.

Av Krister - 23 september 2009 21:42

 Idag fick jag besök som omväxling. Eller rättare, vi träffades i min stad istället för i de övrigas. Vi måste fortsätta med grupparbetet och man tyckte väl synd om mig antar jag, så det fors till mig istället. Vi har att utreda tex självmord och det är minsann ingen munter läsning. Många är det varje år, runt om i världen, och många i lilla trivsamma Sverige. Man kan undra vad som driver någon att gå så långt...

 Gick väl ganska bra och i morgon blir det klart så vi kan fira helg redan på fredag.


 Fast i morgon skall vi först få vår veckodos av lagar. Lagar som gäller för olika slags missbruksproblem och olika slags våld. Våld mot sig själv och mot andra. Sedan besök av en person från en slags behandlings"situation" i Khamn. Ska bli intressant!!


Av Krister - 22 september 2009 15:20

 Idag var vi i klassen på studiebesök. På Skeppet i Karlshamn.

 Nåja klassen och klassen. Av 12 tillgängliga kom endast 6. Man kan lite försynt undra varför.  Anses det oviktigt med studiebesök? Brukar alltid vara några borta då. Eller var det dagens studiebesök som ansågs onödigt.  Det intressanta men lika tråkiga är att det brukar vara samma som fattas.

 Ändå var det ingen skrivning att plugga inför..

Av Krister - 22 september 2009 13:28

 Hösten är väl en underbar tid. Nu kommer alla fina färger och förgyller i ordets bästa bemärkelse!


                              

  


Av Krister - 21 september 2009 19:27

 För ett antal år sedan ställde Brad Blenton upp i kongressvalet i USA.  Som oberoende kandidat fick han 25% av rösterna. Detta efter att ha sänt TVÅ reklaminslag om sitt budskap på TV. Ingen mer annonsering någonstans.

 25% räcker inte för att bli vald men är en mycket bra siffra för en oberoende.


 Valet efter såg ett av de stora partierna hur viktig hans namn var och värvade honom. Dock blev han motarbetad och bortknuffad av andra medlemmar i det stora partiet.

 Man ansåg nämligen inte att hans budskap var något man ville stå för. Ärlighet. Han berättade alltid sanningen även när han fick obekväma frågor om tex homosexualitet och otrohet.


 Brad Blenton livnär sig på att hålla utbildningar om ärlighet... Som psykoterapeutAv Krister - 21 september 2009 12:34

 Här är det tvära kast. I torsdags redovisning av förstämningscyndrom. Unipolära och bipolära problem. Som tex depression. I fredags skrivning i detta område. (Fick tillbaka den och får vara nöjd med G +. Kunskapsprov borde ju givit bättre resultat, men man kan ju inte ligga på VG varje vecka...)


 I dag börjar ett nytt grupparbete. Självmord och läkemedelsförgiftning. Inte något man skrattar åt heller precis, men livet består ju inte bara av roligheter.

 2 fall skall bearbetas och utredas för att försöka utreda orsaker, eventuell förebyggning samt inte minst om/hur samhället kan vara medskyldiga eller kanske tom förebygga.

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se