Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under september 2009

Av Krister - 13 september 2009 19:48

 Helgen har väl varit så där egentligen. Här har det snorats och hostats både till höger och vänster. Däremellan snarkats lite också. Sambon har varit betydligt sämre än jag Rynkar på näsan


 Men höst är ju regntider och dessutom förkylningstider, bara att acceptera.


Dock har jag "inte tid" att vara sjuk eftersom jag då kommer efter i skolan vilket ju inte är så bra eftersom lärarna både förväntar sig redovisning och skrivningsdeltagande.  Socialpsykiatri.

Kommer inte att ägna mig åt psykiatri, det krävs  mer av dem som jobbar där, men jag kan ju inte lämna blankt trots det.

 Har under inläsning av ämnet noterat att man måste vara stark för att vara psykiskt sjuk, eftersom många inte alls får den vård som krävs.  Har man otur låses man in tillsammans med våldsverkare.


 I fredags  samåkte jag med en psykpatient -- råkade jag höra. Han samtalade dels med sin flickvän och dels i telefon så det var lätt att räkna ut.

 Skulle av på samma station som jag, hade ju varit bra att intervjua, men hur tilltalar man en främling i detta delikata ämne....

ANNONS
Av Krister - 13 september 2009 15:04

 I natt regnade det. Det innebär att blommor och annat blir så fint. De blommor som finns kvar nu i mitten av månaden september.

                      


Efter en regnig natt ser man också lite bättre hur flitiga våra små vänner i naturen har varit


           


Våran väderstation visade också klart att nu är det sämre väder som gäller.

  


En gammal väderstation men den fungerar fortfarande...


ANNONS
Av Krister - 12 september 2009 22:13

 Tur att man inte är beroende av TV för att fritiden skall fungera. Då hade det varit bra deppigt. Även om det finns ett och annat guldkorn även i dumburken.


 Två program i två olika kanaler hade start denna helg.

 Först ut var TV4 med sin Kändisdjungel. Efter att ha tittat på fredagskvällen kan jag konstatera att det blir inga fler program för min del.  Tänker inte hänga ut någon speciell men kan konstatera att EN av deltagarna var just så usel som jag fruktat.


 Då var det betydligt trevligare att titta på Här är ditt liv i SVT. Persbrant är alltid intressant att lyssna på. Men tyvärr är det ju så att 1000 gäster skall pressas in på för kort tid så det intressanta bara nosas det lite på.

 Där finns det nog möjligheter dock att jag återkommer som tittare. Programledaren är ju dessutom intressantare än fredagskvällens....  Skall försöka att inte jämföra med Lasse Holmqvists version dockAv Krister - 12 september 2009 22:09

 Vi kom iväg till IKEA trots allt. Man kan ju visa hänsyn trots förkylningar och låta bli att ta i allt för mycket. Dessutom kan man ju ändå inte skydda sig från allt och eftersom jag räknar med att detta bara är en simpel höstförkylning så..

 Vi köpte en försenad bröllopspresent -- bra att veta vad som behövs innan man rusar åstad -- plus satte ihop den. Även om just denna IKEAsak var tämligen enkel att bli en fungerande sak.

 Som tack fick vi kaffe och kan konstatera att svärdottern kan fixa gott kaffe. Där har JAG mycket att lära..

Av Krister - 12 september 2009 19:12

 Idag fick Bella sitt första ben. I alla fall hos oss. Ett hjortben inköpt hos Grizzly. Först tittade hon lite misstänksamt på det, men sedan tog hon ett raskt beslut och sprang iväg med det samma till husses och mattes säng.

 Efter det var det inte rådligt att komma i närheten...


     
Av Krister - 11 september 2009 20:19

 Kan lugnt konstatera att det är tur att bröllopet inte är i morgon... Både jag och sambon är rejält förkylda.

Å vi som hade tänkt åka till IKEA i morgon.

Av Krister - 11 september 2009 09:34

 Hösten är här.

Idag en väldigt kraftig dimma den första milen mellan hemmet och bussen.


 Höst innebär också förkylningstider. På tåget sitter det flesta (?) och hostar och nyser. Allt för många bara rakt ut i luften och alldeles för få -- som vi har lärt oss -- i armvecket.


 Kan bara undra hur många som tvättar händerna extra noga nu för tiden...

Å andra sidan: efter det att man tvättat händerna tar man i alla fa ll i ett "smittat" dörrhandtag och så är man tillbaka på ruta ett igen.


 Hörde förresten något lustigt i går. Förr åkte svenskarna till Danmark för att hamstra billig sprit. Nu åker man till samma land för att köpa HANDsprit. Danskarna har en annan syn på svininfluensan så där hamstrar man inte detta som vi gör i Sverige

Av Krister - 10 september 2009 09:41

 Har fått tips(!) om om en ny intressant blogg. Tycker så många som möjligt skall besöka den. Titta till höger och gå in på LCHF-liv.

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se