Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under november 2009

Av Krister - 27 november 2009 09:16

 Ibland blir jag alldeles överväldigad. Känns som om jag får betyg/bedömningar jag får svårt att leva upp till. Men det är trevligt att få kommentarer till det man lämnar in och inte bara ett  antal bokstäver. Som tex nu sist när läraren anser att jag borde få ett chefsjobb eller habiliteringsassistentjobb för att göra skillnad för de med handikapp.

 Fast jag tror tyvärr inte att jag passar till chef.Assistent låter mer mig...


 Men omdömena värmer. Då ser man att det man tänker inte är helt fel i alla fall


Av Krister - 26 november 2009 14:54

 Idag har varit en slö dag. Har inte gjort så mycket skolarbete idag. Har bara 3 plus en kursutvärdering kvar att göra. Eller rättare 2 för en är nästan klar. Dessa uppgifter skall vara klara 22a december så det är ganska lugnt ändå.

 I stället har det handlats mat. På Willys för en gångs skull. Det var länge sedan för det har blivit mest ICA på senaste tiden.


 Mulet idag men kring 9...

Av Krister - 25 november 2009 13:42

 Det börjas tidigt utanför fönstret. Innan 7 är det i gång. Därför är det så konstigt att de varje dag lämnar ogjorda saker som de -- förhoppningsvis -- återkommer till. Varför inte göra klart när de ändå håller på

  

Av Krister - 25 november 2009 13:30

 Det är alltid roligt att få positiv respons för sitt "slit". Visserligen gäller min specialinriktning funktionshindrade/utvecklingsstörning, där jag har en del "gratis" genom mitt tidigare liv, men ändå. Det gäller att kunna redovisa på ett bra sätt vad man lärt sig genom åren. Vilket jag tydligen lyckats bra med. Av 5 betygsatta inlämningsuppgifter är det sämsta jag fått VG, så då kan jag knappast klaga. Att jag dessutom fått kommentarer som uppmuntrar gör det ju inte sämre.

 Trist då med en arbetsmarknad som är som den är.


 Idag var jag på"studiebesök" på en daglig verksamhet. 12 personer som har vettig sysselsättning kan bli intressant att få veta mer om.

 En del kända ansikten och det gör det ju ändå roligare/trevligare. Fin stämning och jag blev fint välkomnad! Ser fram mot måndagen och kommande tre veckor.


Av Krister - 24 november 2009 21:12

 Idag fortsatte äntligen arbetet med asfalteringen utanför vårt hus. Men de är fortfarande inte klara. Fortfarande en skarp kant på vägen, för att komma ut från vår gata. Förhoppningsvis blir det färdigt i morgon               

Av Krister - 24 november 2009 20:56

 4 uppgifter kvar att göra. Skall inte vara klart förrän i december så det känns ju ganska så lugnt. 

 I morgon skall jag på "studiebesök" till praktikplatsen för att få lite info om nästkommande 3 veckor. 

 Sedan är det bara ett par veckor kvar till skolan slutar... Med det arbetsmarknadsläge som är för tillfället hade jag gärna varit kvar i skolan ytterligare i alla fall 6 månader

Av Krister - 24 november 2009 12:53

 Har nu suttit hemma ett par dagar och "studerat". Dvs svarat på frågor i en studiehandledning. Denna handledning består av 17 frågor som skall besvaras. Handledning har jag inte sett så mycket av...

 Ibland presenteras fall som jag skall diskutera med övriga i gruppen och så skall vi komma fram till en lösning. Fast det finns ingen grupp för vi läser ju enskilt...


 Visst kan man komma fram till  lösningar, men hur vet jag att jag läser rätt och på rätt ställe när jag sitter hemma och svarar. Jo jag får ju ett betyg på varje uppgift, men det är ju en klen tröst om jag inte förstår problemet eller tänker helt fel och lägger ner energi på ett svar som blir fel pga feltänk och dålig info.


 Hörde från några fd klasskamrater. (Vi läser ju specialinriktning så vi är splittrade till nya grupper) De har också fått frågor att fundera över. Men där vägrar läraren att bedöma svaren. Hon vet nämligen inte om det är eleven som svarat eller har fuskat. Då undrar åtminstone JAG varför man skall svara på frågor och lämna in, om det i alla fall inte bedöms.

 Men inte minst är det en trist uppfattning om eleverna från lärarens sida!Gråter

Av Krister - 23 november 2009 09:59

 Min sambo har långa perioder med sjukskrivningar. Bl.a hennes Fybromyalgi har gjort detta. Nu har regeringen bestämt att alla personer med långa sjukskrivningar skall utförsäkras ur detta system. I stället skall vissa -- kanske alla -- komma med i aktivitetsstöd.

 Är det tänkt.

 Men ett litet problem finns det som kanske kan oroa ett stort antal människor. Det finns inget beslut att de utförsäkrade skall komma med i aktivitetsstöd. Detta beslut tas i december.

 Så vill det sig riktigt illa blir det så att en massa människor står utan inkomst från årsskiftet.


 Undrar hur många som känner till detta lilla problem...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se