Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg den 14 mars 2009

Av Krister - 14 mars 2009 19:23

 Såg en spännande match på nätet, i slutspelet  i hockey. Timrå -HV. Trodde nog att Timrå skulle klara sig efter 2-0 men det höll inte hela vägen. Ett osannolikt slut där backens ena skena lossnar precis när han skall skjuta iväg pucken i försvarszonen.

  

 Om 30 minuter ett program på TV som engagerar hela Sverige. För eller emot. De som är FÖR är dessutom uppdelade i två läger. För eller mot.

 I det senare fallet Caroline af Ugglas. Antingen älskar man tydligen henne eller hatar henne. " Äcklig" är tydligen omdömen hon fått höra och läsa om sig. Märkliga reaktioner på en människa.


Tack och lov slipper jag ta ställning till hennes sång(förmåga) eftersom detta program för mig är fullständigt ointressant. Kan inte förstå att man kan engagera sig så pass i över en månad att man skriver insändare och debatterar på kvällstidningarnas nätsidor.

 Men jag är väl inte som andra.

 Tack och lov visas ett vettigt program i 4an. Tre män i en båt. Betydligt roligare och mindre kontroversiellt.


 Men det skall bli intressant att läsa, om ett antal timmar, alla uppretade människor som anser att fel låt vann. Vilket troligen kommer att skyllas på internationella juryn. 

Av Krister - 14 mars 2009 08:28

 Finns det något härligare än att ta sin lilla hund i hampan klockan 7 en lördag morgon och vandra ut i tystnaden och stillheten... Tack Bella för att du finns

 Ingen annan är uppe. Lite morgondis. Fåglar som kvittrar och tjattrar. Gå in på "inte ridvägen", vandra genom skogen. Tystnaden.


 Passera Kaptenes väg. Gå mot Gropahålet och "Lisas badplats". Titta mot piren för att se om det är någon som står och fiskar. Gå mot stranden och sedan följa den.

 Passera "Ingrids bänk" (Ingrid som efter en lång kamp mot canser, där organ efter organ plockades bort, till slut fick ge sig....)

 Titta ut mot havet och alla "vita örnar" som hoppas få syn på en fisk. Långt bort i fjärran ana Stens huvud. (Syns lite svagare i diset idag.) Gå förbi fiskebåtarna som ligger uppdragna vid stranden. Gå förbi "Strandstugan". Sommartid en toppenplats om man sitter i rullstol eftersom det då är träramper utlagda långt ut på stranden. Furubodas badplats.

 Passera de fina husen som ligger längs med stranden. Det enda som hörs är fåglar och vattnets kluckande. Inte en människa så långt ögat ser.....

 Promenera meter efter  meter. Har man hundar som gillar långa promenader -- tyvärr har inte Bella nått dit än, men Molly och Lisa kunde-- kan man lätt komma upp i halvmilen innan man vänder. 


 Hemvägen delvis samma, men annars viker man av och går genom skogen.  Upptrampade skogsstigar och samma härliga tystnad. Samma härliga ensamhet.

 Kanske passerar man huset som aldrig tycks bli klart. Huset som juletid har en ren i sin trädgård. Kanske går man förbi Frida och ser om hon är ute och vill hälsa.

 Nu har klockan blivit så mycket att kanske tom Axel är ute och skäller.


 MMMM underbart att gå ut med sin lilla hund en tyst morgon.  


Tidigare månad - Senare månad

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards