Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg den 22 mars 2009

Av Krister - 22 mars 2009 13:55

  Idag var jag på en lite annorlunda gudstjänst. Den var uppdelad i ett antal "akter" med både teater, predikan och lovsång.

  Temat för gudstjänsten var familjen.....  och inleddes med att ett kapitel ur Ronja Rövardotter lästes. Samtidigt fick vi i församlingen illustrera "skogen", "rövare" "vildvittror" tom "fjärt". En del fick dessutom agera som huvudpersonerna i berättelsen. Så det fanns en liten Ronja, en liten Birk, liten större Lovis och Mattis.


 Predikan illustrerades med Power Point- bildspel och handlade givetvis också om olika aspekter på att vara förälder.

 Svårigheten att ha en tro, men ändå hålla fast vid denna illustrerades av Tomas Sjödin och hans 2 (av 3) barn som föddes med mycket svårt hjärnskada. Där båda barnen idag är döda.

 Vidare intervjuades en pappa till en dotter med "Markör 15-syndrom" där man föds med en extra kromosom. Dottern har i detta fall epilepsi, utvecklingsstörning och GROV autism.

 I vissa lägen sätts ens kristna tro på prov...


 "Föräldraskap är ett förtroendeuppdrag"


Av Krister - 22 mars 2009 08:17

 Att studera publik,journalister och hockeyspelare är intressant. Alltså reaktioner. Främst efter förluster. Förluster  för det egna laget alltså. Klubbnivå eller landslaget, ointressant vilket, samma mentalitet överallt.

 Vi kan nu efter Frölunda - HV läsa att domaren gjorde en stor tabbe som INTE  godkände ett mål eftersom målvakten inte hade blockerat pucken, som domaren trodde. Domaren är den stora syndabocken.

 Men vad skall man då säga om de powerplay som inte resulterade. Borde det inte skrivas om dåliga utespelare i dessa sammanhang.

 Skellefteå - FBK. Skellefteåspelare och öppet mål. Spelaren sköt ÖVER från nära håll. Varför får vi inte läsa spaltkilometer om DEN tabben...


 För ett antal år sedan gjorde Salo  E T T misstag. Han släppte in en puck från långt håll. Mot Vitryssland. Dåliga Vitryssland.... När en målvakt idag gör ett lika tveksamt ingripande gör han en Salo..

 Men utespelarna då? Borde inte DE avgjort mot dåliga Vitryssland. Hur kan det vara möjligt att ett så dåligt lag som möter ett så bra lag, gör fler mål än Sverige. Ointressant. Det var Salos fel att Sverige förlorade.


 1994. OS i Lillehammer.  Peter Forsberg avgör. Han gör en specialdragning och överlistar målvakten (som senare blir frimärke...)  Han gör en Kenta Nilsson-dragning. Peter F var alltså inte ens först, men han gör ett konstmål. Var det ENBART hans förtjänst att Sverige vann finalen? Nej, för i samma match stod Salo. H A N S räddningar på straffar var minst lika avgörande. Men vem får berömmet? Jo han som gjorde ett mål. Men varför minns man inte Salo för detta... varför kommer han att minnas för ETT mål mot Vitryssland.


 Hur kan det komma sig att det vi idag minns från hockeymatcher är ETT dåligt ingripande från målvakten, men glömmer de 10 direkt matchavgörande som han gör också. Hur kommer det sig att det gärna skrivs av journalister och på bloggar, och liknande, om ETT ingripande men inte 10 innan?


 Hur kan det komma sig att om domaren gör ETT matchavgörande fel så ältas detta och visas matchbilder från detta misstag. Men varför skrivs det så sällan om den direkt korkade utvisning som avgjorde en match. Det skrivs, men inte lika mycket.

Tidigare månad - Senare månad

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skapa flashcards