Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under april 2009

Av Krister - 14 april 2009 09:32

 Så har vi då tagit stygnen på Bella. Gick "bra" även om hon inte var direkt överförtjust. Men det ser bra ut och tratten skall bort om bara någon dag.

  

  I eftermiddag skall jag till min praktikplats första dag. Skall bli intressant och utmanande eftersom det är  ett för mig nytt område. 5 veckor skall jag vara där och förhoppningsvis lära mig en hel del om detta område!

Av Krister - 13 april 2009 09:40

 Idag har vi haft en härlig morgonpromenad i dimman. Lite fuktigt i luften men inte alls kallt. En viss känsla att gå längs havet i dimman och bara höra vågorna mot stranden. Sedan inne i skogen se gamla nerfallna träd -- och nya..

 Senare idag skall vi titta lite mer på vad utställande konstnärer har att visa upp

Av Krister - 12 april 2009 22:26

 Idag har det varit riktigt aprilväder. Dimma, sol och tom lite regnstänk har jag känt.

 Dagens gudstjänst var i Pingstkyrkan i Tollarp. Hemvägen passerade vi genom Everöd. Vilket var tur. För där såg vi reklam om konst/fotoutställning av/med den mycket duktiga naturfotografen Lennart Johanzon.Kan verkligen rekommendera ett besök på hans hemsida för att se många fina bilder! För en billig penning kunde man dessutom bli ägare till ett originalfoto(!) av en ståtlig råbock eller en fin liten fågel.(Reservation att det är just dessa, men liknande.)

 Tycker det är fascinerande att vissa lyckas komma riktigt nära och ta riktigt fina bilder. Lite avundsjuk blir man ju också förstås, men samtidigt kan det säkert ligga mycket arbete bakom en del av verken.

 Sen skall man ju ha lite tur så att man råkar ta bilder av fågelstreck som sedan visar sig bilda ett mönster .


  I Skåne har vi varje påsk en konstrunda som är mycket populär. Ett stort antal olika sorters konst ställes ut. Vanligen mycket välbesökt och populärt!


 I morgon sista lediga dagen innan nästa etapp av min utbildning. APU eller ArbetsPlatsförlagd Utbildning. Eller som jag föredrar att kalla det:praktik. Skall bli intressant eftersom jag då får pröva på något jag aldrig gjort förut. Ser jag fram emot!!

Av Krister - 11 april 2009 22:02

 Lyssnade på denna rockopera i radion idag. Sändes i två olika kanaler samtidigt. P2 eftersom det var opera och P4 eftersom det var rock. Intressant lösning...

  Ola Salos översättning tycker jag är bättre än den som kom på 70-talet. (Den såg jag dock på plats i Stockholm...)

 Tycker att sånger och övrigt var bra. Handlingen är ju bekant inte minst om man kan sin Bibel någorlunda.  Det som möjligen störde var applåder och annat mitt under föreställningen. Efter vissa scener direkt felplacerat eftersom det tog bort mycket av det starka budskapet!


 Oavsett vad man anser om det historiskt riktiga i just historien som sådan, är korsfästelsen och straffet dessförinnan tämligen grymt. Ganska säkert autentiskt eftersom det var så man bestraffade på den tiden. Ansågs man som upprorsmakare var det säkert inte heller någon som ville försöka mildra straffet.


 (Vill  man SE hur det hela gick till--!!?? -- kan jag rekommendera The Passion of the Christ, som på ett väldigt realistiskt sätt visar hur Jesus bestraffades, dock varning för väldigt starka bilder...) 


 För en Kristen är det dock en stor tröst att det hela fortsätter senare i påsk med uppståndelse. Detta gjordes i samband med uruppförandet av JCS som en fortsättning av en församling i Jönköping, under titeln: Jesus Christ Morningstar. En musikal som tar vid där JCS slutar, nämligen vid den tomma graven.


Av Krister - 11 april 2009 19:35

  Vi har besök av min yngsta som över påsken. Han har fått "överta" eller heter det kanske se till att "Herman" fortlever. Hur som helsthar han gjort detta mycket goda bröd. Det börjar med en liten bunke, som kan bli 5 och som sedan kan delas ut för att under 10 dagar se till att det blir ytterligare 5.

   Mycket gott bröd. Smaksätt med tex äpple eller banan. Kaffebröd, inte matbröd!!

Av Krister - 10 april 2009 09:29

 Naturen har en fantastisk läkeförmåga. Ibland i alla fall.  Denna tall har -- till synes -- varit en död tall. Men så nu i vår kommer det gröna skott på den..

Av Krister - 9 april 2009 07:49

 Skulle vara intressant att veta hur många som firar påsk av den Kristna orsaken. Undrar hur många som i stället med tacksamhet ser att vi fått 2 extra dagar ledigt nu i vårtid utan att fundera över varför..


Undrar hur många som bråkar som Stig och hans ICA-anställda:


"Vi firar påsk för att fira att Jesus dog".


"Man firar väl inte att någon dör, det var för att Jesus uppstod igen"


 Om man nu INTE är Kristen kan man då vara ledig fredagen och måndagen? Är inte det att hyckla! Kan man som medlem i Humanisterna verkligen med glädje/samvetsfrid  vara hemma dessa två dagar och hyckla om dess innebörd?


 Det pratas ju mycket nu om att invandrande religioner skall få fira SINA högtider, borde då inte det rimliga vara att de som inte tror på någon religion arbetar alla helgdagar...


 Glad Påsk förresten!!

 


Av Krister - 8 april 2009 17:49

 på ett tag vill säga...

Nu gör läsningen ett litet uppehåll och istället 5 veckors praktik på närmare håll.

 Visst skall det bli skönt att slippa stiga upp klockan 5 för att vara i skolan klockan 8. Men samtidigt kommer man ju att sakna människorna i klassen. Slitet med basgruppsarbetena. Slitet med "fallen". Slitet inför skrivningar och redovisningar.

 Kommer också att sakna morgonrutinerna från bussen och till avstigandet i skolstaden.

  Kommer att sakna mina medpassagerare på bussen. Samma varje morgon. Sittande på i stort sett samma plats varje dag. NÄSTAN samma chaufförer som återkommer. Samma problem när man kommer till platsen där hastigheten skall ner till 50, och de flesta kör upp på kanten med bakhjulet.

 Kommer att sakna klungan vid stationen som flyttar sig närmare när tåget anländer. Som alltid sätter sig på "sina" platser -- utom när tyst cupé kommer  rätt för då delar vi upp oss.

 Kommer att sakna vissa som märker ut sig och som man funderar lite extra över..


 Men nu är det påsk och yngsta sonen är på helgbesök. Skall bli roligt för det inträffar inte så ofta. tråkigt bara att storebror jobbar hela helgen!

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se