Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under april 2009

Av Krister - 7 april 2009 19:59

 Marcus Birro har blivit intervjuad av Dagen. Om bl.a sin tro.

Marcus har haft ett tuff liv. Alkoholproblem och misst två barn innan de föddes. Då är det starkt att ha en tro!


 Ibland önskar jag att jag skulle kunna ha denna tro på en god Gud. En Gud som älskar mig och som sände Jesus för att JAG skulle få ett bra liv.

 Men jag kan inte det.  Jag går gärna i kyrkan. Deltar gärna i lovsången. Pratar gärna med kyrkobesökarna.  De som vill detta vill säga.

 För precis som i den "vanliga" världen, bildas det kotterier inom kyrkan. Samma personer sitter tillsammans vecka efter vecka vid kaffeborden. Det kan vara väldigt svårt att ta sig in i dessa grupper.

Min fru satt i rullstol när hon levde. Hon var medlem i kyrkan. I samma kyrka fanns en annan handikappad. De märkte samma sak: de var som parias. Vid kaffedax var det som om deras bord var smittade och ingen -- eller få -- ville sitta tillsammans. Hur kan dt vara så bland folk som är Kristna och har en levande tro...


 Har sett hur kyrkan kan delas upp i två grupper när en familj haft problem. För antingen den ena eller den andra.

 Har upplevt hur världen är viktigare än kyrkan. Hur skvaller frodas även bland de kristna.


 Jo jag vet att det är ytligt att döma efter enstaka händelser, men det är ju så att det är de troende som visar hur man skall vara som kristen. Eller..

Kan man som Kristen vara otrogen, varför skall jag då bli Kristen? Då är det ju ingen skillnad mot att vara icke-troende. För hur kan man läsa sin Bibel och anse det naturligt att behandla sin fru/man på det sättet?

 Hur kan man som Kristen tycka att det är OK med alkohol när man genom att lyfta lite på blicken se vilka problem den kan ställa till?

 Hur kan man som Kristen vara rökare när det innebär att man förstör sin egen kropp? Något som knappast är OK enlig Bibeln...

 Hur kan man klä sig på ett sätt som kan vara väldigt omdiskuterat? Hur kan det vara OK med makeup och tex örhängen?


 Jo jag vet det är ytliga saker, men om man som Kristen inte ens kan offra dessa saker, på vilket sätt skiljer man då ut sig från "världen"?


  Sedan finns det djupare saker som alltid tas upp: krig, sjukdom, onda människor... Men så ytlig jag är riktar jag mer in mig på det lilla. det lilla som visar hur villig en människa är att VISA att man har en stark tro.

 Och är det så att man försöker och verkligen vill sluta med allt ovan, varför får man då ingen hjälp av Gud att klara av det.


 Jag beundrar dig marcus för att du trots dina problem, HAR en tro. Ibland skulle även jag vilja ha det


Av Krister - 7 april 2009 14:21

 (Väst)Världen är mitt i en finanskris. Kris på arbetsmarknaden. Bankkris. Industrier måste slås igen. Massor av människor avskedas, eller som det så fint heter "friställs",  runt om i Europa. EU sätter in krispaket för att banker mm skall klara sig.

 Vad gör då denna union mer ? Jo man höjer lönerna för sina parlamentariker så att det handlar om en bra bit över 100.000:- i lön och arvode.

 Ibland finns det tydligen pengar. Eller kanske snarare: till VISSA finns det alltid pengar...

Av Krister - 7 april 2009 08:01

  Vi som gillar "riktig" musik, har sorg idag. Jan "Tollarparn" Eriksson avled i går bara 69 år gammal.

 En i alla bemärkelser stor musiker har lämnat jordelivet och spelar för andra istället...

Av Krister - 6 april 2009 21:14

 Strandpromenaden i Karlshamn. Underbar plats för en stilla promenad. Man startar vid Väggaskolan, vid statyn över KarlOskar och Kristina från Mobergs utvandrarna. Vandrar backe upp och backe ner. Tittar på svanar, vattnet som speglar sig i havet. Alla gamla hus. "Villa utsikten"... Går förbi det lite nyare. Ser i samma "bild" det gamla och det nya. Passerar grillplatsen, stenarna. de gamla bryggorna. Kommer till det nya rökeriet...

 Strandpromenaden i Karlshamn...

Av Krister - 5 april 2009 17:51

 Tänk att det skall vara så svårt att vara lite nyanserad i debatten om SD. Äntligen har jag dock sett lite vettiga åsikter om saken.

 Det är precis så jag sett på saken under en (längre) tid. Varför granskar man inte övriga partier lika hårt. Vill man inte visa att det finns rasistiska åsikter hos etablerade? För det kan väl knappast vara så att man tror att alla övriga partier är rena som snö.

Av Krister - 5 april 2009 17:23

 Räddas vad som räddas kan. Ena dagen en homokyss för att visa att hon minsann inte bangar för nåt, och att alla är lika värda. För att senare följas av kravet på Wanjas avgång. "Men jag har fortsatt fullt förtroende".

 Måste vara ett bra yrke det att vara politiker 


  Härlig söndag idag. Eller snarare aprilväder. Dagen började med sol och värme. Fortsatte med mulet och blåst. Nu är det sol och varmt igen..


 Efter 2 dagar skulle ett bandage bort från den opererade hunden. Efter lite lirkande och nattväntan gick det väldigt bra. Bara att hoppas att utfallet av operatioen också  blir positivt 

Av Krister - 4 april 2009 20:49

 Vet inte om man skall skratta eller gråta efter den senaste opinionsmätningen. Sosseras och moderatökning. Protester mot LOtopparnas misslyckanden eller verklig kärlek till moderaternas politik, det är frågan. Valet 2006 var ju ett proteströstande mot HSB -- Han som bestämmer -- Göran Persson.

 Men HAR verkligen politiken blivit bättre det senaste året eftersom moderaterna ökar mer och mer...  Kanske finns även viss protest mot Monas sätt att synas. Alltså knappast alls.


 Hörde en intressant intervju med KDledaren i P1. Det som skiljer deras politik från SD är inte mycket. I princip bara delen om invandringen. Fast det håller ju inte KD med om givetvis.

 Kunde inte heller riktigt svara på hur det skulle bli OM SD kommer in efter nästa val, och deras röster kan bli det som håller nuvarande regering kvar vid makten.

Av Krister - 4 april 2009 20:44

 Visst är det härligt med en ledig dag...

 Gick upp ca 7 för att kunna hjälpa min son flytta. Ett antal billass senare och något färre timmar var det klart.

 Hem till sambon och mina bonusbarn som varit på besök idag. Fick jag också träffa mitt bonusbarnbarn. Wylie

 Sen på tidig kväll in till stan för att göra en liten insats i den nya lägenheten.

 Dagens strapatser avslutades sedan med pizza. Onyttigt men gott!

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se