Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under april 2009

Av Krister - 3 april 2009 16:04

 Våran Bella är en tapper liten tjej.

 En timma efter sin operation sprang hon som vanligt omkring på gräsmatten och jagade katter och bilar och skällde på dom som vågade gå på  HENNES väg...

Av Krister - 3 april 2009 07:28

 Tycka vad man vill om Jonas. Vilket man ju gör. Har läst boken "Om Gud" och det är inte utan att även denna lockar.

Av Krister - 3 april 2009 06:23

 Jag är allergisk mot själklara påståenden. Samtidigt är det väl så att man måste acceptera att en tidning gärna anklagar motståndarsidan för att ljuga..

Ser i ledaren att eftersom Christer Elmehag påstår en sak så är den bevisad. Varför är den det? För att han i en liberal tidning är mer trovärdig än en LO-pamp? Eller för att det gynnar en borgerlig tidning att han tycker så?

 Varfår får vi sällan läsa kritik mot att Elmehagen flyttade en stor del av sina pengar när han fick reda på vad som annars skulle hända med hans pengar? Var då detta en klok handling av honom?

 Varför får vi inte läsa mer om hans åsikter om höga bonusar och liknande? INNAN han själv fick del av kakan.Att dessa åsikter rimmar illa mot det stora belopp han skulle få.

 Jag är som sagt allergisk mot påståenden som pekar ut ena sidan som skurkar och andra som vita och oskyldiga.

 Samtidigt inser jag givetvis att det är ett politiskt spel.


 Dock hade det varit intressant att få veta hur många av dem som haft åsikter på tex Expressens debattsiador i samband med artiklarna, som är LOmedlemmar och hur många som är borgerliga väljare. Hade varit kul att veta hur många som är sosseväljare och hur många som av politiska orsaker tycker som de tycker...

 Plus hur många som har affärer med AMF och därmed kan ha åsikter om höga pensioner av DEN anledningen.

 Men DET lär aldrig avslöjas eller redovisas.


 Påstår inte att Lundby-Wedin är oskyldig. Påstår inte heller att Christer Elmehag är skyldig. Tycker bara inte om dessa påståenden som så enkelt tar  parti för den ena sidan utan att ifrågasätta det minsta

Av Krister - 2 april 2009 20:29

 Vem ska bestämma vad jag skall äta? Aktivister eller jag själv? Vilken har mest rätt? Den som påstår att djur skall man inte äta, eller vi som tycker det är OK om de haft ett bra liv innan?  Är det bättre att äta giftsprutade grönsaker än att äta kycklingkött från djur i trånga burar?

 Vems åsikt väger tyngst? 

Skall vi göra som Dagen föreslår? Sluta köpa kyckling för att vi är rädda att få glas i oss. (Det vill inte jag för jag tycker det är god mat.) Men då vinner ju de som gör allt detta. Är det verkligen bra. Hörde idag att man hittat glas även i falukorv. Då skall jag väl rimligen sluta även med det. Eller...


Av Krister - 2 april 2009 20:03

 "Om du inte tycker som jag vill jag inte vara med, och du får inte leka med mig". kan man ju tjurigt säga och vägra lyssna på argument. Men är det verkligen det bästa sättet att agera mot oliktänkande?

  Än tråkigare blir det om det är en (kyrko)politiker  som  har åsikten tycker jag. Är det inte de som tycker annorlunda som ÄR värda att lyssna på! Det kan väl inte vara så roligt att sitta och lyssna på folk som tycker lika dant hela tiden!? Nog måste det väl dessutom vara en demokratisk rättighet att få tycka vad man vill. Eller det gäller inte om man har fel åsikter inom politik och trosfrågor?

Av Krister - 2 april 2009 19:19

 Idag i skolan fick vi lite extraledigt. Det utnyttjades på bästa sätt. Vi promenerade längs "Strandpromenaden" i Karlshamn. Ett underbart stråk! Tyvärr hade jag inte kameran med mig så jag får se till att göra om det snart.

 Men alla svanar i det solbelysta vattnet.  Hundägarna som tog tillvara på eftermiddagssolen. Alla fina gamla hus. Och ett nyare bostadsområde...

 Karlshamn är en fin liten stad men fina gångvägar och härliga strandpromenader. Finns en 7.5 km slinga i Väggaområdet och vill man sträcka ut ytterligare i stan finns det en som förlänger med samma längd.

Av Krister - 1 april 2009 16:59

 För och nackdelar med denna typ väg kan givetvis diskuteras. Kommer så att "alltid" göra. Ett argument MOT är ju traktorer som blockerar vägen och saktar farten för bakomvarande.

 Detta argument fick idag en intressant illustration. Jag satt i bussen från stan. Hade framför mig en traktor och bakom den 6 bilar.  Plötsligt hörs ett larm bakifrån och det visar sig vara en ambulans under utryckning.

 Jag antar att eftersom bussen var i vägen såg inte traktorföraren ambulansen och kunde därmed inte flytta sig... Det kom en bussficka, bussen kunde flytta sig och bilarna vika åt sidan, så även traktorn. Samt ambulansen fortsätta sin utryckning


Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se