Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under augusti 2009

Av Krister - 27 augusti 2009 20:58

 I dag på utbildningen var vi på Björkhalla för personer med autism. En intressant information av personer som verkligen gillade det de sysslar med.

 Fick mycket nyttig information i ämnet. Konstaterar att det nog trots allt är lite speciella människor som arbetar där. Är inte alls säker på att jag skulle klara av det.

ANNONS
Av Krister - 26 augusti 2009 21:19

 Hörde idag av en tillfällig klasskamrat att alla inte behandlas lika i anställningssituationen.

 I hennes kommun måste man vara utbildad för att få jobba lite längre än som inhoppare. Så timvikarier och annat "löst folk" har fått beskedet att de ej var välkomna längre.   "Men det gäller inte dig du får stanna kvar".   Detta gällde dock inte min kamrat utan en annan på hennes arbetsplats. 


 Så helt uppenbart finns det olika syn på olika människor även om man inte är på toppen av pyramiden.



ANNONS
Av Krister - 26 augusti 2009 20:45

 Vid Väggaskolan i Karlshamn finns en park, eller vad det kan tänkas kalla sig, som heter Rosengården.

 Där finns i slutet av augusti dessa fina blommor kvar att njuta av



Av Krister - 25 augusti 2009 20:09

  Finns det något tommare än ett torg och en gågata en tidig morgon...




Av Krister - 25 augusti 2009 19:35

  Detta är också en omdiskuterad byggnad. Vattentornet i min stad. En gång i tiden -- i alla fall på 80-talet -- fanns det visst café uppe i toppen. Kunde väl vara trevligt att få igen.

 Vad som VERKLIGEN hade varit bra hade varit en upp-piffning av detta torn. För det är ju inte speciellt vackert där det står. Högt och grått.

 För många år sedan hade lokaltidningen en teckningstävling om hur man skulle kunna göra om det till något snyggare.


 Inte ens grafittimålare förgyller tornet... 

Av Krister - 25 augusti 2009 19:29

 För ett antal månader sedan invigdes detta hus. Det är en "offentlig toalett". Vilket ju är bra att det placeras ut nya på olika håll i våra städer. Denna är ju inte heller direkt ful utan kanske tom tvärt om?

 Det som dock har vållat debatt i min hemstad är vad det kostar att använda densamma. Närmast kameran finns en urinoar. Alltså ståplats för herrar. Att använda denna är gratis.

 På andra sidan finns en "sitt-toa". Den kostar pengar att använda.

Alltså gratis för herrar men en kostnad för damer.


 Orättvisa eller månna den hemska sanningen om oss herrar. Detta är ETT sätt för att undvika att portgångar används..?

Av Krister - 24 augusti 2009 20:33

 Att åka bil med Bella är ett äventyr!

Med "åka" menar jag att jag samtidigt är den som kör.

Sambon, sonen, Bella och jag fick för oss att köpa glass. OttoGlass givetvis. Så vi tog bilen till Åhus. Inga som helst problem på ditvägen.


 Bella fick en egen bägare. Men efter att ha nosat lite på glasskulan fnös hon och satte sig under soffan på torget istället. Var väl lite fundersam på var vi var någon stans.


 Mot slutet av min strut beslutade jag att testa om det gick bättre. Det gjorde det. Med god aptit slukade hon några bitar.


 Så var det då dax för hemfärd. Sambon, Bella och jag där fram. Men efter ett tag K R Ä V D E  Bella att få sitta i mitt knä istället för i sambons (JA JAG VET, man skall inte ha hundar i framsätet, men det är så mycket man skall...) Hon blev riktigt irriterad på  sambon som helt fredligt försökte avstyra det hela.  Så för att rädda en näsa så fick hunden sitta i mitt knä. LUGN det var en långsam väg!!

 Men det var tydligen inte så skönt som hon hoppats så efter mindre än någon minut så var hon tillbaka i passagerarsätet igen.


 PS till Carina: NEJ vi har inte hittat någon ännu... ;-)




Av Krister - 23 augusti 2009 21:28

 Vi fick i fredags höra av en av lärarna att vi ska lämna åsikter om grupparbetena. Det hade visst framförts åsikter om detta i samtal med honom.

 Visst pratas det en del elever emellan. Skall bli intressant att se om dessa åsikter kommer att framföras....  Vi skulle nämligen skriva ner dem på papper redan på fredagen men detta hände givetvis inte.


 Visst kan man ha åsikter om hur vi genomför dessa arbeten. Eller hur vi förmodas göra det. Hur vi blir instruerade samt möjligheten till feedback under arbetets gång.

 Man kan ju undra nyttan för OSS att ha åsikter när det återstår drygt 2 månader av kursen. Detta borde givetvis ventilerats redan i våras när man märkte vartåt det barkade.

 Men det kan ju vara till gagn för andra elever förstås :-)


 Annars har helgen varit bra. Efter gårdagens matlagande var det lite lugnare idag när vi bara hade att ta hand om kyrkans kaffestund efter gudstjänsten.


 Kan också konstatera ATT Bella blivit annorlunda efter det att hon blivit ensam hund. Fungerar inte på riktigt sitt gamla vanliga sätt utan hon funderar nog över vad som hänt hennes vän.

 Ibland kan man nästan tro att hon ser ledsen ut.

 Noterar också att sambon är ute på nätet och drömmer om en ny hund. Men för tillfället är jag mer bekymrad över hur vi skall göra med Bella på bröllopsdagen eftersom vi då kommer att vara hemifrån minst 9 timmar. Vi har visserligen en hundvakt på gång, men det hänger på om det dyker upp arbetsmöjlighet eller inte.

 Men vi får väl ställa in bröllopet, något annat finns knappast... 

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se