Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under mars 2009

Av Krister - 15 mars 2009 18:42

 Såg på nätet en "föreläsning"/stand up med CP-skadade Jonas Helgesson. Det var mycket intressant. Han presenterade fördomar, attityder  hos oss sk. "normala".  Med stor självironi presenterade han sig och hur han bemöts. "Jag älskar gamla tanter..."

 Kan rekommendera boken "Grabben i kuvösen bredvid" som handlar om hans uppväxt. I sanning tankeväckande!!  LÄS DEN

ANNONS
Av Krister - 15 mars 2009 12:02

 Grå dag idag. Inte alls lika trevlig som igår. Regn och rusk.


 Sent om sider är julens utebelysning nerplockad. Lampor som satt runt huset har visserligen inte varit tända sedan januari, men först idag plockades de ner.

 Finns grannar som tror att det fortfarande är jul. Eller som i alla fall tycker att utebelysningen skall vara tänd i mars. Dygnet runt dessutom...


 Sista hemarbetat inför sista grupparbetet inför redovisning på tisdag. "Paneldebatt". Nya friska tag...

ANNONS
Av Krister - 15 mars 2009 09:32

 Jag ser i Kvällsposten att läsarna är irriterade över internationella juryns poängfördelning. Den hade nämligen inte samma åsikt som de svenska tittarna. Internationella juryn röstade enligt dessa läsare fel. Ursäkta några små frågor i sammanhanget. HUR vet läsarna att svenska folket har röstat rätt? Hur vet svenska folket att internationella juryn har fel? Så vitt JAG vet har ännu inte domslutet över detta kommit. Så vitt jag vet kommer vi aldrig att få reda på hur det skulle gå  om internationella juryn fått bestämma.

 Irriterade läsare är säkert det eftersom det skiljer så mycket mellan folket och juryn.

 Men vem har rätt?

 Vad resten av Europa tycker kommer vi att veta om nån månad eller så, vinner det svenska bidraget så vet vi det. Men vi kommer fortfarande inte att veta hur det hade gått för internationella juryns bidrag.

 Så vitt jag begriper var deras uppgift att plocka fram en melodi som DE anser skall slå i Europa. Att svenska folket haft fel tidigare vet vi...

 

Av Krister - 14 mars 2009 19:23

 Såg en spännande match på nätet, i slutspelet  i hockey. Timrå -HV. Trodde nog att Timrå skulle klara sig efter 2-0 men det höll inte hela vägen. Ett osannolikt slut där backens ena skena lossnar precis när han skall skjuta iväg pucken i försvarszonen.

  

 Om 30 minuter ett program på TV som engagerar hela Sverige. För eller emot. De som är FÖR är dessutom uppdelade i två läger. För eller mot.

 I det senare fallet Caroline af Ugglas. Antingen älskar man tydligen henne eller hatar henne. " Äcklig" är tydligen omdömen hon fått höra och läsa om sig. Märkliga reaktioner på en människa.


Tack och lov slipper jag ta ställning till hennes sång(förmåga) eftersom detta program för mig är fullständigt ointressant. Kan inte förstå att man kan engagera sig så pass i över en månad att man skriver insändare och debatterar på kvällstidningarnas nätsidor.

 Men jag är väl inte som andra.

 Tack och lov visas ett vettigt program i 4an. Tre män i en båt. Betydligt roligare och mindre kontroversiellt.


 Men det skall bli intressant att läsa, om ett antal timmar, alla uppretade människor som anser att fel låt vann. Vilket troligen kommer att skyllas på internationella juryn. 

Av Krister - 14 mars 2009 08:28

 Finns det något härligare än att ta sin lilla hund i hampan klockan 7 en lördag morgon och vandra ut i tystnaden och stillheten... Tack Bella för att du finns

 Ingen annan är uppe. Lite morgondis. Fåglar som kvittrar och tjattrar. Gå in på "inte ridvägen", vandra genom skogen. Tystnaden.


 Passera Kaptenes väg. Gå mot Gropahålet och "Lisas badplats". Titta mot piren för att se om det är någon som står och fiskar. Gå mot stranden och sedan följa den.

 Passera "Ingrids bänk" (Ingrid som efter en lång kamp mot canser, där organ efter organ plockades bort, till slut fick ge sig....)

 Titta ut mot havet och alla "vita örnar" som hoppas få syn på en fisk. Långt bort i fjärran ana Stens huvud. (Syns lite svagare i diset idag.) Gå förbi fiskebåtarna som ligger uppdragna vid stranden. Gå förbi "Strandstugan". Sommartid en toppenplats om man sitter i rullstol eftersom det då är träramper utlagda långt ut på stranden. Furubodas badplats.

 Passera de fina husen som ligger längs med stranden. Det enda som hörs är fåglar och vattnets kluckande. Inte en människa så långt ögat ser.....

 Promenera meter efter  meter. Har man hundar som gillar långa promenader -- tyvärr har inte Bella nått dit än, men Molly och Lisa kunde-- kan man lätt komma upp i halvmilen innan man vänder. 


 Hemvägen delvis samma, men annars viker man av och går genom skogen.  Upptrampade skogsstigar och samma härliga tystnad. Samma härliga ensamhet.

 Kanske passerar man huset som aldrig tycks bli klart. Huset som juletid har en ren i sin trädgård. Kanske går man förbi Frida och ser om hon är ute och vill hälsa.

 Nu har klockan blivit så mycket att kanske tom Axel är ute och skäller.


 MMMM underbart att gå ut med sin lilla hund en tyst morgon.  


Av Krister - 13 mars 2009 21:55

 Jaha ja.  Leksand förlorade hemma mot SSK. Antagligen inte så mycket att säga om det. Tyvärr. LIF  mötte ju inte enklaste motstånd i match ett precis.


 Vilket däremot Rögle gjorde. Visserligen på bortais, men nog måste väl vinst först efter straffar vara en stor besvikelse!!


  Misstänker att AIK inte heller är speciellt nöjda över att ha förlorat hemma i SIN första match.


 Men sådan är nu idrotten...


 9 matcher kvar dock...  

Av Krister - 13 mars 2009 19:19

 Man kan ju skicka sms till 118 800 för att fråga vad som helst. Nyfiken som jag är frågade jag givetvis vem som vinner slutspelet. Frölunda blev svaret. Följt av: "Vem annars". Samt att detta kommer att firas på Götaplatsen efteråt. Så då vet vi det. Ingen behöver spela om det, saken är i alla fall redan klar...


  Annars börjar alltså kvalet till elitserien i kväll.  Hoppas, som tidigare skrivit, på att Leksand klarar det. Derbyna med Brynäs behövs i den delen av landet.

 Som Skåning tycker jag att  det  varit kul om MIF fortfarande haft chansen. Dock tror jag att  nästa år kan bli intressant. De som bestämmer har säkert noterat att stjärnor utan hjärta inte är något för MIF längre. Hade det lag som avslutade serien fått spela hela året så...

 Som boende i Kristianstad får jag istället glädja mig åt att IFK klarade av att ta sig tillbaka till högsta serien.

 Som före detta Smålänning hoppas jag givetvis att Kalmar FF skall göra om sin bedrift från förra året.


 Nog om sport för idag... 

Av Krister - 12 mars 2009 21:35

 Nu har snön åter börjat falla över Skåne. Ett par cm tycks vilja stanna kvar över natten i alla fall. Undrar hur lång vinter vi får den här gången. Under sportlovet varade den ca en vecka...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se